alex26 Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Buna ziua. Am intrat in posesia acestui batranel Rank Arena R2010 Quadro. Mi-ar fi fost de folos un manual service dar din pacate nu am gasit, dar problema este ca nu merg decat doua canale din patru. In partea din spate sunt 4 iesiri , doua notate V care merg si doua notate H care nu functioneaza. La iesirile notate V minusurile sunt legate la minusul carcasei, in schimb la iesirile H minusurile intra intr-un potentiometru, plusurile fiind legate la un comutator Stereo Quadro care functioneaza ok. Potentiometrul are 3 pini si pe doua din ele merg minusurile , dar ma intreb cum ar trebui totusi sa functioneze corect. Va multumesc. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Este vorba de pseudocuadrofonie. V=vorne (fata) H=hinten (spate) Link spre comentariu
alex26 Postat Aprilie 5, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Am inteles, dar totuși potentiometrul acela nu ar trebui legat cumva la masa, ca minusurile intra in potentiometrul, dar de ieșit? Link spre comentariu
alexis1 Postat Aprilie 10, 2019 Partajează Postat Aprilie 10, 2019 Nu sunt un expert in problema, dar uitandu-ma la pozele atasate (atat cat se poate vedea) am observat o similitudine cu schemele date de G. D. Oprescu pentru adaptoarele pseudo-quadrofonice. Potentiometrul respectiv ar putea juca rolul rezistentei intre cele doua iesiri pseudo-quadro, avand avantajul reglarii balansului intre ele. Atasez paginile respective scanate, pentru verificare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum