mihaicozac Postat Aprilie 7, 2019 Partajează Postat Aprilie 7, 2019 (editat) Am încercat şi eu schiţa pe ATTiny13 şi nu merge... Apoi am inversat logica pt. contor şi aşa funcţionează. Naiba ştie de ce nu merge cu decrementare... bool actual, last; byte counter = 0; void setup() { pinMode(3, INPUT); pinMode(4, INPUT); pinMode(0, OUTPUT); pinMode(1, OUTPUT); pinMode(2, OUTPUT); last = false; actual = false; } void loop() { actual = digitalRead(3); digitalWrite(0, LOW); digitalWrite(1, LOW); if (!last && actual != last) { if(!digitalRead(4)) { digitalWrite(0, HIGH); counter = 0; } else digitalWrite(1, HIGH); } last = actual; counter++; counter = min (counter, 50); if (counter < 50) digitalWrite(2, HIGH); else digitalWrite(2, LOW); } Modifică numai pinii. Editat Aprilie 7, 2019 de mihaicozac Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Aprilie 7, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2019 Liviu M - imaginea mihaicozac - acum incerc si aceasta varianta Link spre comentariu
Liviu M Postat Aprilie 7, 2019 Partajează Postat Aprilie 7, 2019 @Mihai: banui ca la tine nu merge pentru ca ai declarat contorul byte. Cand e 0 si-l decrementezi, e facut automat 255. La Ovidiu (Dorin ?) e int, ar trebui sa mearga si cu decrementare. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Aprilie 7, 2019 Partajează Postat Aprilie 7, 2019 Nu cred că e de la tipul variabilei, am încercat şi cu int, pe ieşire am HIGH permanent. Cu incrementare însă merge corect. Cred că e de la compilatorul C++, am mai avut anomalii de genul ăsta. Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Aprilie 7, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2019 Functioneaza factorul de umplere pe iesire, dar frecventa de iesire este identica, cu frecventa intrarii. Trebuie sa am o frecventa fixa pe iesire , in jur de 20KHz. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Aprilie 7, 2019 Partajează Postat Aprilie 7, 2019 (editat) Aşa funcţionează schiţa, însă este echivalentă cu varianta PWM. Ideea e că la fiecare rotaţie în direcţia injectării se consumă o unitate fixă de energie iar dacă se măreşte viteza discului aceste unităţi se adună iar consumul creşte abrupt ceea ce frânează discul şi sistemul se stabilizează. Fă o încercare, însă ar trebui să renunţi la filtrare, doar puntea şi sarcina. Dacă nu merge corect încercăm şi o variantă PWM. Sistemele de reglare de genul ăsta sunt dificil de realizat fără o buclă de control acordată după anumiţi parametri. Gândeşte-te că la echilibru discul nu se învârte, deci nu ai semnal de intrare, cu alte cuvinte este nevoie permanent de o eroare pt. o funcţionare corectă. În varianta cu transformator de curent diferenţial ai nevoie de un modulator analogic sau digital în 4 cadrane şi s-a rezolvat. Editat Aprilie 7, 2019 de mihaicozac Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 On 4/7/2019 at 9:30 PM, mihaicozac said: Aşa funcţionează schiţa, însă este echivalentă cu varianta PWM. Ideea e că la fiecare rotaţie în direcţia injectării se consumă o unitate fixă de energie iar dacă se măreşte viteza discului aceste unităţi se adună iar consumul creşte abrupt ceea ce frânează discul şi sistemul se stabilizează. Fă o încercare, însă ar trebui să renunţi la filtrare, doar puntea şi sarcina. Dacă nu merge corect încercăm şi o variantă PWM. Sistemele de reglare de genul ăsta sunt dificil de realizat fără o buclă de control acordată după anumiţi parametri. Gândeşte-te că la echilibru discul nu se învârte, deci nu ai semnal de intrare, cu alte cuvinte este nevoie permanent de o eroare pt. o funcţionare corectă. În varianta cu transformator de curent diferenţial ai nevoie de un modulator analogic sau digital în 4 cadrane şi s-a rezolvat. Inca nu am reusit sa finalizez lucrarea. Ma tot gandesc la varianta dumneavoastra cu transformator de curent diferential si modul analogic. Va rog, daca puteti prezenta o schema logica v-as fi recunoscator. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 (editat) Nu e mare scofală, în principiu e nevoie de un transformator de curent şi unul de tensiune, iar cele 2 ieşiri se adună aritmetic. În cazul în care consumi din reţea suma ieşirilor transformatoarelor sunt în fază şi tensiunea rezultantă creşte, în celălalt caz sunt în antifază şi tensiunea de ieşire scade. Comanda poţi s-o faci cu Arduino sau un detector/comparator şi un etaj PWM. Sarcina ar fi mai bine să o legi direct pe panoul solar, după părerea mea, e mai simplu şi mai eficient aşa. Editat Aprilie 14, 2019 de mihaicozac 1 Link spre comentariu
OvidiuDorin Postat Aprilie 14, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Genial, nu mi-a trecut prin cap sa pun un transformator de curent pe ramura invertorului. Va multumesc frumos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum