Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

presa rulmenti alternator bosch

Vizitator petrisor86

Postări Recomandate

Din care capăt, cel cu fulia sau cel cu colectorul ? Că-s amândouă capete ....

Dacă e vorba de capătul cu fulia, nu trebuie presă, fiindcă rulmentul mare rămâne în scutul carcasei după depresarea rotorului.Dacă e vorba de rulmentul mic dinspre colector, acolo trebuie o presă cu placă, nu cu gheare, fiindcă rulmentul are exact același diametru cu colectorul și ghearele presei nu-l pot agăța, neexistând nici spațiu suficient  între ele.Presa se poate face într-o jumătate de oră dintr-un șurub de 8x 40 mm cu piulița aferentă și câteva bucăți de vinclu de 40mm....ai nevoie de un flex și aparat de sudură.Ca exemplu de improvizație definitivă și perfect funcțională, uite cum am făcut eu o presă capabilă să scoată și rulmenții 6201 de la pompe de apă și pe cel de alternator.Cu mențiunea că în loc de piuliță simplă am folosit una tip ,,fluture,, ce o aveam la îndemână.În pur stil McGyyver...

BJUgcGn.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 17 ore, petrisor86 a spus:

Stie cineva va rog ce presa imi trebuie pentru alternatoarele bosch/valeo 110AH/150AH  pentru a extrage rulmentul din capat ?

......................

Da ce are ? Fluiera,huruie? Sau ti se pare ca ar trebui schimbat?

Am vazut prese pentru scos rulmentii la De.......an. La pret nu m-am uitat.

Cum spunea si @validae daca esti indeminatic, poti sa-ti confectionezi presa. Daca nu ai timp sau n-ai cum sa confectionezi presa, la service cu el! Nu incerca metode ''radicale'',gen ciocan,levier, ca te va costa scump. Un ''rateu'' e suficient sa distrugi colectorul sau  bobinajul de pe rotor.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

A mai deschis acelasi topic si pe softpedia, flexul e de baza la ala!

A primit toate raspunsurile posibile deja.

Este capatul cu colectorul.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 23 minute, Ion_Bumbu a spus:

A mai deschis acelasi topic si pe softpedia, flexul e de baza la ala!

...................................

Cea mai simpla si rapida metoda de a schimba rulmentul buclucas. Daca era rulmentul dinspre fulie atunci se schimbau ''datele problemei''.

Link spre comentariu

Se poate prinde și într-o menghină și prin strângere se sparge colivia externă, apoi după scoaterea cuștii bilelor, se polizează tangențial colivia internă până ajungi la ax, apoi prin răsucire și tragere se scoate ușor și aceea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări