Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce cărţi mai citim şi merită citite

Vizitator

Postări Recomandate

2 hours ago, Spitfire said:

"Noile generatii" citesc la fel de mult precum citeam noi, in anii `70-`80, iar cartile aparute dupa 2007 sunt tiparite in conditii net superioare celor de dinainte (hartie mai buna, tipar digital, legatorie superioara calitativ, etc).

Citesc pe dracu' ... eu nu am vazut sau auzit pe cei tineri sa citeasca ceva , si am destule intalniri cu ei . Ma rog , poate nu am eu cunostiintele alea cu sete de lectura ... , numai ca in acest caz nu prea pot sa justific 45 % analfabeti functionali ... , ma izbesc de ei zilnic . Se poate face o experienta simpla , studiind cand ies de la scoala liceenii , ascultand conversatiile lor . Eu trec ( pedestru ) de doua ori pe zi pe langa un liceu , cu ceva staif ... , si circul mult cu transportul in comun ... , as avea ce povesti . Sa nu zic de " calitatea " postarilor in lumea virtuala , mai ne uluim si pe - aici . In fine ...

P.S . - carti cumparate nu inseamna carti citite . Inainte de '90 , am cerut cuiva ( apropiat ) o carte din biblioteca impozanta din lemn de nuc pe care o avea ... , pentru a o lectura .  M - a refuzat . Motivul m - a lasat fara aer ... " Ramane locul gol in raft ... , si arata urat ! " . Evident , nu citise nimic din metrii de carti expusi ... Nu cred ca astazi lucrurile stau altfel . N - am mai auzit o discutie despre o carte , de douazeci de ani ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 6 ore, Spitfire a spus:

"Noile generatii" citesc la fel de mult precum citeam noi, in anii `70-`80, iar cartile aparute dupa 2007 sunt tiparite in conditii net superioare celor de dinainte (hartie mai buna, tipar digital, legatorie superioara calitativ, etc).

Ma indoiesc total! pe vremuri o carte aparuta intr-un tiraj de 100,000 de exemplare era ceva obisnuit, acuma daca s-au tiparit 10.000 ex. dintr-un volum se spune ca a dat lovitura!

Link spre comentariu

Nu trebuie uitat, ca acum mai oricine isi permite sa publice o carte, sa imprime un CD, etc.

In vremurile de demult, daca nu aveai bani sau pe cineva care sa te bage in fata, in ciuda talentului, rugineai in mizerie. Oriunde in lume, nu ma limitez la Romania.

O fi bine ca acum oricine poate publica orice (carte, muzica, opinii pe internet)?! Da si nu!

Asta nu insemna ca acele carti in sute de mii de exemplare erau toate capodopere, nici ca cea cu zeci de mii de exemplare este mai putin de apreciat.

In plus, exista tot felul de platforme de citit o carte. Maculatura nu mai e privita ca o valoare, important e sa citesti. Ca e din biblioteca personala sau cea comunala, chiar conteaza?!

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Cand mi-am luat kindle ma bucuram ca pot citi și digital(în afara de telefon) după o perioadă am realizat ca nu e același lucru cu a citi o carte, adica a o avea fizic! :secret

Link spre comentariu

@maresaldeflota si eu prefer cititul "de pe hartie" dar cred ca depinde de fiecare in parte cum s-a invatat.

@elmar Dintre scriitorii romani, Panait Istrati este favoritul meu dar cred ca "Ciulinii baraganului" este mult mai "slaba" decat "Chira Chiralina", "Mos Anghel", "Codin" sau "Mihail".Este parerea mea ca ... vorba ceea ... "De gustibus ..."

Link spre comentariu

Cind eram copil am citit cu multa placere cartile, Cavalerii Teutoni ,Hiperboloidul inginerului Garin, Captivii din defileul panterei,Doi ani de vacanta, Urletul Lupilor,Soarele rosu si multe alte carti la care le-am uitat titlul. Au trecut ceva ani de atunci! Imi placeau in mod deosebit SF-urile. Apoi am citit integral toate povestirile lui Julles Verne.

Poate va mai amintiti de carticelele care cuprindeau doar o povestire cum ar fi Moarte si portocale la Palermo.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Cele 40 de volume ale Editurii Ion Creanga continand operele lui Jules Verne, cred ca minim 10% din cei de varsta noastra(copiii din anii `70`-80 le-au citit, fie cumparate de la librarie, fie imprumutate de la biblioteca publica, fie editii mai vechi de la Editura Tineretului, ba chiar interbelicele Georgescu Delafras...copiii de azi nu prea se mai omoara cu Jules Verne sau H.G.Wells, e normal cumva, cam greu sa ai un PC cu procesor cu 8 nuclee, si sa citesti despre misterul telefonului ascuns din "Castelul din Carpati", sa iertam pustimea de zi, dar e normal la urma urmei sa nu mai citeasca ceva din secolul XIX...nu putem trai intr-un permant secol XIX din punct de vedere al literaturii...altminteri pustimea de azi citeste la greu, contrar celor care cred ca tinerii stau numai pe jocuri si tablete/telefoane. Pe jocuri si telefoane stau urmasii celor care in anii `80 bateau mingea cat era ziua de mare, sau se tineau de golanii.:rade:

Iata cateva dintre carticele cumparate in 2018, pe care le-am lecturat 100%, si am considerat ca merita pastrate:

IMG-20181220-192414.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări