bentanioan Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 https://documente.net/reader/full/aurelian-gulan-victime-si-calai-amintiri-din-gulag Link spre comentariu
validae Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 Am făcut curăţenie, evitaţi să faceţi politică pe lângă aceste cărţi....fiindcă răbdarea devine ceva foarte greu de găsit. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 Eu am citit toate cartile lui Suvorov aparute in lb romana. D-le Ion_Bumbu, ati facut o mare greseala sa renuntati a citi toata cartea blocat in niste amanunte Ati scapat insasi ideea de baza. Volumele urmatoare (Ultima republica, Ziua M, Epurarea) contureaza si mai bine adevarata ideologie a crearii si dezvoltarii statului [criminal] sovietic, iar ultimile volume ce descriu anii 50-70 sunt deja scrise cu talent scriitoricesc, o mare placere sa le citesti. Suvorov a fost militar sovietic (initial tanchist, ulterior trecut la informatii militare si apoi spionaj). Asa ca in primele volume ale sale este evidenta influenta scolii pe care a urmat-o, asa a [fost] invatat. Din punct de vedere al ideilor principale pe care le expune este nesemnificativ ca da niste caracteristici tehnice umflate la echipamentele sovietice din anii '40. Cand se refera la echipamentele din anii 60-70 pe care le-a cunoscut direct, deja este mult mai critic. Mark Solonin (Butoiul si cercurile) vine cu o imagine din alt unghi asupra armatei sovietice, practic fara sa il contrazica pe Suvorov. Link spre comentariu
merck Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 Rezun a scris ce au dorit unii sa citeasca. Adevarul intreg nu il vom afla niciodata citind beletristica. La noi pe vremea lui ceasca, daca un civil ramanea peste hotare, toata familia era belita, insa ma intreb cum de fratele lui Rezun si-a continuat cariera militara bine merci? (Rezun a fost GRU nu un amarat de civil) Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 Ştiţi cumva dacă a apărut vreo carte cu intervenţia americană din Panama,din 1989?"Curios" că a avut loc fix în perioada revoluţiei române!Când tot mapamondul era cu ochii beliţi la "tele-revoluţie"... Habar n-aveam de asta până n-am văzut un documentar american,interzis în SUA,şi prezentat de sârbi în anii '90!Ziceau ăia acolo că au fost câteva mii de victime,majoritatea civili..."Simpatic" că toate bombardamentele au fost strict dirijate pe mahalale şi case de amărâţi.Au fost ferite zonele cu bogătani... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 1 hour ago, BRANCA said: Habar n-aveam de asta până n-am văzut un documentar american,interzis în SUA,şi prezentat de sârbi în anii '90! E cumva vorba de documentarul The Panama Deception din 1992 care a fost dom'le atat de interzis in SUA incat in 1993 i-a fost acordat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar? https://www.youtube.com/watch?v=O35bBYFepjM Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 Fără conspirații de doi bani, viata este pustiu! Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 Acum 22 ore, merck a spus: La noi pe vremea lui ceasca, daca un civil ramanea peste hotare, toata familia era belita, Nu este adevarat. Sunt vorbe din folclorul urban. Existau neplaceri dar nu era nimeni belit. Nici arestat si nici batut. Nici in cazuri celebre (fiica lui Pacepa) nu au fost presiuni fizice asupra ei. Iti puteai pierde serviciul, si in mod sigur functia daca o aveai, dar nu erai arestat sau altceva. Se incerca eventual obtinerea unei declaratii de condamnare din partea familiei a celui fugit, se urla la tine cateva ore intr-un birouas la Securitate, dar cam atat. In vremea lui Dej erai dat afara serviciu sau din facultate, de obicei cu circ - discutii de condamnare in colectiv. Si daca aveai casa se intampla sa ti-o confiste statul, dar deja f putini mai aveau, fusesera deja confiscate masiv dupa '48. Fara sa ai rude fugite in strainatate, simplul fapt ca aveai o casa mare te facea chiabur sau burghez, "dusman al poporului". Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 25, 2022 Partajează Postat Martie 25, 2022 Banuiesc ca nu ati citit mare lucru din Suvorov daca va legati de aspectele fundamental neimportante. Chiar nu a retinut nimeni partile esentiale din cele expuse in carti ? Falsificarea masiva a istoriei ca principiu de stat, rolul URSS in Razboilul Civil din Spania, suportul politic pt ca Hitler sa ajunga la putere (a reusit doar pt ca a primit voturile comunistilor - la ordinul Moscovei), sprijinul acordat tuturor partidelor comuniste, in special in Franta si Italia pana tarziu in anii 70, iar dupa 2000 sprijinirea "verzilor" - idiotii utili care au sustinut subordonarea economiilor occidentale resurselor energetice rusesti. Resurse vandute initial ieftin, ca momeala, apoi incet-incet din ce in ce mai scump, pana la momenmtul prezent. Despre organizarea si conducerea catastrofala a armatei sovietice nu ati citit ? - Volumele "Acvariul" si cel cu ocuparea Cehoslovaciei in 68. "Imi retrag cuvintele" a citit-o cineva ? Despre mitul lui Jukov - marele maresal, de fapt un criminal semiidiot (ca militar), o javra care adora sa-si terorizeze subordonatii (si pe unii chiar sa ii impuste) si trimitea la moarte inutila zeci si sute de mii de soldati ? Care a organizat jefuirea Germaniei (in buna masura in interes personal) de a fost nevoie de ordinul direct de la insusi Stalin ca sa-l mai domoleasca? Care era innebunit sa organizeze masive exercitii militare cu detonari nucleare tactice si trecerea trupelor prin ground zero la cateva zeci de minute dupa deflagratie ? Despre luptele pt putere de la Kremlin din anii 50 si inceputul anilor 60, despre toti membrii CC - animalele politice care nu dadeau doi bani pe viata nimanui in afara de a lor proprie, gata sa voteze orice marsavii de masuri impotriva propriului popor - in caz de rascoala, inclusiv folosirea armelor nucleare ? Daca ati fi citit v-ati fi dat seama ca si acum este exact al fel. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 26, 2022 Partajează Postat Martie 26, 2022 Nu citim, dar dăm cu părerea! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 26, 2022 Partajează Postat Martie 26, 2022 TraianB.Nu mai ţin minte documentarul american.Posibil să fie cel de pe youtube.Chestia cu interzisul în SUA era "vândută" de omul de afaceri din America la televiziunea sârbă.Să fi fost înainte de distribuire pe ecrane?Să fi fost interzis numai la televiziuni? Pe vremea aia,în anii "90,n-aveai cum să te documentezi ca azi pe net. Oricum rămâne problema coincidenţei perioadei intervenţiei cu revoluţia romãnă.Au avut informaţii că în RO va fi "agitaţie"?Au profitat de situaţie şi au acţionat peste noapte? Am în minte o replică dintr-un film:"Nu cred în coincidenţe.În lume nimic nu e întâmplător". Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 26, 2022 Partajează Postat Martie 26, 2022 On 3/25/2022 at 2:15 AM, Shambala said: Eu am citit toate cartile lui Suvorov aparute in lb romana. D-le Ion_Bumbu, ati facut o mare greseala sa renuntati a citi toata cartea blocat in niste amanunte Acele "amanunte" sint plantate acolo exact pentru a dezvolta firul acelui roman, tancul BT cel mai rapid dezvoltat pentru atac pe asfalt :d iar I16 ce mai bun avion pentru a ataca Germania nazista... Despre gradul de pregatire si performantele aviatiei sovietice antebelice inclsiv luptele cu aviatia japoneza prefer sa am incredere in ce scrie G.V.Zimin in Piloti de vinatoare, inclusiv avansul tehnologic in domeniul militar al Germaniei. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 26, 2022 Partajează Postat Martie 26, 2022 (editat) Ion_Bumbu.Nu m-am documentat prea grozav la capitolul aviaţie sovietică.Sunt curios de ce sovieticii n-au luat licenţă pentru Messerschmit.Au avut relatii economice formidabile cu nemţii.Prin anii '32,'33,industria germană lucra majoritar pentru URSS.Şi ulterior sovieticii au primit cam tot ce au cerut!...Ba au avut şi baze de antrenament comune! Într-un singur domeniu sovieticii cred erau superior nemţilor,la nr de paraşutişti.Aveau o foarte largă mişcare de sport de masă la capitolul acesta. Şi,era să uit,la începutul războiului tancul T34 era superior tancurilor germane.A fost "disecat" temeinic de nemţi pentru perfecţionarea celor produse de ei. Germania e "autoarea" războiului modern la toate capitolele,adică sol,apă şi aer.Toţi au luat lecţii de la ei.Mai puţin ruşii actual,că văd acţiuni catastrofale.Mă refer la atacuri cu tancuri şu trupe terestre,fără sprijin aerian!Mai apoi sprijinul logistic de muniţie,combustibil şi hrană f slab.Nici sovieticii când s-a întors frontul n-au făcut greşeli ca astea! Editat Martie 26, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 26, 2022 Partajează Postat Martie 26, 2022 Acum 6 ore, BRANCA a spus: Mai apoi sprijinul logistic de muniţie,combustibil şi hrană f slab.Nici sovieticii când s-a întors frontul n-au făcut greşeli ca astea! Gurile rele spun ca n-au fost chiar greșeli. Nu au plecat inițial pt ocupație, sau intervenție de durata, de asta și pregătirile au fost cum au fost, ci doar pt schimbarea conducerii... floare la ureche, au zis. Ca nu le-a ieșit, s-a văzut, și în bombardamentele la deruta au aruncat tot ce aveau vechi în silozuri în materie de tehnica militara. Ii costa mai scump dezafectarea decât sa le arunce în grădina vecinilor, și le-a dat și de lucru dacă tot nu i-au primit cu flori și urale de bun venit. Nu e bine sa ii subapreciem din cauza asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate