manolo Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Viasurile ar trebui sa fie metalizate? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Păi mai există și alt fel ? Dacă face vias-uri multiple între fețele opuse ale cablajului, le cositorește pentru un transfer termic mai bun. Link spre comentariu
manolo Postat Aprilie 16, 2019 Partajează Postat Aprilie 16, 2019 In regim de ''homes'' mai greu. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 16, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2019 O sa pun o poza cu ESC-ul meu (stie @manolode ce ma refer la ESC). Ceea ce Marius @mars01 imi recomanda fac de ani buni, de cand am trecut la elemente de putere pe SMT. Ca exemplu la subiect, am o placuta (3 instalate) de 10x1cm cu 3 LED-uri de 6V incarcate la 100mA. Ceea ce da cam 2W, insa fac racirea dublu strat si nu e incastrata. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 16, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2019 Va dau de stire catre weekend, sau mai devreme. Link spre comentariu
Dxxx Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 (editat) Sa inteleg ca punctele periferice de cositorire din pozele de mai sus sunt vias-uri, cu sarma care trece intre planuri? Daca aveai o plita ieseau mai frumos, dar nu aspectul conteaza, sunt convins ca functionalitatea este OK. Bine realizat! Editat Aprilie 17, 2019 de Dxxx Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 19, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2019 Primele impresii. Asa se vede in poza: Asa se vede la masuratori: Cazul 1 : alimentare 19V 420mA total, deci cam 53mA prin fiecare sir de LED-uri. 1000lx @ 65cm si cam 300lx pe raza de 30cm - ceea ce era scopul original 300lx @ 120cm Dupa 2-3 minute, masurat 65C pe fata opusa LED-urilor. Insa cred ca erau mai multe grade, termometrul IR este destul de inconsistent in masuratori. Insa... si aici e marea problema, driverul frigea. Nu am putut masura temperatura nici cu sonda chinezeasca de multimetru, Un jeg de sonda oricum. De ce frigea driverul: Vout era de 2V. Cazul 2 : alimentare 16V - am ajustat ca sa scad curentul (explic mai jos de ce) 140mA total, deci cam 18mA prin fiecare sir de LED-uri. 300lx @ 65cm si cam 150lx pe raza de 30cm - ceea ce e jumate din scopul original Totul usor caldut, se tinea mana pe cablaj si driver fara probleme. De ce nu frigea driverul: Vout era de 0.3V. De ce am scazut tensiunea de alimentare? Am probleme sa modific factorul de umplere al PWM-ului lui 12F1501. Nici o idee de ce nu merge ce am facut de n-spe zeci de ori pe n-spe tipuri de PIC-uri. Nimic nu corespunde cu ceea ce ar trebui: incarci valoarea de DC de 765 si ai 95%, incarci 380 si ai tot 95%. Incarci 255 si ai 32%. Incarci 512 si ai 64%. Totul e aiurea! O sa mai sap la asta, banuiesc ca voi gasi un punct la limita (prin reglajul DC) cat sa nimeresc ceva superior cazului 2 in nivel de lucsi, insa cu caldura comparabila. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 La PIC vezi sa nu cumva sa fie incarcati registrii (PWMxDCH, PWMxDCL) exact pe dos, daca transformi 765 si 380 in binar (si citit pe dos) ai sa vezi ca cei mai semnificativi 8 biti arata 99% la fel cu exceptia ultimului bit care oricum e deciaml 1 si de aia iti da 95% la ambele valori. Daca incarci direct DC incearca sa setezi manual registrii de high / low sa nu fie o greseala la compilator pt modelul respectiv de pic si seteaza aiurea cel doi registrii din DC ( registrul DC e doar unu-l virtual pe care compilatorul il proceseaza pentru cei doi registrii ai picului). Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 20, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2019 E clar ca compilatorul are probleme cu PIC-ul asta. Setarea de frecventa de clock a PIC-ului nu e facuta nici ea corect (direct din Edit Project @ Mikrobasic). Setata la 16MHz si un PWM de 5kHz... iesea PWM de 156Hz pe osciloscop, n-am verificat care ar fi fost frecventa de clock. Am setat OSCCON manual la 16MHz si a revenit unde trebuie frecventa PWM. Am setat acum la 22kHz (a mers si la 50kHz) frecventa de PWM, desi driverul accepta si 1MHz frecventa. La 5kHz PWM "canta" driverul. Alte teste, ca sa obtin peste 300lx pe o raza de 30cm si 50-60cm distanta fata de masa. Am setat la 170mA (adica 21mA prin LED) si dupa 15 minute de functionare totul era doar caldut. Ramane testul final in locatia finala. Cand oi avea timp sa prelucrez "suveica". Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 22, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Un pic pentru impresia artistica, imagini cu "suveica". Ramane sa fac bratul si sa gasesc un fel de a trece cablul cat mai invizibil. 2 Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 22, 2019 Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Bănuiesc că în fața ledurilor va fi și un geam mat sau ceva de genul, pe post de dispersor, nu ? Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 22, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2019 Multumesc pentru apreciere. O sa dau cu baiţ ca sa adaug culoare (va trebui sa gasesc pe Internet o metoda sa fie un pic voalata culoarea, nu maro uniform simplu). Lacuita in 2-3 straturi pana iese lucioasa. Am spus ca o sa fie un plexiglass in fata. De jur imprejurul plexiglasului o sa ramana 5 mm pentru aerisire. LED-urile sunt ingropate la 10mm, deci greu sa-ti bata in ochi. Deocamdata am descoperit ca nu am distantiere de 5-6mm, ci de 8 si 10mm ceea ce e prea mult, caci vreau ca plexiglasul sa fie la nivelul fetei din lemn. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 25, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2019 Planul lampii. Incep sa tai lemnul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum