adydep Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Fostul prezident Bășescu,zicea că a citit-și ne recomandă să citim- "Levantul"...de..."Cărtărăscu"....mai bine ne-ar fi recomandat să citim etichetele de Johnny Walker. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Voi aţi observat că în momentul în care îţi pui întrebări în ţara asta sau gândeşti cu capul tău,ba eşti comunist,ba eşti prorus sau mai ştiu eu ce? Mai terminaţi cu astea că parcă v-aţi întors în anii '90.Numai atunci se acuzau unii pe alţii că erau "roşii" şi lumea punea botu'!Iar acu respectivii sunt toţi capitalişti sadea,cu conturi grase în bănci!E bună şi manipularea oamenilor la ceva,nu-i aşa?? Nicio carte nu reproduce realitatea fidel,nici măcar cele istorice documentate.Totdeauna există,pe lângă datele incomplete,interpretarea autorului/autorilor care este mai mult sau mai puţin subiectivă. În fond vorbim de romane de ficţiune aici şi nu de lucrări ştiinţifice... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 1 oră în urmă, BRANCA a spus: În fond vorbim de romane de ficţiune aici şi nu de lucrări ştiinţifice... Și care sunt, în opinia dumneavoastră, cărțile, și autorii aia documentați? De I. V. Bagramean ați auzit? Omul ăla și-a scris memoriile, a spus ce a vrut, și citind cu atenție, poți sa descoperi cu totul altceva. Iar ficțiune este ce spuneți dumneavoastră ca Rusia este încolțit și se apără. Putin și Rusia încearcă refacerea imperiului Romanovilor, eu propun și Austriei sa refacă imperiul Austro-ungar, din păcate suntem în alt secol, și nici rușii, nici unii români nu înțeleg asta. Se mulțumesc cu buda în curte, se mulțumesc cu ceea ce știu ei, nu vor sa evolueze, nu au văzut altceva, accepta "cochilia" lor, cu care se mândresc. Nici o societate nu este perfectă, dar cea rusă, din punctul meu de vedere, este foarte departe de asa ceva. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 V-am mai zis că tocaţi istoria prezentului aiurea.Dacă nu ştiţi să "citiţi printre rânduri" nu mai fiţi aşa convins că deţineţi adevărul absolut! Dacă oamenii n-ar pune botu" la propagandă şi manipulări ar muri politicienii de foame!... Taman asta n-am suferit în regimul trecut:propaganda şi manipularea,da' văd că nu e nicio şansă să scăpăm de ele... Şi iar repet despre cărţi,e vorba de ficţiune.Ajungem să dăm verdicte privind istoria bazându-ne pe ele?? Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Izvestia, Krasnaia zvezda, Komsomolskaia pravda.. Mic curs istoric al PCUS-B... Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Voi sunteţi la capitolul "roşu" cu "cine nu e cu noi,e împotriva noastră"!N-are rost să port polemică cu voi.Nu-i nici locul.Sunteţi extrem de fixişti.Cum spunea un prof din facultate:" într-o controversă ştiinţifică nu trebuie să intri cu idei preconcepute,trebuie să ai argumente şi să ştii să-ţi asculţi partenerul de discuţii"... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Nu știu cine este cu idei fixe, personal nu am nimic cu Rusia sau rușii, ma deranjează politica lor, și ca sunt vecini cu noi. Probabil, dacă locuiam în Portugalia, nu ma deranjau foarte tare. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 Nu stiu de ce atatea comentarii mai ales ca nu stiu cate carti a citit cineva din cei care posteaza! Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 https://imgur.com/a/yIbHXeN O carte care nu este SF, o culegere de documente, despre "iubirea frățească" a "Fratelui de la răsărit". Despre cum au făcut tot ce au putut să redobândeasca Basarabia plus un bonus la asta. Referendum (suna cunoscut, în Crimeea, și în alte provincii "eliberate"), asa doresc sa își legitimeze ocupația frații noștri "pravoslavnici". Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 23, 2022 Partajează Postat Martie 23, 2022 On 2/4/2022 at 10:49 AM, yo2mhj said: Bune cărți... Din păcate, majoritatea tinerilor nu mai pun mâna pe cărți... Nu contest insa am luat la rasfoit Spargatorul de gheata si dupa citeva elucubratii despre BT si I-16 am renuntat. „Cel mai puternic dintre avioanele de vînătoare de serie din lume era în septembrie 1939 distrugătorul rus I16, al constructorului Polikarpov... La puterea de foc I16 depăşea de două ori avionul „Messerschmidt109E” şi aproape de trei ori avionul „Spitfire1”. Dintre toate avioanele de vînătoare de dinainte de război I16 era unic, în sensul că numai el avea apărători blindate în jurul pilotului. Cei care cred că înaintea celui deal doilea război mondial ruşii erau nişte mujici înapoiaţi şi că au evoluat ulterior, prin folosirea experienţei germane, trebuie să ţină seama de fapte”. Mno, cind scrii asaceva inseamna ori ca esti pe dinafara ori vrei sa dovedesti cu tot dinadinsul ceva. Pina acolo am citit, mai departe sa fie sanatos! Vedeti parerea aviatorilor romani care au testat minunea zburatoare, Greceanu, Drumul celor putini... Era doar o sfirleaza cu fofeaza! Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 (editat) @Ion_Bumbu, am menționat într-unul din posturi ca am văzut și eu multe aberații, derapaje, dar și unele chestii absolut evidente. Unele dintre cele relatate de Rezun despre vasnica armata sovietică și cadrele sale de "nădejde" le-am văzut personal în România, ori ne place, ori nu. Însă Rezun /Suvoror este unul, sunt mulți alții mult mai obiectivi. Cum am menționat, Mark Solonin (singura carte tradusa în limba română este "Butoiul și cercurile") face o analiza mult mai obiectiva și exacta a URSS și armatei sale în anii WWII. Sunt unii memorialisti români care indirect confirma asta. Poate și B. H. Liddel Hart a scris ficțiune... Probabil și Soljenitîn o fi scris ficțiune în "Arhipelagul gulag", probabil în URSS a fost doar lapte și miere, restul sunt doar niște răutăcioși, au ceva cu Rusia, nu ii suporta. Editat Martie 24, 2022 de yo2mhj Link spre comentariu
ratza Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 "Arhipelagul Gulag" a fost una din cărțile care m-a făcut să cred că omenirea nu poate ajunge mai jos de atît. Apoi... apoi am citit "Amintiri din mlaștina disperării" și mi-am dat seama cît de mult am subestimat răutatea și sadismul malefic din unii oameni. Totuși, nu asta a fost cel mai șocant, ci demnitatea și tăria de caracter a celor care nu se voiau învinși în spirit. Link spre comentariu
bentanioan Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 https://www.marturisitorii.ro/wp-content/uploads/2017/04/Dumitru-Bordeianu-Marturisiri-din-mlastina-disperarii.pdf Link spre comentariu
ratza Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 Exact aia era cartea, i-am pocit titlul cu gîndul la o alta: Aurelian Gulan - Victime şi călăi / Amintiri dn gulag. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 24, 2022 Partajează Postat Martie 24, 2022 (editat) 5 hours ago, yo2mhj said: @Ion_Bumbu, am menționat într-unul din posturi ca am văzut și eu multe aberații, derapaje, dar și unele chestii absolut evidente. Perfect, am incercat sa citesc cartea ca pe un documentar si nu ca un roman, cind vad deja de la inceput aberatii prefer sa citesc un roman si nu o scriere dupa dorinta sau la comanda asa cum am vazut destule in vremurile trecute dar si in astea. Despre armata rusa aveau bunicii mei destule de povestit, inclusiv cum era sa fie bunicul executat deoarece a participat la otravirea a citiva vajnici soldati sovietici cu alchool tehnic, metilic pe care-l folosea la aprins focul, in razboi ala era mai usor de gasit decit orice alt produs petrolier si pe care soldatii l-au confiscat amenintindu-i cu o grenada in casa, scosesera cuiul grenadei si erau hotariti sa o arunce daca mai comentau bunicii la "rechizitionarea" in scop de razboi a alchoolului. Editat Martie 24, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Postări Recomandate