Kostas1 Postat Aprilie 12, 2019 Partajează Postat Aprilie 12, 2019 (editat) Buna ziua! Va deranjez si eu cu o intrebare de o simplitate ''cosmica'' pentru unii dintre Dvs. Nu si pentru mine, desi un releu e nimica toata fata de un circuit electronic complex. Totusi, am urmatoarea problema: am la casa de la tara (unde nu prea stau), cateva becuri 220V cu dulie cu senzori crepusculari. La lasarea serii, se aprind si curtea este luminata. Tensiunea cam ''pica'' prin zona, asa incat vreau sa fac un montaj de rezerva astfel: o sa pun becuri de 12V cu LED, alimentate de la o baterie de 12V. Aceste becuri vor fi stinse cat este prezenta tensiunea la retea, insa cand tensiunea dispare, prin intermediul unui releu, un contact de 12v se inchide, iar becurile se vor aprinde. Pare simplu, insa pur si simplu nu stiu sa ''citesc'' un releu; pe net sunt o multime de modele, pana acum nu inteleg ce trebuie sa aleg. Absolut tot ce am gasit este 12v/220v, adica ai tensiune sau nu ai pe 12v ca sa deschizi/inchizi un circuit de 220v, nu invers. Practic imi trebuie un soi de releu normal deschis, probabil, isau cum? Nu am gasit absolut nimic care sa ma lamureasca sau sa ma ajute, din sutele de modele de relee. Repet, intrebarea este de o mare banalitate, insa eu nu stiu ce releu imi trebuie. Multumesc anticipat! Editat Aprilie 12, 2019 de Kostas1 Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 12, 2019 Partajează Postat Aprilie 12, 2019 Vă salut. Cred că unul din astea v-ar rezolva problema: https://www.emag.ro/releu-220v-5a-my2n-j-iec255-128484/pd/DJ292FBBM/ https://www.tme.eu/ro/details/my2-220_240ac/relee-electromagnetice-industriale/omron/my2-220-240vac-s/ Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 12, 2019 Partajează Postat Aprilie 12, 2019 Daca lampa cu acumulator are si ea "senzor crepuscular", poti sa-l pacalesti montandu-l in apropiera becului din curte, pentru ca noaptea sa primeasca lumina de la acesta si sa ramana stinsa. Se va aprinde la disparitia tensiunii de retea sau arderea becului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum