Vizitator tudorcristian80 Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 Am urmatoarea curiozitate: este TV din imagine primul model de Sport fabricat de Electronica? Stie cineva ce fabricatie au fost tuburile montate in aceasta generatie de TV? (Sursa imagine: ProRadioAntic) Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 (editat) Din câte știu eu, care am prins aceste televizoare funcționând, așa este.Aveau alimentare alternativă și din baterie auto.Mă uit diseară la tubul unuia pe care-l mai avem la serviciu, să văd cine-l fabrica... Edit: Cam târziu am reușit să desfac două exemplare de Sport de la serviciu (nefuncționale) de producții îndepărtate ca și ani.Unul mai vechi avea tub Philips, celălalt (mai modern) tub românesc. Editat Aprilie 20, 2019 de validae Link spre comentariu
dan-a2 Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 Eu am intalnit si cu tub romanesc si cu tub rusesc , parerea mea ca prima serie a avut tk romanesti !! Link spre comentariu
gusti_73 Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 (editat) Primele serii, din cate stiu, au avut tuburi NEC. Apoi tuburi fabricate la Uzina de cinescoape din Pipera - foarte bune (si eu am cumparat un astfel de cinescop cand am construit propriul televizor Sport). Apoi probabil rusesti - se stie calitatea tuburilor rusesti. Editat Aprilie 9, 2019 de gusti_73 Link spre comentariu
alf Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 In toate SPORT-urile cu tranzistoare cu germaniu din prima serie (inclusiv variantele EKA cu selectoare de canale rotactor fabricate pentru export) am intalnit numai tuburi cinescop NEC. Link spre comentariu
GriRo Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 Salut! Stie cineva tensiunea și amperajul din secundar de la transformatorul de rețea? Link spre comentariu
GriRo Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 18 minutes ago, Dan85 said: Cred ca 12v si 3A Mulțumesc! Link spre comentariu
Vizitator tudorcristian80 Postat Aprilie 10, 2019 Partajează Postat Aprilie 10, 2019 Am intrat in posesia TV de tipul mentionat, iar tubul cinescop este... Philips! Sigiliile cu vopsea rosie de pe suruburile de fixare ale tubului sunt intacte, deci este cel cu care a fost echipat din fabrica. Din pacate TV nu merge asa ca nu ma pot pronunta inca despre starea lui... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Aprilie 12, 2019 Partajează Postat Aprilie 12, 2019 Transformatorul de rețea din TV Sport scoate 16V (de fapt sunt două secundare de 8V/3A legate in serie). Din cate imi amintesc avea stabilzator liniar cu 2N3055 ce reducea tensiunea la 12V. Link spre comentariu
alf Postat Aprilie 12, 2019 Partajează Postat Aprilie 12, 2019 Acum 43 minute, +_Florin_+ a spus: Din cate imi amintesc avea stabilzator liniar cu 2N3055 ce reducea tensiunea la 12V. Majoritatea variantelor asa au avut, dar primele modele de SPORT au fost asa cum se vede mai jos. Link spre comentariu
Vizitator tudorcristian80 Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 Aveti idee cu ce pot inlocui tranzistorul final linii AU113 (pnp, germaniu) la acest tv? (cel original este ars). Piesa “originala” este foarte greu de gasit... Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 De pe vremea cand erau pe val se gasea greu modelul asta de final. Eu le rezolvam cu finali cu siliciu. Plecam de la schema de baza a televizoarelor de generatie mai noua. Nu mai retin acum cu precizie, si ca sa nu spun prostii, nu spun nimic.O sa caut prin hartii unde stiu ca aveam scris exact ce trebuie ca sa mearga cu final linii cu siliciu. N-ar strica sa dai si un anunt la cumparari. Cred ca nu ma insel, au fost la vanzare la cineva de pe forum destul de recent tipul asta cu germaniu, dar nu am fost tentat sa cumpar. Link spre comentariu
Vizitator tudorcristian80 Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 In spiritul ideii dvs., am adaptat un MJE13007 in felul urmator: baza la borna 4 a trafo driver, emitorul la masa, colectorul legat cum se lega emitorul pnp-ului initial; borna 3 a trafo driver, prin rezistenta de 1 Ohm, la masa. De asemenea, am adaugat condensatorul de 0.1uF intre baza si emitor (masa). Desi figurat in schema, el lipsea din tv meu! Experimentul a fost un succes, tv se aprinde, rastrul pare ok pe orizontala, tranzistorul se incalzeste rezonabil tinand cont ca inca nu e pe radiator... Insa, dimensiunea pe verticala este redusa (maxim 2/3 din normal), desi tensiunea recuperata de “25.5V” ce alimenteaza finalul baleiajului vertical are o valoare buna (26.2V pe multimetrul meu). Poate e o alta problema, nu stiu nimic despre istoricul acestui televizor... Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 19, 2019 Partajează Postat Aprilie 19, 2019 E bine ca a luat-o din loc. Nu mai retin amanunte, si toata hartogaraia nu e chiar la indemana ca sa-mi aduc aminte ce mesteream acum mai bine de 30 ani. Cu BV e bine sa incepi printr-o baie de electrolitici. Astia de regula dadeau si neliniaritate dar si desfasurare anapoda. Urate mi-au fost modelul asta de Sport. Modelele de dupa asta au fost mai elaborate, mult mai simple si usor depanabile...aproape ca-ti spuneau singure unde e defectul.Dar ca distractie si aducere aminte, e bine sa mai butonesti si cate unul din asta din cand in cand. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2019 Partajează Postat Aprilie 20, 2019 Ai pus totusi o antena? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum