flomar60 Postat Noiembrie 3, 2019 Partajează Postat Noiembrie 3, 2019 "Ce le pasa damelor"....am citit-o prima oara acum 30 ani!...si inca de 3 ori pana acum!...foarte buna cartea! Link spre comentariu
alcon Postat Martie 13, 2020 Partajează Postat Martie 13, 2020 Aş citi nişte cărţi de Cesare Lombroso precum Omul delincvent, The Savage Origin of Tattooing, etc. Ezechia Marco Lombroso, cunoscut ca Cesare Lombroso, a fost un criminolog şi medic italian. A fost fondator al şcolii Italiene Pozitiviste de Criminologie. Este cunoscut pentru teoria pe care a elaborat-o în domeniul criminologiei şi care a avut la bază darwinismul social şi pozitivismul lui Auguste Comte Astfel, el considera criminalul ca având înnăscută tendinţa spre infracţiune care poate fi observabilă în cadrul trăsăturilor fizice ale feţei. 1 Link spre comentariu
okean Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Jurnal din Anul Ciumei Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 O lectura captivanta. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 1 oră în urmă, okean a spus: Jurnal din Anul Ciumei Sau Cartea tibetana a mortii: Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 Unu' n-ar recomanda Decameronul. Tot de sezon, da' mai "distractiva", asa. Link spre comentariu
soisun Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 La 02.04.2019 la 21:59, maresaldeflota a spus: Sper ca nu,, Idiotul,, și eu ma gândeam la Gogol... "Idiotul" e a lui Dostoievski. "Frații Karamazov" urmată de "Crimă și Pedeapsă", clar cele mai bune cărți, ever... Opinia mea, desigur... Link spre comentariu
soisun Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 (editat) Acum 6 ore, Liviu M a spus: Unu' n-ar recomanda Decameronul. Tot de sezon, da' mai "distractiva", asa. Decameronul, Bocaccio... chiar distracție. Dar te plictisești naiba de atâta "distracție". E lungă in draci, și toată numai pe vicii sexuale. Era o fază: unu' o află pe nevastă-sa că îl "înșeală". Îl prinde pe ăla, îl omoară, îl face mâncare și i-l dă nevesti-si să mănânce... Îi spune că e nu știu ce delicatesă surpriză. La sfârșit îi spune adevărul... Ăsta e Decameronul... numai din astea. Editat Martie 14, 2020 de soisun Link spre comentariu
Liviu M Postat Martie 14, 2020 Partajează Postat Martie 14, 2020 @soisun: postul cu Decameronul trebuie citit in context (ca o continuare a posturilor care-l preced). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2020 Partajează Postat Martie 25, 2020 https://humanitas.ro/humanitas/colectii/biblioteca-virtuala Cărți ebook gratis! Unele merg.. Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 10, 2020 Partajează Postat Aprilie 10, 2020 În această perioadă a anului ar trebui să citim şi: Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 18, 2021 Partajează Postat Iulie 18, 2021 Azi le-am cumpărat!...Abia aștept să le citesc! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 18, 2021 Partajează Postat Iulie 18, 2021 Malevil. De Robert Merle. Roman post apocaliptic. Mi-a placut. Filmul nu prea. Link spre comentariu
Neagu Raul Postat Iulie 18, 2021 Partajează Postat Iulie 18, 2021 Cimitirul animalelor - Stephen King (Cartea e foarte captivantă, filmele....deloc) All Tomorrows - C. M. Kosemen (Nu este scrisă în stilul clasic dar povestea și conceptul sunt extrem de intrigante) Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 19, 2021 Partajează Postat Iulie 19, 2021 O carte care mi-a scapat la vremea ei, gasita acum cateva luni la Anticariat (citita in timpul pandemiei ca pdf) - Muntele Catarilor sau Ambasador la Sfantul Munte de Ion Brad. Diferenta mare intre anii 70 si acum (pe Munte). Si inca un titlu "la cealalta extrema" a crestinismului - Sfanta Alianta de Eric Frattini Link spre comentariu
Postări Recomandate