cearda Postat Aprilie 6, 2019 Partajează Postat Aprilie 6, 2019 Cum pot face un UPS conectat la retea sa foloseasca bateria,iar in momentul cand bateria se consuma sa treaca pe 220v (retea) ? Exact invers cum functioneaza un UPS. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2019 Partajează Postat Aprilie 6, 2019 Care ar fi logica acestui mod de funcționare ? Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 6, 2019 Partajează Postat Aprilie 6, 2019 (editat) Probabil vrea să-l folosesc pe post de invertor pentru ceva sistem solar. UPS-urile nu cred că sunt gândite pentru o funcționare îndelungată pe acumulator (depinde de model / preț), iar cele ieftine au un randament mediocru. Cu un montaj (comparator fereastra parca ii zice) alimentat de la rețea monitorizezi acumulatorul și în funcție de tensiune pe el cuplezi sau decuplezi alimentarea la intrarea în UPS. In funcție de necesități și "istețimea" UPS-ului poți lăsa sau decupla circuitul de încărcare al acumulatorului. Editat Aprilie 6, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 6, 2019 Partajează Postat Aprilie 6, 2019 Există pentru asta invertoare care pot suporta o funcționare continuă, fiind prevăzute cu răcire forțată. Un UPS uzual pentru PC-uri nu e conceput să funcționeze mai mult de câteva zeci de minute, ci doar să asigure salvarea la timp a datelor sau închiderea în siguranță a proceselor în curs.Cele pentru bancomate sau aparatură ce necesită funcționare îndelungată pe modul de avarie, sunt construite altfel, dar și costă mult mi mult. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 6, 2019 Partajează Postat Aprilie 6, 2019 Am spus că probabil asta vrea dar până când @cearda nu vine cu lămuriri e doar o presupunere, nici macar nu a precizat cat timp sta pe baterie. In mod normal răspunsul corect era: Da, poți face asta lucru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum