dr_nick24 Postat Aprilie 11, 2019 Partajează Postat Aprilie 11, 2019 (editat) Buna ziua Detin preampul yamaha C4, si pe un canal invart de potentiometrul Treble si nu se modifica sunetul nicicum. - potentiometrul l-am masurat la rece si isi face perfect treaba pe ambele canale. Am schimbat ceva Condensatori, aprox 80% din toti electroliticii. Electroliticii pusi sunt doar de calitate...precum Vishay 105 grade si nichicon 105 comandati de pe mouser. ( sunt cativa ceramici si folie nu am umblat la ei) Am schimbat diodele duble, vestitele diode dubioase cu 2 x 1n4148 inseriate - am testat si pe mono nimic, pe stereo nimic, pe alte intrari / iesiri nimic. - am verificat rezistentele de pe placa cu reglaj joase/ inalte tot nimic. Refacut lipituri ...tot fara succes. cam unde sa fie buba? aici se gaseste schema color si manualul service http://sportsbil.com/yamaha/c-4-s.pdf http://sportsbil.com/yamaha/c-4-sm.pdf Astept un pont daca are cineva. Multumesc cu stima Gabi Editat Aprilie 11, 2019 de dr_nick24 Link spre comentariu
fane buy Postat Aprilie 11, 2019 Partajează Postat Aprilie 11, 2019 Ati verificat si potentiometru . Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Aprilie 11, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2019 Da. Lucreaza pe ambele canale corect Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 11, 2019 Partajează Postat Aprilie 11, 2019 (editat) Verifică si potentiometrul turn over treble , sectiunea care corespunde canalului unde nu poți regla inaltele , verifică tensiunile pe terminalele tranzistorilor care formează filtrul de inalte corespunzator canalului cu problemă . Defectul este in zona asta . Editat Aprilie 11, 2019 de viobio Link spre comentariu
fane buy Postat Aprilie 11, 2019 Partajează Postat Aprilie 11, 2019 Tranzistoarele leati verificat inclusiv condesatoru de pe over treble dar mai e posibil si rezistenta intrerupta aveti canalu celalat coparati masurind cu multimetru. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 11, 2019 Partajează Postat Aprilie 11, 2019 Am editat titlul, era așa de greu să scrii corect și cu majuscule unde se cere ? ,,ajutor Repatie Preamp....,,. Verifică și tensiunile în punctele de control, nu mai schimba aiurea condensatorii electrolitici, ăia cedează mai des la surse în comutație, nu în audiofrecvență, unde sunt semnale mici.... Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Aprilie 11, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2019 buna seara. da imi cer scuze. chiar nu am observat. se pare ca va trebui sa-mi folosesc mai des ochelarii care tocmai de vreo 2 luni i-am facut.( chiar e pe bune) - doar pe sambata seara pot sa mai revin cu ceva informatii. azi am mai depistat ceva condensatori scursi ( 100uf ) in placa mai sus amintita de colegi. cei 8 conzi i-am si schimbat cu nichicon FG tranzistoare nu am apucat sa masor. - apropo si potentiometrul turn over treble e afectat si el. - la ideea colegului de mai sus am testat. la rece potentiometrul lucreaza pe ambele canale. stima. Gabi Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Aprilie 18, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2019 acum merge totul ca la carte. sunetul e pe masura..... a fost vorba de o lipsa de contact undeva la o fisa. a fost foarte bine camuflata. multumesc Gabi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum