matzah Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Salutari. Am realizat aceasta protectie, functioneaza ok, mai putin faptul ca la volum mare (mai ales pe chestii cu bum bum) decupleaza releul (respectiv semnaleaza cc pe iesire). Face chestia asta pe ambele canale, undeva la peste 100W pe canal, indiferent de 4 sau 8 ohmi la iesiri, difuzoare sau dummy load. Fara sarcina la iesire, functioneaza ok (nu decupleaza prematur). Atasez schema. Din ce inteleg eu, incarc prea repede C4/C5 (posibil devalorizati) motiv pentru care ma gandesc ori sa maresc C4/C5 ori sa maresc R12/R13. Este corect? Presupun ca voi creste timpul de raspuns in caz de DC pe iesire, dar prea e sensibila la puteri mari. Am verificat iesirile ampului, nu am offset mare sau alte ciudatenii din partea lui. Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Sunt corecte ambele variante,dar mai simplu ilocuiti J1 cu un rezistor de 1-2K tot marind val. pina dispare fenomenul. Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 O varianta din care sa te mai inspiri, la partea de intrare, e schema asta Link spre comentariu
cata rator Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 27 minutes ago, QQme said: mai simplu ilocuiti J1 cu un rezistor de 1-2K tot marind val. pina dispare fenomenul. Eu zic că este mult mai corect să micșoreze R11 până dispare fenomenul. Oare de ce? Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Constanta de timp RC trebue marita nu micsorata. Link spre comentariu
cata rator Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 (editat) De ce anume ar trebui marită? Ca să se incarce mult mai repede acel condensator (ce se descarcă mai greu în acest caz) si să țină deschis tranzistorul in a carui baza se află, făcând astfel protecția să ... bla...bla...bla? Măi @QQme, daca mărești constanta de timp peste o anumita limită este ca si cum ai injecta tensiune continuă la intrarea montajului facând ca protectia să stea tot timpul activată. E cam greu de înțeles cum funcționează montajul ăla cu 4 tranzistoare, nu? (fac abstracție de astabilul care e inutil) Editat Aprilie 1, 2019 de cata rator Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 1, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Astabilul are simplul rol a licari un led cand protectia detecteaza dc (mdeh, efecte speciale). In functionare normala astabilul e blocat. 1 Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Aceasta este si rolul protectiei sa stea activata cand este tens.continua pe iesire. Link spre comentariu
cata rator Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Păi nu-i așa? Iar cu constanta RC mărită, conform ideii mătăluță, o să mai aibă și rolul să se activeze mai tot timpul când puterea audio depășește un anume nivel, unde normal nu ar trebui să intre în funcțiune. D-aia îmi place mie forumul ăsta, că e plin de "sfătuicioși". Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 1, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2019 S-a rezolvat, insa in cazul asta particular, culmea, problema era ceva mai delicata. Atat ampul cat si protectia sunt alimentate din smps-uri, dar 2 bucati diferite. Practic aveam o bucla de masa nasoala care facea sursa mica pentru protectii sa "sughite" cumva la puteri mari. Dupa rezolvarea astia, totul e ok acum. Revenind la cazul de mai sus, dupa umila mea parere, ambele variante suna "bine" pe hartie. Daca micsorezi R11, descarci mai rapid C4-C5 Daca maresti R13/R12, incarci mai lent C4-C5 (atunci cand vorbim de pulsuri scurte, muzica, chestii). Mai sigura insa cred ca e prima varianta, deoarece in regim muzical e posibil ca pe anumite pasaje sa apuci sa incarci C4-C5 (chiar mariti) si tot sa risti declansari aiurea. Link spre comentariu
cata rator Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 (editat) Bravo, felicitări! În discuția de mai sus nu era vorba despre mărirea R12;R13, ci "sfătuiciosul" propusese 9 hours ago, QQme said: ilocuiti J1 cu un rezistor de 1-2K tot marind val. pina dispare fenomenul. ceea ce mărea și mai mult constanta de timp față de ce e în schemă. (că d-aia am intervenit în discuție) Editat Aprilie 1, 2019 de cata rator Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Intrebati-va de ce protectia actioneaza numai la frec. f. joasa si nu la frec. inalta. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Eu ma întreb de ce 19 hours ago, matzah said: Fara sarcina la iesire, functioneaza ok (nu decupleaza prematur). Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 2, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Pai asta m-a dus si pe mine sa incep mai intai sa caut pe alte coclauri decat sa desfac si sa modific protectia. Daca aveam vreun neam de DC pe iesire (sau offset setat aiurea, orice) protectia aia trebuia sa decupleze fiind absolut neinteresata de ce sarcina se afla in iesire. Link spre comentariu
QQme Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Protectia lucra bine pt. ca aparea o componenta DC la iesire atunci cand se cerea mai mult curent din surse, ele fiind dezechilibrate,nimeni nu s-a gandit ca alimentati ampli. din 2 surse putin diferite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum