Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce cărţi mai citim şi merită citite

Vizitator

Postări Recomandate

Daca esti ateu , merge si la mai multi ! ...

P.S. - masoneria evita tot ce e defavorabil si poate fi asociat cu activitatea ei ... , poate cineva a gasit " acoperirea " ideala , si tzapul ispasitor . O fi fost ( poate ) si ceva mai simplu , vreo muiere dezamagita , vreun sot sau partener " exasperat " , ceva student nemultumit etc . In USA se poarta ... , unul din zece cetateni are arma personala . Asta dupa statisticile oficiale ... , si multi nu le tin de decor , mai ales la vreo sictireala . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Foarte adevarat . Era genul de " copil teribil "  , si cu o existenta destul de " dinamica " . Poate aici e ( a fost ) adevarata problema ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

A fost si o versiune in anii '70 , cartonata , cu coperti de panza si supracoperta de hartie tiparita . Sa vad daca o gasesc ... din biblioteca de o mie si ... de carti , au ramas putine . Si le tot imprastii ... , pacat ca noile generatii nu mai citesc .

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

A fost si o versiune in anii '70 , cartonata cu coperti de panza si supracoperta de hartie tiparita . Sa vad daca o gasesc ... din biblioteca de o mie si ... de carti , au ramas putine . Si le tot imprastii ...

Da editia aceea am citit-o si eu  in  timpul studentiei ...anii80', imprumutata de la BIiblioteca Centrala Universitara Jassy . O carte magnifica...cuvintul " macel " e un termen prea blind !

Link spre comentariu

Am inceput sa citesc carti ''imprumutate'' de la biblioteca scolii inca din clasa a IV-a si mai apoi de la biblioteca comunala. La fel cind eram in liceu. Inca de pe atunci am inceput sa cumpar carti de la librariile din Zalau. Dupa ce m-am mutat in Bistrita am continuat sa cumpar carti pina dupa '89. Credeam ca voi gasi carti reeditate pe care le-am citit in urma cu ceva ani. Din pacate nu s-a intimplat asa ceva, aparind in schimb tot felul de carti de care nu auzisem pina atunci.

In biblioteca personala (in Bistrita) am circa 300 de volume. In Timisoara sint persoane care vind carti  aparute cu ani multi in urma . Vizavi de Hotelul Continental se gasesc o gramada de carti de  vinzare,multe aparute prin anii '60-'80 si mai recente,unele aparute si mai devreme de anii '60. Nu departe (aproape de Spitalul militar)se gaseste un stand mai mic ,unde de asemenea am cumparat carti. Am mai cumparat carti cu 5 lei si de la niste ''balaoachesi'' care vindeau carti in apropiere de piata Badea Cirtan,peste pod,pe stinga inspre Piata Traian, unde se vind orice vrei si ce nu vrei.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
1 hour ago, okean said:

@gauss " ... , pacat ca noile generatii nu mai citesc ."

vor repeta vechile istorii fara sa stie, fara sa simta !

"Noile generatii" citesc la fel de mult precum citeam noi, in anii `70-`80, iar cartile aparute dupa 2007 sunt tiparite in conditii net superioare celor de dinainte (hartie mai buna, tipar digital, legatorie superioara calitativ, etc).

Piaţa de carte este la maximul ultimilor 7 ani, tendinţa este de creştere

Cifra de afaceri a editurilor şi comercianţilor de cărţi din Romania va depăşi în acest an 1,11 miliarde lei, cu 16,2% peste nivelul din 2012, iar profiturile sectorului s-a dublat de la cele 51,3 milioane lei în 2012 la peste 100 de milioane în 2017.

In schimb comerţul online de carte, atât tiparită cât şi electronică, se dezvoltă puternic, în special ca urmare a politicii de discounturi semnificative, un element puternic de atractivitate pentru cumpărători. Spre deosebire de opţiunea cărţilor vândute la pachet cu marile cotidiene, de mare succes în achiziţie prin anii 2000 pentru marea masa a populatiei care şi-a populat astfel bibliotecile fără să aibă întotdeauna şi un obiectiv de lectură efectivă, comerţul online vizează cumpăratori mult mai informaţi, cărţile devenind astfel mai accesibile pentru aceştia şi îndeplinindu-şi până la urmă scopul final, fie educaţional, fie de recreere. În schimb, librăriile încearcă să compenseze prin alte atuuri, cum sunt evenimentele cu autori, lansări, evenimente pentru copii etc.

Potrivit datelor financiare analizate, piaţa cărţii din România este concentrată, în prezent, în mâinile câtorva jucători care au avut forţa financiară să se extindă şi să dezvolte lanţuri de producţie, respectiv librării.

Topul editorilor de carte este condus, potrivit datelor financiare din 2016, de Grupul Editorial Art, cu o cifra de afaceri de 38,2 milioane de lei, companie urmată de Grup Media Litera (26,6 milioane lei), Tarsago Romania (25,3 milioane lei), Polirom (23 milioane lei), Humanitas (19,3 milioane lei) şi Lotus Publishing (17,2 milioane de lei). Primii 10 jucători din piaţă au realizat 36% din totalul cifrei de afaceri de pe piaţa editurilor, evaluată în 2016 la 585,3 milioane de lei.

În topul comercianţilor de cărţi, cel mai important jucător este Direct Client Services (Carturesti), a cărui cifră de afaceri de 87,1 milioane de lei reprezintă aproape o treime din cifra de afaceri a comercianţilor de carte din Romania.

Topul este completat de Compania de Librării Bucureşti (45,6 milioane lei), Blor Retail (Diverta) (45,6 milioane lei), Libris (27,4 milioane lei), Sedcomlibris (19,7 milioane lei), One Distribution Company (18,2 milioane lei) şi Librăriile Humanitas (17,5 milioane lei).

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Eu v-aș recomanda romanul ”Ciulinii Bărăganului” de Panait Istrati....

Cei ce vor să cunoască istoria ...și dece comuniștii i-au căsăpit pe moșieri, atunci când s-au văzut la putere!Poate vă dă de gândit ...și poate nu mai repetați încă o dată acele greșeli!

Mă refer la cei care se consideră (sau sunt deja) noii ”moșieri” ...

Pentru cine  dorește să-și menajeze ochii...e făcut și un film după acest roman...

Editat de elmar
Link spre comentariu
3 hours ago, okean said:

@gauss " ... , pacat ca noile generatii nu mai citesc ."

vor repeta vechile istorii fara sa stie, fara sa simta !

Aveti mare dreptate ! ... Pacat , un spor de 10 % la educatie ( absorbita , nu oferita ) cred ca ar face sa traim mai bine cu 20 % . Iar despre repetarea greselilor trecutului , cred ca nu se poate face mare lucru . Ma rog , parere personala ... , dar vine privind in jur . 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări