Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare UPS

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• validae

2

• cearda

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil vrea să-l folosesc pe post de invertor pentru ceva sistem solar.

UPS-urile nu cred că sunt gândite pentru o funcționare îndelungată pe acumulator (depinde de model / preț), iar cele ieftine au un randament mediocru.

Cu un montaj (comparator fereastra parca ii zice) alimentat de la rețea monitorizezi acumulatorul și în funcție de tensiune pe el cuplezi sau decuplezi alimentarea la intrarea în UPS. In funcție de necesități și "istețimea" UPS-ului poți lăsa sau decupla circuitul de încărcare al acumulatorului.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Există pentru asta invertoare care pot suporta o funcționare continuă, fiind prevăzute cu răcire forțată. Un UPS uzual pentru PC-uri nu e conceput să funcționeze mai mult de câteva zeci de minute, ci doar să asigure salvarea la timp a datelor sau închiderea în siguranță a proceselor în curs.Cele pentru bancomate sau aparatură ce necesită funcționare îndelungată pe modul de avarie, sunt construite altfel, dar și costă mult mi mult.

Link spre comentariu

Am spus că probabil asta vrea dar până când @cearda nu vine cu lămuriri e doar o presupunere, nici macar nu a precizat cat timp sta pe baterie. 

In mod normal răspunsul corect era: Da, poți face asta lucru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări