Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce cărţi mai citim şi merită citite

Vizitator

Postări Recomandate

• 4 luni mai târziu...

Aş citi nişte cărţi de Cesare Lombroso precum Omul delincvent, The Savage Origin of Tattooing, etc.
Ezechia Marco Lombroso, cunoscut ca Cesare Lombroso, a fost un criminolog şi medic italian. A fost fondator al şcolii Italiene Pozitiviste de Criminologie.
Este cunoscut pentru teoria pe care a elaborat-o în domeniul criminologiei şi care a avut la bază darwinismul social şi pozitivismul lui Auguste Comte
Astfel, el considera criminalul ca având înnăscută tendinţa spre infracţiune care poate fi observabilă în cadrul trăsăturilor fizice ale feţei.

Link spre comentariu
La 02.04.2019 la 21:59, maresaldeflota a spus:

Sper ca nu,, Idiotul,, :rade: și eu ma gândeam la Gogol... 

"Idiotul" e a lui Dostoievski.

"Frații Karamazov" urmată de "Crimă și Pedeapsă", clar cele mai bune cărți, ever... 

Opinia mea, desigur...

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Liviu M a spus:

Unu' n-ar recomanda Decameronul. Tot de sezon, da' mai "distractiva", asa.

Decameronul, Bocaccio... chiar distracție. Dar te plictisești naiba de atâta "distracție". E lungă in draci, și toată numai pe vicii sexuale.

Era o fază: unu' o află pe nevastă-sa că îl "înșeală".

Îl prinde pe ăla, îl omoară, îl face mâncare și i-l dă nevesti-si să mănânce... Îi spune că e nu știu ce delicatesă surpriză. La sfârșit îi spune adevărul...

Ăsta e Decameronul... numai din astea.

Editat de soisun
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Cimitirul animalelor - Stephen King (Cartea e foarte captivantă, filmele....deloc)

All Tomorrows - C. M. Kosemen (Nu este scrisă în stilul clasic dar povestea și conceptul sunt extrem de intrigante)

Link spre comentariu

O carte care mi-a scapat la vremea ei, gasita acum cateva luni la Anticariat (citita in timpul pandemiei ca pdf)   -    Muntele Catarilor sau Ambasador la Sfantul Munte de Ion Brad.  

Diferenta mare intre anii 70 si acum (pe Munte).

muntele-catarilor-large.jpg

Si inca un titlu "la cealalta extrema" a crestinismului - Sfanta Alianta de Eric Frattini

9789737332172-2261668-240.jpg

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări