Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spargator de lemne

Vizitator Pavel Razvan

Postări Recomandate

Vizitator Pavel Razvan

Salut ! Ce parere aveti de acele spargatoare de lemne de la 0:15-0:50 ar merita construite sau aveti alte idei mai bune si cam ce elemente ar cuprinde .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mie imi par foarte periculoase in manevrare. Este nevoie de o fractiune de secunda si te nenoroceste pe viata. Toate sistemele alea au nevoie de ceva ghidaje intre care sa lasi lemnul pentru  crapat, nici decum sa il tii tu cu mana pana il prinde pana de despicat.

Cel de la minutul 1:39 aste construit cu raspundere: face un ciclu si asteapta pana la urmatorul impuls astfel ai timp sa iti asezi lemnul ca nu vine toporul peste tine.

Editat de AdR!@N
Link spre comentariu

Dacă o iei așa, chiar și o simplă secure te poate nenoroci la fel de bine.Țin monte cum spărgeam lemne mai demult, iar în spatele meu era o sârmă de întins rufe, ceva mai sus de nivelul capului.Fără să-mi dau seama, m-am apropiat de sârmă și la un moment dat am ridicat securea, care s-a agățat de sârmă, am vrut să cobor securea dar a rămas agățată de sârmă, iar în momentul următor a căzut ștergându-mi tangențial capul.Am avut un noroc chior atunci.Sau când spărgeam ,,la jumătate,, lemne mai lungi, punându-le între doi butuci scurți și lovindu-le la mijloc. De multe ori mi-au zburat pe lângă urechi țăndări din ele.

Spărgătorul rotativ s-ar putea îmbunătăți prin acționarea numai după așezarea butucului, printr-o pedală sau contact făcut cu genunchiul.

Acum câțiva ani, cineva tăia lemne mai subțiri folosind un circular de tâmplărie,Când grămada de lemne s-a apropiat de sfârșit, trebuia să se întoarcă și să se aplece ca să ridice lemnele din spatele lui.La un moment dat, aplecându-se mai mult, a ridicat un picior în spate ca să se echilibreze, dar piciorul i-a ajuns sub masa circularului și laba piciorului i-a fost retezată instant de lama acestuia. Ca să vezi un exemplu de accident la care cu greu te poți gândi în mod normal....

Editat de validae
Link spre comentariu

Toate prezinta un risc in utilizare, dar alea la care se plimba incontinuu cutitul taietor imi par mult prea periculoase.

Uite la ce ma refer: ala se plimba continuu stanga/dreapta sau sus/jos si tu ai un timp limitat in care sa asezi lemnul, daca intarzii putin te ia cu totul, pericolul asta este prezent in permanenta. 

Link spre comentariu

Incalzirea cu lemne de foc e o rusine in anul 2019...fara suparare! O risipa imensa de material organic(celuloza, ligninina) care ar putea fi net superior valorificat, nu transformat in fum.

Link spre comentariu

Spune asta celor care locuiesc în zone unde conducta de gaze nu a fost adusă și nu din vina lor, ci a autorităților incompetente și corupte.Ce să facă, să se încălzească cu butelii de GPL ?

Cu energie electrică, mai scumpă de două ori decât gazele și chiar decât lemnul de foc ?  Cu peleți, care-s mai scumpi decât rumegușul lemnelor din care provin?

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 9 minute, validae a spus:

Cu peleți, care-s mai scumpi decât rumegușul lemnelor din care provin?

Eu am cumparat anul trecut deseuri de fag 550 lei/m3

La 10 km de Ploiesti d'abia anul acesta a inceput sa traga conducta de gaze !1

Aaa sa nu mint, a fost trasa de acum 2 ani dar numai pe strada principala..

Editat de dan-a2
Link spre comentariu
10 minutes ago, Spitfire said:

Incalzirea cu lemne de foc e o rusine in anul 2019...fara suparare! O risipa imensa de material organic(celuloza, ligninina) care ar putea fi net superior valorificat, nu transformat in fum.

hai mai las-o ..... e la fel de rusinos ca baut berea la terasa si mersu la curve .....ce sa spun rusinos sa faci focu cu lemne, da sa fii poponar e COOL! 

Link spre comentariu

Reteaua de distributie gaze naturale nu are nici o legatura cu autoritatile . Fie ele ( automat , inteleg ) incompetente si corupte . Sant localitati unde n - a tras Ceausescu gaze , el , care intreba pe fiecare locuitor ce  - i mai trebuie . De vazut cui apartine chestiunea ... , n  - o fi cumva ( in zilele noastre ) privata ? Mai sant si considerente economice ... nu tragi gaze pentru trei consumatori . La mine , in Prahova , sant localitati unde s  - au tras gaze de curand . Asa , si ? ... E un consumator la 10 locuitori . Motivul ? Ies mai ieftin pe lemne ... Oricum , decat sa le fure  Schweighofer , mai bine sa le arda romanii . Tine mai de cald decat frecangeala teoretica ecologist - intelectuala . Fie ea si via Bruxelles , desi are practicanti nativi destui si p - aici . Tare sant curios ce vor face cand se vor opri gazu' si apa ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ca să nu mai vorbesc de costurile instalării conductei pe proprietate și ale centralei+caloriferelor aferente.Pentru unii bătrâni cu pensii mizere, gazele naturale sunt un vis frumos la care nici nu speră vreodată.E cel mai civilizat mod de încălzire, dar e și cel mai costisitor ca și investiție inițială, mai ales la sate....

Dacă ar fi mai ieftin curentul, măcar egal sau cu puțin mai scump decât gazele, s-ar încălzi lumea electric.Dar nu putem, trebuie să câștige și ,,băieții deștepți,, ceva din kilowatt-ul care ajunge la noi....

Link spre comentariu

E un vis frumos si pentru multi pe leafa ... , o separatie de gaze la bloc e ceva mii de roni . 10 metri de teava ... , zici ca trece whiskey prin ea ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

La tara sunt in aceeasi situatie ingrata...ma incalzesc cu lemne.

Referitor la spargatorul de lemne cel mai simpla ar fi varianta cu surub conic, am vazut de cumparat in bazarul Suceava gata facute. Mai ai nevoie de un motor de 800 rpm, montezi surubul direct pe axul motorului. Pentru casa e suficient. Daca ai de unde procura un reductor poti incerca varianta de la minutul 2:20, este excelent gandita.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări