Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Licenta Windows..... va rog


vasy_gsm

Postări Recomandate

Eu am cumparat windows cu licenta deodata cu un laptop acum 2 ani,acuma am schimbat laptopul si abtibildul cu serial ce se lipeste pe spate la laptop l-am luat de pe celalalt si l-am lipit pe asta cumparat recent,vreau sa intreb daca mai este valabila licenta pentru asta acuma ,am cd-ul original,si cand am facut confirmarea la microsoft pe site,cu noul pc ,zice ca e ok....... intrebarea, este ok licenta pe laptopul meu ,la un cuntrol ? Update face normal fara probleme nu zice nimica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • hugo

    4

  • vasy_gsm

    3

  • Extasy2525

    2

  • sho_gun

    2

Zile populare

Top autori în acest subiect

In principiu daca ai cumparat licenta OEM cu un calculator ( notebook sau desktop ) aceasta se poate "plimba" ( vinde , dona etc. ) ulterior doar impreuna cu acel calculator. Banuiesc insa ca, fiind achizitionata legal in momentul initial, nu va avea totusi nimeni nimic de spus, tinand cont ca acelasi lucru pe care l-ai facut tu se putea intampla si in cazul defectarii laptopului initial avand ca urmare achizitia unuia nou. Evident conditia de baza este ca licenta sa nu fie instalata si pe cel vechi :yawinkle:

Link spre comentariu

Daca Win-ul era preinstalat de producatorul notebook-ului atunci nu poti transfera licentierea pe alt sistem(in general discul de recovery contine un Win deja activat). Daca Win-ul a fost cumparat individual de notebook e posibil sa te fi incadrat cumva in termenii licentierii(daca zici ca nu au fost probleme la activare si validare) si sa fie ok.Cel mai bine e sa cauti raspunsurile la producatorul softului.

Link spre comentariu

Nu era preinstalat l-am cumparat separat,nu era instalat pe pc. nimica cand l-am cumparat,eu am instalat primul system de operare pe el,deci sper sa fie rezolvata problema mea,si asa cum am mentionat mai sus ,in prezent se foloseste numai pe un singur system widowsul.

Link spre comentariu

La Win OEM se puteau schimba un numar de componente esentiale(acum am inteles ca totul tine de schimbatul placii de baza) pana cand zicea ca e un PC nou si gata cu licenta. In mod normal nu mergea cu o alta combinatie de procesor/placa de baza... insa daca zici ca a mers activarea si validarea... pare ok.Dar tot zic ca ar fi bine sa intrebi pe careva de la Microsoft.

Link spre comentariu

cel mai simplu este sa intri pe site la microsoft si sa verifici daca windows-ul tau mai este Genuine...daca mai este inseamna ca totul e ok....:)

Evident ca este "Genuine" , nu discutam aici de problema autenticitatii sistemului de operare ci a legalitatii mutarii unei licente OEM de pe un calculator pe altul . Daca e sa o luam cuvant cu cuvant , licentele OEM de SO se livrau obligatoriu ( pana la aparitia pachetelor de 1 buc ) doar preinstalate pe sisteme sau impreuna cu o componenta hardware non-periferica si puteau fi "mutate" doar impreuna cu sistemul sau componenta hardware nonperiferica .Faptul ca la un eventual control toata lumea era multumita probabil ca macar ai achizitionat licenta legal chiar daca ti-ai schimbat calculatorul de X ori de la achizitie nu inseamna ca prevederile acordului de licentiere spuneau ca ai dreptul sa faci asta :)
Link spre comentariu

Da un e-mail la microsoft romania, spune-le ce ai cumparat (laptop-uri, win). Iti vor raspunde in max. 1-2 zile. Eu asa am facut si mi-au raspuns foarte repede si cat se poate de clar.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu se poate muata win de un calculator pe altul daca nu a fost preinstalat ci cumparat separat, cel mai sigur este sa consulti "License Agreement"-ul din windows

Link spre comentariu

nu inteleg de ce te agiti atat...daca se poate daca nu....marea majoritate au windows-uri piratate si nu mai intreaba pe nimeni daca e ok :) .....momentan inca in romania mai este posibil...

Link spre comentariu

Am vorbit astazi cu cineva de acolo de la microsoft romania prin telefon,si zice ca nu este valabila transferarea windows-ului pe alt calculator,tre sa ai o licenta FPP nu OEM, ca sa poti sa transferi si pe alt PC. Ce nu inteleg,de ce nu mi-a zis numic pe pagina de la Microsoft cand am facut autentificarea win-ului pe noul Laptop ? Zicea ca e ok.Si astia de la Bucuresti zic ca nu e ok.Pe cine sa cred ?

Link spre comentariu

OEM-ul permite schimbarea unui numar de componente(nu am gasit nimic clar in privinta asta pe net) pana ce nu mai merge activat si din cate banuiesc te-ai incadrat cumva in privinta asta. Insa cel de la Microsoft are dreptate si el ca nu se transfera pe alt calculator licenta OEM.

Link spre comentariu

O licenta OEM se cumpara cu o componenta, un dispozitiv periferic sau cu tot sistemul. De sine statatoare nu o poti cumpara.Daca licenta OEM ai cumparat-o odata cu sistemul, NU poti sa o transferi la alt calclator (caca part...cel caruia ii vinzi calculatorul, daca ii faci un act de vanzare-cumparare va avea parte de licenta pentru windows, ea putandu-se astfel transfera).Daca licenta OEM ai cumparat-o ulterior, cu un maus sau un hdd sau altceva, pe care il iei de la vechiul calculator si il pui pe noul calculator, atunci licenta se poate transfera.

Link spre comentariu

Original equipment manufacturer, or OEM, is a term that refers to a situation in which one company purchases a manufactured product from another company and resells the product as its own, usually as a part of a larger product it sells. OEM is the company that originally manufactured the product.

Asta inseamna ca fie vine preinstalat, fie il cumperi cu o componenta...Nu este normal ceea ce ai zis tu, sa il cumperi fara nici o componenta, asta deoarece il poti lua de pe un calculator si pune pe altul, avand in vedere ca nu este legat de calculator. Stiu ca se practica asta, insa este aiurea si oarecum ilegal...

 

 

Later edit: Mai multe detalii gasiti aici, o sa dau doar un citat mai relevant http://en.wikipedia.org/wiki/Original_e ... erm_origin

 

Typically OEM software licenses require the installer to agree to additional terms to have a valid license. Microsoft requires certain conditions of distribution and support for its System Builders, which is how it describes the installers with privileges to use OEM licenses. The requirements include: automated methods of installation of the product; customization of the installation to identify the OEM; first level technical support of the product; application of a Certificate of Authenticity (COA) to the hardware; and distribution of original media and booklets.OEM software may be licensed under conditions requiring that it be sold with computer hardware. Such conditions have been ruled null and void by the courts of some countries, such as Germany. In those countries where they are deemed binding, to avoid contravening the conditions while passing OEM software savings on to end users, some retailers will sell OEM software with a token hardware device of small cost, such as an obsolete motherboard, single SIMM, or a cable splitter to satisfy the letter of the licensing agreement. This practice is questionable, and may open the end user to audits by publishers.The practice of utilizing OEMs in today's cost competitive environment falls under the broader category of outsourcing - a popular business strategy which taps into the original manufacturer's ability to drive cost out of production of the product through manufacturing economies of scale; thereby being able to pass on a more competitive purchase price to the reseller which, in turn, makes each partner in the transaction more competitive.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări