Vizitator Postat Aprilie 8, 2019 Partajează Postat Aprilie 8, 2019 (editat) Acum 36 minute, iuliantv a spus: Nu pot face schema fizic ca nu am cunostinte de programator: NPN si PNP,fara cele FET-G-S-D,ca ideie constructiv nu este rea.Sa nu fiu gresit inteles si sa mergem pe ideia ca si robinet.Daca robinetul este construit din (inox pur) si trece prin el acid azotic de 90 la suta concentratie,sigur nu se va distruge,dar daca este construit din bronz sau alama,sigur nu stiu daca rezista cateva minute...! Cam asa este treaba si cu acesti banali trz de transfer tensiune si putere.Ai punctat bine d-le iulian. Editat Aprilie 8, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
bobo Postat Aprilie 8, 2019 Partajează Postat Aprilie 8, 2019 Eu stiam ca dioda poate fi comparata cu o supapa de minge. supapa lasa sa treaca aerul doar intr un singur sens. Nu stiam ca si tranzistorul bipolar poate fi comparat cu un robinet. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 8, 2019 Partajează Postat Aprilie 8, 2019 (editat) Editat Aprilie 8, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 (editat) Parca am intalnit ideea cu robinetul in "Radioul? Nimic mai simplu!" (Aisberg), pentru a intelege trioda. Oricum, e mult mai bine cu analogiile pentru incepatori decat sa te intrebe inginera electronista (proaspata absolventa) daca are vreo importanta ordinea picioruselor cand lipesti un tranzistor in circuit, cum mi s-a intamplat mie. Editat Aprilie 9, 2019 de Ticu Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 Acu o sa întrebe unde trebuie legat racordul de apa. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 1 oră în urmă, franzm a spus: Acu o sa întrebe unde trebuie legat racordul de apa. Prin tranzistor Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 Analogia tranzistor-robinet e oarecum valabila la tranzistori MOS-FET, la bipolari fenomenele sunt mai complexe, si o asemenea analogie nu ilustreaza corect fenomenele care au loc in jonctiunea bipolara. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Aprilie 9, 2019 Partajează Postat Aprilie 9, 2019 ...pe la sfarsitul anilor '70, editura Tehnica a scos pe piata o brosura " Tranzistoare - Intrebari si raspunsuri " , pe care o mai gasim si azi. De fapt nu a fost singura, facea parte dintr-o serie mult mai vasta si cred ca erau foarte cautate de cei care doreau sa acumuleze cunostinte intr-ale electronicii...!!! https://www.google.com/search?q=tranzistori-+intrebari+si+raspunsuri&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=sPrZUh2N7c6Y6M%3A%2C4_t5gdPQy-KDSM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kSFYyAjKoh0s4FS0xJPKJznajH_1Q&sa=X&ved=2ahUKEwiBzPq2p8LhAhUrwqYKHQl1C0wQ9QEwAXoECAkQBg#imgrc=sPrZUh2N7c6Y6M: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum