Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Rank Arena R2010

alex26

Postări Recomandate

Buna ziua. Am intrat in posesia acestui batranel Rank Arena R2010 Quadro. Mi-ar fi fost de folos un manual service dar din pacate nu am gasit, dar problema este ca nu merg decat doua canale din patru. In partea din spate sunt 4 iesiri , doua notate V care merg si doua notate H care nu functioneaza. La iesirile notate V minusurile sunt legate la minusul carcasei, in schimb la iesirile H minusurile intra intr-un potentiometru, plusurile fiind legate la un comutator Stereo Quadro care functioneaza ok. Potentiometrul are 3 pini si pe doua din ele merg minusurile , dar ma intreb cum ar trebui totusi sa functioneze corect. Va multumesc.

IMG_4920.jpg

IMG_4922.jpg

IMG_4923.jpg

IMG_4924.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

2

• franzm

1

• alexis1

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu sunt un expert in problema, dar uitandu-ma la pozele atasate (atat cat se poate vedea)  am observat o similitudine cu schemele date de G. D. Oprescu pentru adaptoarele pseudo-quadrofonice. Potentiometrul respectiv ar putea juca rolul rezistentei intre cele doua iesiri pseudo-quadro, avand avantajul reglarii balansului intre ele. Atasez paginile respective scanate, pentru verificare.

Pseudo-quadro_GD Oprescu.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări