Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot tăia o cadă din fontă ?

trasorv

Postări Recomandate

Acum 2 ore, gauss a spus:

Mult spor ... , si daca reusiti , poate ne faceti partasi la proceduri ! ( adica sa ne povestiti ce si cum ... ) .

Desigur.....E  o chestie de bun simț 

Editat de trasorv
Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu pisalog , dar tratati cu atentie ce urmeaza sa faceti , o secunda desparte starea normala de bine de cea cu ceva neplaceri . Chiar mici , parca n - am avea nevoie ( gratuita ) de ele !

Link spre comentariu
Acum 10 ore, gauss a spus:

Nu vreau sa fiu pisalog , dar tratati cu atentie ce urmeaza sa faceti , o secunda desparte starea normala de bine de cea cu ceva neplaceri . Chiar mici , parca n - am avea nevoie ( gratuita ) de ele !

Bravo domnule, felicitări pentru atitudine  !!! Voi fi foarte atent, flexul este de departe  cea mai periculoasă sculă electrică dintr-o gospodărie. Mulțumesc pentru sfat . 

Link spre comentariu

Nici macar sfat . Nu - mi permit . O combinatie ( daca doriti ... ) intre o parere , si o vaga umbra de rugaminte .

P.S . - total off - topic ... , cu ceva ani in urma am vazut la UPU un nene cu un disc de polizor unghiular infipt in cutia craniana , unde fruntea incepe curbura spre calota ( chelie , cum o denumesc eu ) . N - a fost o chestie prea placuta , desi am vazut chestii mai grave . Probabil unde personajul vorbea , comunica cu cei din jur ... Ma rog , nu cu demonstratii de elocinta , dar vorbea ...

Link spre comentariu

Citat

.............................................................

P.S . - total off - topic ... , cu ceva ani in urma am vazut la UPU un nene cu un disc de polizor unghiular infipt in cutia craniana , unde fruntea incepe curbura spre calota ( chelie , cum o denumesc eu ) .

..................................................

E plina lumea de inconstienti!

Nu odata am vazut cite-un ''meserias'' care lucra cu flexul fara aparatoare si ochelari de protectie. Sa nu se mire nimeni cind vor vedea cite unul cu rani produse de flexul, (fara aparatoare)cu care lucra. Manusile,ochelarii de protectie, feresc pe multi, de rani deosebit de grave. O alta cauza,care duce la accidentarea  celor care utilizeaza flexul ,este demontarea aparatorii de protectie pentru a monta un disc cu diametru mai mare.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
22 hours ago, matzah said:

Am trecut exact prin situatia asta acum vreo 4 ani. M-am mutat in alt apartament si trebuia sa schimb cada veche de fonta odata cu renovatul. La fel, mi s-a spus ca se poate sparge si credeti-ma am incercat, dar ma durea capul pe mine, daramite pe vecini dupa juma de ora de luat la baroase. Apoi am zis s-o tai cu flexul dar cum nu dispuneam decat de o jucarie de-aia mica de 115mm discul, am imprumutat de la un prieten ce se ocupa cu constructii, o namila mare enorma, hai sa zicem ca e cel mai mare flex care l-am vazut vreodata. Am cumparat un disc pentru debitari metale si m-am pus pe treaba. Dar chiar si asa, iesea o galagie enorma si se taia greu (nu mai zic de praf si faptul ca baia era mica, la un moment dat nu mai vedeai nimic). 

Norocul meu a fost intr-o zi cand m-am dus prima oara la cutia postala a apartamentului. Inauntru (apartament nelocuit un an) am gasit efectiv jumate din ofertele tuturor firmelor din oras, pliante, carti de vizita. Asa ca am decis sa ma "sfatuiesc" cu minoritatile ce cumpara fer vechi de la domiciliu. Si prin promtitudinea sectorului privat din industria ferului, in juma de ora au venit 2 neni pusi in tema, au luat-o efectiv pe sus si au coborat-o intreaga pe scari 4 etaje si dusa a fost. O cada de 150cm lungime, scoasa dintr-o baie cu latime de 153cm, in care era zidita. Intr-o ora, cada era istorie. 

Identic am patit si eu acum ceva timp, cada veche, din fonta, 0 sanse sa o spargi cu baros de 5 kile.

Cind am dat in ea, am realizat ca e ca la biserica cind bate clopotul...

Tot cu amatorii de fer am rezolvat.

M-au intrebat, cit vrei "sefu" pe ea?

Pe atunci nu era cu "boss"... :)

Le-am raspuns scurt, hai sus sa o vedeti si faceti voi oferta.

Le-au lucit ochii instant.

Mi-au oferit 50 lei.

Eu le-am facut oferta "finala":

Zic eu: Doar atit?

Pai cit vrei, sefu?

Sa cistigam si noi ceva , e greu rau, "feru"

La care eu:

Daca o scoateti in 5 minute fara sa atngeti peretii, e a voastra.!

N-au trecut 2-3 minute si erau deja la etajul inferior, de teama sa nu ma razgindesc.

"E" si ei buni la ceva, cind "vrea" sa faca treaba...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

După ce flexul şi-a arătat limitele,ciocanul a fost soluția finală.  Trebuie să recunosc că am fost încurajat de un vecin : "dă-i fără frică, toți fac zgomot când renovează apartamentul" .

Și am dat  :))

IMG-20190415-WA0010.jpeg

Link spre comentariu

Cel mai rău la astea e că emailul ăla produce un praf cam toxic la polizare.Probabil ca să elimini cât mai bine zgomotul când o spargi cu barosul, ar trebui înfășurată strâns cada cu carton de ambalaj, așa se amortizează vibrațiile mai bine...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări