Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) Care este ultima carte pe care ați citit-o, dar cea mai buna carte citita vreodată!? Încep eu evident Cam lunga... dar măcar conține și ceva picanterii cu privire la bunul mers din facultate, cu binecunoscutele mâncătorii și cum se comportau oamenii vremii din acele timpuri inclusiv patriarhul, apoi cum a fost perceputa mistica în est dar și în vest, și pe care carte va invit sa o citiți! Editat Aprilie 12, 2019 de ratza Modificat titlul topicului Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Sper ca nu,, Idiotul,, și eu ma gândeam la Gogol... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Asta a fost multa vreme cea mai buna, chiar inainte sa stiu a citi. https://www.okazii.ro/mumiile-din-peru-a188039611 Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) Solohov. .........Pe Donul linistit. Jokai Mor.......Diamantele negre Raman de moda veche. Editat Aprilie 2, 2019 de PINTI Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) E o carte foarte bună chiar o capodopera! Rusii au scriitori foarte buni, îmi mai place și Lev Sestov, Soloviov... Era sa uit de Editat Aprilie 2, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Biblia. Daca stii sa o interpretezi, e cea mai utila carte. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Chiar acum, celtik a spus: Biblia. Daca stii sa o interpretezi, e cea mai utila carte. E o carte foarte foarte complexa cu multe ramificații înțelesuri și sub înțelesuri... Link spre comentariu
cata rator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) Radu Tudoran - Flăcările O carte recomandata chiar aici, pe forum, de către cineva (@gauss cred, dar nu sunt sigur) Talentul narativ al acestui scriitor este intr-adevar de excepție. Mi-a adus cumva aminte de scrierile lui Gib Mihaescu. 49 minutes ago, celtik said: Biblia. Daca stii sa o interpretezi, e cea mai utila carte. Iar pentru cei ce vor să se documenteze privitor la izvoarele istorice a miturilor preluate de Biblie, dar și de alte scrieri religioase, cartea Miturile esentiale - Victor Kernbach este un izvor neprețuit de informație. Nu este de neglijat în acest caz și lecturarea cărții lui Léo Taxil - Biblia hazlie, scrisa încă din 1882, care nu este deloc hazlie, ci o analiză laborioasă a tuturor contradicțiilor ce se regăsesc în această scriere religioasă. PS Cea mai bună? Greu de spus, sunt multe "cele mai bune" Oricum, am citit marea majoritate a cărților incluse in selecțiile "cele 100 de cărți care trebuiesc citite" care se găsesc pe net, dar nu pot spune că eu le-aș fi inclus pe toate în acele liste. De gustibus! Editat Aprilie 2, 2019 de cata rator 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Contradicții într-adevăr si sunt multe, doar este o colecție de cărți scrisa de catre mulți autori(chiar ar fi bine de amintit câteva pe aici dacă nu e cu suparare) , cât despre mituri....ma abțin prin prisma tragica a experientelor personale, unele aproape tragice! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Acum 3 minute, Dan85 a spus: A, am uitat sa mentionez cartea de bucate. Orice barbat trebuie sa stie sa gateasca. catarator, da si mie lista aia, sa nu mor prost. Poate am ratat vreo capodopera din viteza, ori poate ma intreaba careva si ma fac de cacao. http://cartipdfshare.blogspot.com/2017/09/radu-tudoran-flacarile.html?m=1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) Pai intai le invatam pe astea "de viata" si apoi pe alea filosofice...piramida lui Maslow. Editat Aprilie 2, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
cata rator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 @Dan85 Găsești multe astfel de liste pe net https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=100+carti+de+citit Din punctul meu de vedere cele mai bune sunt: cea alcătuită de Le Monde https://ro.wikipedia.org/wiki/Cele_100_de_cărți_ale_secolului_după_Le_Monde și asta https://www.mediafax.ro/cultura-media/top-100-cele-mai-bune-carti-din-toate-timpurile-13204248 dar este doar punctul meu de vedere, reflexie a preferințelor personale. A nu se înțelege ca le-am citit chiar pe toate. De exemplu James Joyce - Ulise cred că am început-o de vreo șase ori și la fel de repede am abandonat-o. Cât privește cărțile de bucate, exceptând clasicele scrise de Sanda Marin, Silvia Jurcovan, un farmec deosebit are cea scrisă de Radu Anton Roman sau cele doua volume scrise de Principesa Margareta a României dar și Istoria e servită Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) Da , eu am pomenit in cadrul forumului cartea " Flacarile " de Radu Tudoran . Nu neaparat ca recomandare in domeniul cartilor de citit ( desi se incadreaza cu brio ... , ma rog , parere personala ) , ci ca o exemplificare a unei epoci istorice framantate , calata pe o regiune geografica determinata . In cazul de fata , Prahova . Framantata ... , prezinta trecerea de la un mod de viata feudal tarziu ( proprietari de pamanturi , oierit etc . ) , la debutul epocii industriale . Totul axat in jurul petrolului , proaspat descoperit in zona ... , care a dus la mutatii consistente si neasteptate , avand in vedere desfasurarea " in avalansa " a evenimentelor . Ca fapt divers , cartea ( si epoca ) au o rezonanta personala in ceea ce ma priveste , strabunici de - ai mei au prins evenimentele pe viu , unii devenind oameni bogati prin vanzarea pamanturilor unde s - a descoperit " aurul negru " . Lucrurile sant ( au fost ) mai ample , ducand in final la crearea unuia din nucleele industriale puternice ... schele de foraj , rafinarii , campusuri de locuit , industrie constructoare de masini , transporturi , infrastructura etc . Gratie exploatatorilor americani , de care am citit pe aici ca erau debutanti nefericiti in arhitectura , lucrari de arta ( asa se denumesc constructiile industriale , poduri etc . ) . Ca fapt divers , unele din constructiile de epoca se mai regasesc si astazi ... trebuie doar oleaca de documentare , si in urma ei , cunoasterea ... cata si cum doreste ( si reuseste ) fiecare . Editat Aprilie 3, 2019 de gauss Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Buna Ultima ar fi colectia de nuvele Golanii.Liviu Rebreanu.Bineanteles ca pe unele le mai citisem,dar am gasit cateva "noi". Am cumparat dintr-un talcioc o multime de carti ale clasicilor romani la pret de o bere.Toate la pret de o bere,doar pentru ca nu le aveam acasa. Cea mai buna nu stiu care poate fi,sunt prea multe candidate.Mi-a placut enorm realismul lui Liviu Rebreanu,romantismul lui Ionel Teodoreanu, stilul inconfundabil al lui George Calinescu si altii pe care nu am timp sa-i enumar.Si vorbim doar de scriitori autohtoni.Daca trecem si la straini nu terminam prea repede. Spor tuturor. Alex Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Ultima citită: Gheorghe Andreica - Masacrarea studenţimii. Cea mai bună... e greu de decis. Foarte greu. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate