Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampă de birou cu leduri

Mircea

Postări Recomandate

Şi cine o să ţină pe masă lampa asta?! La ce lungime au braţele, sigur pică în nas când o să aplecaţi bratul extensibil în faţă, centrul de greutate e total în afară...nu mai vorbim de greutatea abajur+fasung+bec...la mărimea acelor braţe, singura soluţie e fixarea cu menghină de blatul mesei.Altminteri, foarte frumoasă, caldă, şi bine lucrata lampa, spor in continuare!

Link spre comentariu

Toate dimensiunile sunt date. Restul sunt halucinatii: abatjur... fasung... bec... Despre ce lampa vorbim noi aici? Revedeti pagina precedenta. Lampa va fi ca-n poza de mai sus, nu exista o "aplecare extensibila in fata". Iar chiar testul practic a dovedit ca nu o sa "dea in nas" din cauza centrului de greutate "deplasat".

N-am avut tmp sa lacuiesc, alte probleme prin jurul casei. Dar va pun aici produsul final.

Daca as schimba ceva aici este driverul. Nu e vina lui, insa in limitele impuse, cand scazi incarcarea LED-urilor creste caderea de tensiune pe driver. Ceea ce il face un important producator de caldura. Ca sa reduc un pic alimentarea de 19V am optat pentru fire de 0,5mm2 ca sa am ceva rezistenta aditionala in serie. Cum vor fi sub 200mA, firele sunt adecvate.

@manolo, in poza se vede elementul care blocheaza articulatia. E facut dintr-o scobitoare, sigur il gasesti tu.

Link spre comentariu

Pe partea de tamplarie este extrem de bine facut, vad ca te pricepi. Si inca foarte bine.

Daca ai probleme de driver... de ce nu urmezi solutia simpla si verificata cu o sursa SMPS-CC? Inteleg ca doresti sa lumineze, ceea ce inseamna ca nu doresti joculetze de culori, iar Tculoare in acest caz nu ai de ce sa-l variezi. Si atunci chiar nu vad motivatie.... dar ma rog, desigur ca tu ai mai clar ce doresti / si de ce doresti...

Link spre comentariu
19 hours ago, Thunderer2018 said:

Ca sa reduc un pic alimentarea de 19V am optat pentru fire de 0,5mm2 ca sa am ceva rezistenta aditionala in serie. Cum vor fi sub 200mA, firele sunt adecvate.

Poti sa pui in serie cateva diode 1N400x (au fiecare  un Vf de cca 0.8V ...1.0V - functie de curentul prin ele -  a.i iti reduc tensiunea cu aceasta valoare).

Editat de mars01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări