Vizitator viobio Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Se poate face bucăți cu..... C4. Link spre comentariu
trasorv Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 1 oră în urmă, andrei_ a spus: Am trecut si eu prin aceasta problema in 2009.Cada avea 70/150 din fonta.Am taiat-o cu un flex mic,de 125 si cu acest tip de disc https://www.bricodepot.ro/unelte/accesorii-si-consumabile-unelte/disc-diamantat-segmentat-125-mm.html ,care-l aveam cumparat pentru taiat gresie si faianta.Cada cantarea 98kg. Va recomand sa puneti de fibra,nu de tabla.Eu am montat o cada cu hidromasaj Martplast,modelul cu 6 duze.Functioneaza bine si astazi,cu toate ca gurile rele vorbeau ca aceste tip de cazi nu sunt prea bune. Nu pot să cred, tăiat fonta cu disc diamantat pentru beton ? Cât a durat tăierea căzii ? Acum 13 minute, matzah a spus: Pai am facut bani pe ea. Astia care au venit erau din tagma cu cumparatul de fier vechi de la domiciliu. Dupa ce au scos magaoaia afara, au pus-o pe un cantar si mi-au platit in pretul de fier vechi minus nu stiu cat aveau taxa transport/dat jos pe scari. Vis a vis de astia, am o mica povestioare 3 saptamani mai tarziu cand ii chem ca aveam moloz de carat. O gramada, cam 100 saci, burdusiti bine. Vin 4 insi cu un neam de bulibasa seful lor. Intra direct cum ca "sefu, ne grabim intr-o ora avem lucrare mare in alta parte". Se apuca fiecare si ia cate 2 saci, ii leaga cap la cap si ii coboara pe umar 4 etaje si o laterala de bloc pana la masina. Am ramas prost... abia taraiam eu un sac de-ala de colo colo. Unul singur din cei 4 cara cate un singur sac odata, restul cate doi. Vede bulibasa ca ma uit ciudat (eu eram efectiv socat...), crede ca aveam vreo chestie pe ala care cara un singur sac si-mi zice "lasa-l sefu, intelege-l, el nu poate sa care, abia s-a operat". :))))) tare asta Link spre comentariu
trasorv Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Acum 16 minute, Faust2018 a spus: Se poate face bucăți cu..... C4. Ciocan de 4 kg sau ce ? Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Si eu aveam disc de acel gen, am incercat cu flexul meu mic initial. Desi era ok pentru smalt, la partea de fonta, discul ala diamantat facea treaba mai proasta decat cele normale pentru debitat metale. Daca iti pui ambitia tai cu oricare din ele (estimez totusi in cazul meu macar 2-3 ore de harait la ea) dar problema la mine in afara de praf era ca atunci cand intram cu flexul in ea, cada aia avea o rezonanta ciudata de la vibratii si facea o galagie sinistra... Tin minte ca cu flexul mare facea mai urat, astea mici se invart la turatii mai mari, probabil nu rezoneaza la fel. Oricum daca as fi pus in situatia asta inca o data, as cere direct expertiza tehnica din partea minoritatilor, n-as mai sta sa cumpar discuri si sa zgarm cu ele in ea. Editat Aprilie 14, 2019 de matzah Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Nu frate...nu disc diamantat îți trebuie ...ci un disc de 125 pentru otel ...cât mai subțire și dacă se poate, fabricat de o firmă ”mai de Doamne ajută”! Nu trebuie să tai până străpungi metalul pe partea cealaltă...tai ceva să treacă de jumătatea gosimii materialului(poate, pe părțile de sus a le căzii ar trebui străpunse) ...și după cum cred că știi, fonta e destul de casabilă...îi mai trebuie un mic ”impuls” și se va crăpa...exact acolo unde ai ”meșterit-o”! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Acum 17 minute, trasorv a spus: Ciocan de 4 kg sau ce ? Explosiv Merge si cu disc de preferat de 2mm, pentru otel,fonta fiind casanta si mult mai moale decit otelul. O intorci cu fundu-nsus si-i dai flex. Cind a patruns citva cm buni, ii dai ''zeama'' de ciocan mai sanatos (baros).De preferat s-o scoti afara ca altfel numa' cu masca pe ''botelnița'' rezisti. Editat Aprilie 14, 2019 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
trasorv Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Mâine voi încerca cu flexul, eu folosesc doar discuri tyrolit excepționale ca și calitate. Cu ciocanul nu mai îndrăznesc căci am dat odată în ea și a făcut un zgomot înfiorător de am zis ca vine tot blocul la ușa mea . Ăsta e discul https://m.emag.ro/disc-abraziv-pentru-debitat-125x1-tyrolit-premium-long-life-pentru-metal-ty1251prem/pd/DWLJ6KBBM/ Editat Aprilie 14, 2019 de trasorv Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Cu sudură autogenă ai încercat ? E o metodă silențioasă, dar cam toxică, deci se va impune ventilarea. Dacă stai la etajul 10 e cam aiurea s-o scoți întreagă pe scări, deci se impune s-o tai în bucăți ușor de cărat...iar becul de tăiat autogen, alimentat din butelii portabile de genul aragazelor de voiaj, e o soluție foarte faină. Sunt aparate ce încap într-o valiză mică, trebuie doar să găsești pe cineva care are și care să nu-ți ia pentru asta mai mult decât face materialul recuperat... Link spre comentariu
trasorv Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Acum 5 minute, validae a spus: Cu sudură autogenă ai încercat ? E o metodă silențioasă, dar cam toxică, deci se va impune ventilarea. Dacă stai la etajul 10 e cam aiurea s-o scoți întreagă pe scări, deci se impune s-o tai în bucăți ușor de cărat...iar becul de tăiat autogen, alimentat din butelii portabile de genul aragazelor de voiaj, e o soluție foarte faină. Sunt aparate ce încap într-o valiză mică, trebuie doar să găsești pe cineva care are și care să nu-ți ia pentru asta mai mult decât face materialul recuperat... E o soluție silențioasă intr-adevăr dar nu prea la îndemână și nu doar din cauza costurilor Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Păi am spus, există și trusă portabilă miniatură, să nu-ți închipui că va urca cineva în bloc cu tubul de oxigen de doi metri în spinare....iar pentru a o tăia de exemplu în trei bucăți nu necesită mult gaz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Bagi o plapuma in ea,sau mai multe daca e nevoie sa fie plina(sa nu faca zgomot) si ii arzi vreo trei-patru baroase de 10kg...garantez ca o faci cioburi cioburi de o aduni cu farasul...apoi la fier vechi cu ea si gata treaba! Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Eu raman la ideea mea , a doua postare din topic . Am dat si cate - o cutie de bere , ca era vara ... , si scarile inguste . Nu m - a interesat valoarea obiectului . Nu ca asta ar trebui sa fie regula ... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Nici țiganii nu se obosesc întotdeauna pentru orice, dacă stă la un etaj superior s-ar putea să-i dea cu flit ofertei. Nu mai e nici fierul vechi ce era odată, acum ăștia se orientează mai mult pe metale scumpe, Cupru, oțeluri speciale, etc... Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) A mea era din aia batraneasca ... , adevarata . Ma rog , acum ceva ani ! ... , iubitorii de metale n - au comentat . P.S. - am vazut o cada din alama , la niste boieri ... Editat Aprilie 14, 2019 de gauss Link spre comentariu
adydep Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Na ca am coborat in beci si am gasit si discul diamantat cu care am taiat cada.Ca timp...nu mai stiu cat a durat,poate cam jumatate de ora,pentru ca inainte ma chinuisem si cu discuri de taiat metal si in afara de preaf nu faceau nimic. Iar cu aparat de autogen portabil (am unul cumparat cu mult timp in urma din din Practiker)ce mare branza faci?Butelia de oxigen costa 100 lei,iar ca sa tai lucrezi cu flacara oxidanta,deci in jumatate de ora pa butelia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum