Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot tăia o cadă din fontă ?

trasorv

Postări Recomandate

Bună dimineața tuturor, vreau să înlocuiesc cada din fontă de la apartament dar este foarte greu să o cobor de la etaj așa că m-am gândit sa o tai în două. Intrebarea mea este cu ce fel de disc o pot tăia ,merge oare și cu un disc pentru oțel  ? Ce grosime ar trebui să aibă discul pentru tăiat fonta ? 

Sunt deschis și la alte sugestii. Mulțumesc 

PS.

Am încercat să o sparg dar zgomotul produs este foarte mare și am renunțat  !

Link spre comentariu

Daca nu va mai trebuie , chemati ceva conationali minoritari ... , rezolva optim !

P.S. - decuparea cu disc e problematica . Trebuie polizor " adevarat " , discul e omorat de acoperirea ceramica de pe interior , si baia renovata dupa ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pentru spargere se dau gauri preliminare apropiate ... , bormasina si spiral adevarate . Adica bormasina puternica si spiral de calitate , care va trebui reascutit ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu chiar , doar ca afla tot blocul ...

P.S. - pt. dl . Dan85 . Solutia corecta e umana ... , mai colorata . Pasionata de " fer " ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu prea ... , riscul e mare . Sant cunoscuti , la vedere . Castigul " ferului " e suficient , si drumul scurt . Usa de la intrare , baie si retur . Mai mult de 3 minute nu dureaza . Eventual se cheama si spectatori suporteri din vecini , daca sant temeri majore . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am trecut exact prin situatia asta acum vreo 4 ani. M-am mutat in alt apartament si trebuia sa schimb cada veche de fonta odata cu renovatul. La fel, mi s-a spus ca se poate sparge si credeti-ma am incercat, dar ma durea capul pe mine, daramite pe vecini dupa juma de ora de luat la baroase. Apoi am zis s-o tai cu flexul dar cum nu dispuneam decat de o jucarie de-aia mica de 115mm discul, am imprumutat de la un prieten ce se ocupa cu constructii, o namila mare enorma, hai sa zicem ca e cel mai mare flex care l-am vazut vreodata. Am cumparat un disc pentru debitari metale si m-am pus pe treaba. Dar chiar si asa, iesea o galagie enorma si se taia greu (nu mai zic de praf si faptul ca baia era mica, la un moment dat nu mai vedeai nimic). 

Norocul meu a fost intr-o zi cand m-am dus prima oara la cutia postala a apartamentului. Inauntru (apartament nelocuit un an) am gasit efectiv jumate din ofertele tuturor firmelor din oras, pliante, carti de vizita. Asa ca am decis sa ma "sfatuiesc" cu minoritatile ce cumpara fer vechi de la domiciliu. Si prin promtitudinea sectorului privat din industria ferului, in juma de ora au venit 2 neni pusi in tema, au luat-o efectiv pe sus si au coborat-o intreaga pe scari 4 etaje si dusa a fost. O cada de 150cm lungime, scoasa dintr-o baie cu latime de 153cm, in care era zidita. Intr-o ora, cada era istorie. 

Link spre comentariu

Am trecut si eu prin aceasta problema in 2009.Cada avea 70/150 din fonta.Am taiat-o cu un flex mic,de 125 si cu acest tip de disc https://www.bricodepot.ro/unelte/accesorii-si-consumabile-unelte/disc-diamantat-segmentat-125-mm.html ,care-l aveam cumparat pentru taiat gresie si faianta.Cada cantarea 98kg.

Va recomand sa puneti de fibra,nu de tabla.Eu am montat o cada cu hidromasaj Martplast,modelul cu 6 duze.Functioneaza bine si astazi,cu toate ca gurile rele vorbeau ca aceste tip de cazi nu sunt prea bune.

Link spre comentariu
Acum 44 minute, matzah a spus:

Am trecut exact prin situatia asta acum vreo 4 ani. M-am mutat in alt apartament si trebuia sa schimb cada veche de fonta odata cu renovatul. La fel, mi s-a spus ca se poate sparge si credeti-ma am incercat, dar ma durea capul pe mine, daramite pe vecini dupa juma de ora de luat la baroase. Apoi am zis s-o tai cu flexul dar cum nu dispuneam decat de o jucarie de-aia mica de 115mm discul, am imprumutat de la un prieten ce se ocupa cu constructii, o namila mare enorma, hai sa zicem ca e cel mai mare flex care l-am vazut vreodata. Am cumparat un disc pentru debitari metale si m-am pus pe treaba. Dar chiar si asa, iesea o galagie enorma si se taia greu (nu mai zic de praf si faptul ca baia era mica, la un moment dat nu mai vedeai nimic). 

Norocul meu a fost intr-o zi cand m-am dus prima oara la cutia postala a apartamentului. Inauntru (apartament nelocuit un an) am gasit efectiv jumate din ofertele tuturor firmelor din oras, pliante, carti de vizita. Asa ca am decis sa ma "sfatuiesc" cu minoritatile ce cumpara fer vechi de la domiciliu. Si prin promtitudinea sectorului privat din industria ferului, in juma de ora au venit 2 neni pusi in tema, au luat-o efectiv pe sus si au coborat-o intreaga pe scari 4 etaje si dusa a fost. O cada de 150cm lungime, scoasa dintr-o baie cu latime de 153cm, in care era zidita. Intr-o ora, cada era istorie. 

Mi-ai spulberat orice speranță, eu voiam s-o fac bani 

Link spre comentariu

Pai am facut bani pe ea. Astia care au venit erau din tagma cu cumparatul de fier vechi de la domiciliu. Dupa ce au scos magaoaia afara, au pus-o pe un cantar si mi-au platit in pretul de fier vechi minus nu stiu cat aveau taxa transport/dat jos pe scari. 

Vis a vis de astia, am o mica povestioare 3 saptamani mai tarziu cand ii chem ca aveam moloz de carat. O gramada, cam 100 saci, burdusiti bine. Vin 4 insi cu un neam de bulibasa seful lor. Intra direct cum ca "sefu, ne grabim intr-o ora avem lucrare mare in alta parte". Se apuca fiecare si ia cate 2 saci, ii leaga cap la cap si ii coboara pe umar 4 etaje si o laterala de bloc pana la masina. Am ramas prost... abia taraiam eu un sac de-ala de colo colo.  Unul singur din cei 4 cara cate un singur sac odata, restul cate doi. Vede bulibasa ca ma uit ciudat (eu eram efectiv socat...), crede ca aveam vreo chestie pe ala care cara un singur sac si-mi zice "lasa-l sefu, intelege-l, el nu poate sa care, abia s-a operat". 

Editat de matzah
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări