Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu 12VDC/30A conectare + contact

rabanne2013

Postări Recomandate

Buna colegi

Cum se poate conecta un releu 12 V cu 5 pini sa fie comandat de + de pe contact pentru masina.Doresc sa alimentez rezistente pentru incalzire scaune.Multumesc

3080.JPG.jpg

Editat de rabanne2013
Link spre comentariu

Salut. Presupunînd că ai conexiunile ca-n poză, 85 la plusul de la contact, 30 la plusul permanent printr-o siguranţă, 86 la masă, 87 la rezistenţe.

5-pin-12V-automotive-relay.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sigur. Secțiunea se calculează în funcție de densitatea de curent admisă, în A/mm^2. Împarți curentul maxim la densitatea pe care ai ales-o și afli secțiunea. La un curent oarecare, cu cît e mai mică densitatea, cu atît mai rece va fi cablul.

Link spre comentariu

Multumesc mult colegi.Fabricantul spune ca o rezistenta consuma 25W deci pentru 1 scaun sezut + spatar =50W,eu vreau sa montez pe toate 4,dar cel mai bine o sa comand 1 set pentru un scaun si o sa masor cat consuma(aprox 5A dupa calculul meu).Rezista multimetrul daca il inseriez ,este de 10A,dar chinezarie...?

Link spre comentariu
Acum 8 ore, ratza a spus:

Sigur. Secțiunea se calculează în funcție de densitatea de curent admisă, în A/mm^2. Împarți curentul maxim la densitatea pe care ai ales-o și afli secțiunea. La un curent oarecare, cu cît e mai mică densitatea, cu atît mai rece va fi cablul.

De unde cunosc densitatea de curent Admisa?

Link spre comentariu

O cam alegi. Între 3...8A/mm^2 ar trebui să fie în regulă, deși în auto se merge și cu valori peste 10 (e suficient să vezi cablurile de la faruri, de exemplu).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări