costi002 Postat Aprilie 13, 2019 Partajează Postat Aprilie 13, 2019 Salut. Am o banda LED ce se alimentează normal la 60V. Întrebarea mea este: daca aceasta banda LED va fi comandata cu un MOS ce are tensiune maxima Vds=30V și comandat cu PWM, MOS-ul va supraviețui sau nu? Eu cred că Vds-ul va fi unul mic, deoarece o mare parte din tensiune va pica pe LED-uri. Mulțumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 13, 2019 Partajează Postat Aprilie 13, 2019 (editat) NU ! Pentru că tensiunea maximă pe MOSFET apare atunci când acest este blocat și este teoretic egală cu tensiunea de alimentare. În practică este posibil să supraviețuiască o vreme dar cu o funcționare imprevizibilă - atunci când este deschis LED-urile ard la maxim îm mod normal, atunci când este blocat se străpunge la o anumită valoare și LED-urile luminează de asemenea la o intensitate imprevizibilă . Plus că funcționarea repetată în regim de străpungere va duce până la urmă la distrugere. Editat Aprilie 13, 2019 de UDAR 1 Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 13, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2019 Am înțeles, voi căuta atunci un alt MOS TTL. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum