Blind Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 Ma bate un gand sa imi achizitionez asa ceva. Desi sunt in cautarea unui model care sa aiba 4 giga ca memorie (2 nu sunt de ajuns) si care sa fie destul de rapid (si compatibil cu ready-boost de la vista) nu am reusit sa gasesc decat USB Flash Drive F600 FingerPrint, 2GB Sa zicem (pentru moment) ca as putea renunta la partea cu ready boost si as trece peste capacitatea de 2 giga a acestui model, intrebarea mai "ciudata" e urmatoarea: Se poate folosi acest stick pe post de cititor de amprente, sa pot seta anumite perechi de username si password pe care sa le pot "introduce" doar prin pozitionarea unui deget in zona respectiva? (ceea ce se poate face cu un fingerprint reader incorporat in anumite modele de laptopuri) Later edit: se pare ca am reusit sa gasesc ceea ce vroiam (desi de mai bine de o ora cautam si nu reuseam sa gasesc) http://www.gimex.ro/cgi-bin/gimex_nou/g ... white.html? singurul dezavantaj ramane limita de 2 giga... Link spre comentariu
bogdanm Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 Am cetit chestii despre ready-boost, de la tine oameni care au testat asta. Recomandarea generala e ca e mai bine sa bagi niste RAM daca ti se pare ca sistemul se misca prea incet, ready-boost nu prea merita aparent. Link spre comentariu
MifTy Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 este o tâmpenie bună de fraierit nubii care-şi cumpăra prima oară în viaţă calculator!!! asta pentru că un usb-flash va fi întotdeauna accesat mai lent ca RAM-ul de sistem, deci sporul de performanţă este cel puţin iluzoriu!!! şi nu-ţi face iluzii: vista, cu toate amânările şi comunicatele sărbătoreşti de presă, s-a născut bolnav, şi aşa o să moară!!! (windowsuri bune, în ordinea apariţiei: 3.11, 98se, win 2k pro, xpsp2, cireaşa de pe tort, win 2003 server. nasol e că un 2003 server original pur şi simplu nu acceptă orice componentă, şi e aproape imposibil să instalezi corect jocuri care n-au fost create special pe platforma NT. şi cum NT-ul era pentru enterprise, adică afaceri...) Link spre comentariu
Blind Postat August 8, 2007 Autor Partajează Postat August 8, 2007 Hmm...va sfatuiesc sa incercati vista + ready boost inainte sa va dati cu parerea. Am testat vista home premium prin martie daca imi aduc bine aminte si am blestemat vista de toti sfintii, pt lipsa de drivere si pt faptul ca driverele nu functionau calumea. Calculatorul nu pot sa zic ca se misca lent, desi aveam 2x1GB ram iar placa video cu 64MB proprii iar restul turbocache pana la 512. Am renuntat la el pentru ca ma umplea de draci. Zilele trecute m-a disperat cineva cu un laptop mai periculos un pic decat al meu care avea si vista home premium preinstalat, asa ca am zis sa mai fac o incercare...doar ca de data asta am pus ultimate. Ce-i drept, se incarca o idee mai greu la inceput, insa ruleaza foarte bine ulterior. Spuneati ca ready boost e o tampenie. Nimic mai neadevarat! Sa imaginam urmatoarea situatie: un laptop la care nu mai poti pune ram in plus (pentru ca ai deja 2 giga de ram), un hdd de 120Gb din care vre-un giga si ceva este folosit ca swap. Este cunoscut faptul ca un hdd de laptop este lent (nu ca unul de desktop nu ar fi) si iti fine sa te #$%^ in el cand incepe sa tot scrie pe hdd. Deasemenea, este cunoscut faptul ca stick-urile nu suporta rate sustinute de scriere la viteze mari pentru fisiere multe si mici, insa instantaneele au loc la viteze foarte mari si la timpi foarte scurti (ratele sustinute sunt doar pt fisiere mari de obicei). Daca aveti un stick de 4 giga, din care vre-o 2 ii folositi ca ready boost (desi windowsul cere in jur de 3 si ceva la configuratia mea actuala) o sa observati o URIASA imbunatatire (pentru ca hdd-ul nu mai este frecat). Cu un stick de 256 de mega nu faci nici o treaba, nici cu unul de 512, nici cu unul de un giga... Configuratia laptopului, se gaseste aici http://support.packardbell.com/global/i ... 161&g=1400 cu mici diferente, anume faptul ca am acum 2 giga de ram, nu unul singur (tot la 533MHz) Link spre comentariu
MifTy Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 pe mine m-a enervat că micro$oft susţine boost ăla ca un panaceu universal!!!şi mi se pare că ieşi mai câştigat schimbând placa de bază cu una pentru acelaşi proc, dar care suportă mai mult ram, decât să iei usb flash!!! (mai ales că există situaţii în care e chiar mai ieftin, şi diferenţa globală de performanţă de după schimbare e uriaşă, cu sau fără vista!!)la leptoace... nu mă pronunţ: n-am folosit aşa ceva mai mult de 2-3 zile, o săptămână, şi în nici un caz n-aveam vista pe alea... Link spre comentariu
Blind Postat August 8, 2007 Autor Partajează Postat August 8, 2007 un stick de 4 giga care suporta ready boost costa 110lei....iei cumva 4 giga de ram la pretul asta?....in fine, cert e ca se simte diferenta Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 Am dat cu gogu readyboost si am ajuns la un site de-al lui billica unde explica ce e aia. Eu nu inteleg urmatorul lucru: Dupa cum explica ei, memoria de pe flash drive este folosita ca sa substituie RAM-ul insuficient. Asta presupune scrieri multe si repetate. Orice flash, din ce stiu eu, rezista la mii, zeci de mii, maxim sute de mii de scrieri (pentru aceeasi locatie de memorie). Dupa care poti sa il arunci. Intrebarea fireasca: daca Vista foloseste flash-ul pe post de RAM, 10'000 sau 100'000 de scrieri la aceeasi adresa se pot intampla chiar in cursul unei singure zile, sau, ca sa fim mai realisti, in cateva luni tot se intampla. Si pe urma ce fac? Arunc memoria flash care si-a depasit numarul maxim de cicluri de scriere si cumpar alta noua? Sunt sigur ca programatorii de la Microsoft stiu asta. Trebuie sa fie alta "schema" la mijloc, de care nu ma prind eu. A aparut vreo tehnologie noua pentru memorii flash cu cicluri de scriere nelimitate? Sau Vista foloseste flash memory-ul ca pe un consumabil? :smt017 Link spre comentariu
Blind Postat August 8, 2007 Autor Partajează Postat August 8, 2007 cand ai garantie lifetime la un flash, mai are rost sa iti pui intrebarea asta? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 8, 2007 Partajează Postat August 8, 2007 cand ai garantie lifetime la un flash, mai are rost sa iti pui intrebarea asta?Da, intreb pentru ca ma intereseaza daca este vreun artificiu pe care il foloseste Vista ca sa depaseasca inconvenientul sau daca a aparut vreo tehnologie noua de memorii flash, fara limite la numarul ciclurilor de scriere si de care nu am aflat inca! Incerc si eu cat pot sa fiu "la zi" cu electronica.Ai dreptate ca paguba materiala poate fi recuperata in cazul in care flash-ul are garantie pe fiata si se strica dupa un timp, dar tot as vrea sa stiu cum stau lucrurile de fapt! Link spre comentariu
Blind Postat August 8, 2007 Autor Partajează Postat August 8, 2007 concret la intrebare nu pot sa iti raspund....insa avand garantie lifetime, cred ca au ceva tehnologie imbunatatita care sa treaca de acea presupusa limita.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum