GEO 53 BN Postat Aprilie 21, 2019 Partajează Postat Aprilie 21, 2019 Apa pe care o folosim provine dintr-un foraj facut pina la adincimea 36m. Pentru a avea apa, avem un hidrofor. Citeodata din apa se simte un miros( nu foarte pronuntat)ca de mercaptan. Apa in schimb, este limpede,fara gust neplacut. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2019 Partajează Postat Aprilie 21, 2019 12 hours ago, area51 said: Da, este un raspuns ciudat (oare?). In anul 1995 sau 1996 cineva a deschis o brutarie la parterul unui bloc din Bucuresti, zona Drumul Sarii. Dupa ce s-au luat probe de apa, raspunsul a fost cam asa: "Apa nu corespunde pentru alimentatia publica". Respectivul patron a cerut explicatii pentru ca tot in acelasi bloc functiona o gogoserie si un restaurant. Raspunsul a fost la fel: "Apa nu corespunde pentru alimentatia publica"........ A fost un raspuns corect. Penru a putea fi folosita in acel scop (sau in alte scopuri comerciale, cum ar fi un hotel, restaurant, etc.) trebuie filtrare, dedurizare, deferizare, denitrificare, sterilizare, etc. dupa caz, plus analize periodice pentru verificari. Vine periodic control de la Mediu ... te intreaba de sursa de apa... trebuie sa arati toate astea. Nu le ai... atunci amenda care poate ajunge si la zeci de mii de lei. Iar daca a cheltuit ca sa aiba toate cele, banii cheltuiti se regasesc in costurile produselor si serviciilor oferite, adica in cheltuielile consumatorilor... ale noastre. D'aia tot bat unii toba pe infrastructura: fara infrastructura (care include incluisv alimentare cu apa potabila si canalizarile) toti suntem nevoiti sa platim niste costuri si cheltuieli suplimentare din propriile buzunare si care astfel ne reduc nivleul de trai, ne reduc banii din salariu ramasi in buzunar fiecaruia in fiecare luna, indiferent ca am platit propria alimentare cu apa, o paine, cazarea la un hotel sau masa la un restaurant. Sunt zone cu case (dar sunt si blocuri in situatia aceasta!) dar fara canalizare unde pe respectivii locuitori, faptul ca lipseste canalizarea si ca sunt nevoiti sa foloseasca fose septice ii costa mai mult decat ii costa incalzirea caselor, iar asta se intampla nu intr-un sat din Botosani rupt de lume, ci aici langa Bucuresti intr-o localitate in interiorul Centurii unde primaria incaseaza bani grei de la o multime de firme din zona. Link spre comentariu
valivoi Postat Aprilie 21, 2019 Partajează Postat Aprilie 21, 2019 On 4/13/2019 at 1:20 PM, maresaldeflota said: https://www.dedeman.ro/bucuresti6/echipament-osmoza-5-etape-montare-sub-chiuveta-ro-6-cu-pompa/p/2014309 Salut cred ca aceasta ar fi cea mai fiabila si economica varianta de filtrare,filtrele cu osmoza inversa fiind la acest moment cele mai performante modalitati de filtrare si purificare a apei. Link spre comentariu
yo7lhe Postat August 8, 2019 Autor Partajează Postat August 8, 2019 A venit concediul si am avut timp sa ma ocup de problema. Am schimbat toata instalatia(initial din pexal) in Cu - din cel marcat in magazin ca fiind pentru apa potabila. Am schimbat membrana hidroforului si am desfacut, curatat si dezinfectat boilerul. Am modificat schema in asa fel incat acum nu mai exista nici o zona de conducta in care stagneaza apa. Pana acum mirosul nu a mai aparut. Sper sa fi scapat. A fost ceva cheltuiala si munca. De luni incep lucrul asa ca adevaratul test va fi duminica viitoare, dupa ce 5 zile nu o sa miste apa in instalatie. Dar pregatesc bacteriilor o surpriza : inainte de a pleca voi clorina fantana. Pentru orice eventualitate. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum