Vizitator Marius Arnautu Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Salut Vreau sa inlocuiesc un afisaj led 7 segmente ( 5 digits) cu unul lcd Trebuie citit semnalul ce intra intrun driver mm5450 si afisat dupa in lcd (nu ne putem atinge de programul initial ce trimite informatia) Acel mm5450 primeste clk si data ( 35 bits de date) Il analizam logic si afisam ceva scris pe lcd 16x1 Doritor? Link spre comentariu
mars01 Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 (editat) Salut Marius, Spune si tu mai in detaliu ce inseamna analiza logica. Nu strica sa spui si ce microcontroller doresti sa folosesti; nu ca ar conta prea tare in cazul tau dar fiecare este mai familiar cu o categorie de uC sau alta. Programul pare sa fie foarte simplu la prima vedere: - monitorizare intrare 1 (clock) - la fiecare HIGH pe intrarea 1 se face sampling la intrarea 2 (data) pana spre exemplu timp de 100 milisecunde intrarea clock este LOW ceea ce ar inseamna ca s-a terminat mesajul receptionat (preferabil ca sampling-ul sa fie efectuat la mijlocul bitului). - se compara mesajul receptionat cu date predefinite (aici ar fi analiza logica de care vorbesti) si functie de rezultat se afiseaza date pe LCD. Editat Aprilie 1, 2019 de mars01 Link spre comentariu
Vizitator Marius Arnautu Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Salut De preferat ar fi un microcontroler pe care sa nul mai poata citi nimeni dupa aceea. Nu sunt asa de familiarizat cu ele sa spun ce tip as dori. Stiu doar ca nu am voie sa ma ating de electronica si softul original( dar numi place partea de afisaj pe segmente led) Acel afisaj led este printr-un mm5450 si stiu ca acel driver primeste informatie de 35 bits date si clk (Punand un analizor logic pe el am observat ca informatia se repeta) Eu stiu toate informatiile ce acel afisaj led a fost programat sa le afiseze. Link spre comentariu
masterpic77 Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Cam orice microcontroller are functia "code protect" si nu mai poate fi citit odata ce este activata aceasta functie. Ai oferta mea pe MP. Link spre comentariu
mars01 Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) Marius cred ca este un proiect mult prea simplu pentru a presta contra cost. De ce nu faci un topic in sectiunea PIC si in mod sigur eu dar si altii vor interveni. In acest fel inveti ceva si tu si altii. Cred ca se poate poate face cu un uC PIC16F1825 (cca 7lei). Are oscilator intern asa ca in plus mai ai nevoie de doar un stabilizator la 5V si cativa condensatori. Dpdv software, mikroC are deja libraria pentru LCD gata facuta asa ca nu ai nevoie decat de cateva linii de cod Pentru dimensiunea cod estimata la programelul acesta, ne putem incadra in limitele versiunii Free a mikroC. Cele bune, Marius Editat Aprilie 2, 2019 de mars01 1 Link spre comentariu
Vizitator Marius Arnautu Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Meri de sfat. Miar placea sa aprofundez mai mult microcontroalerele.Dar din pacate timpul meu liber e foarte putin. Las pe altcineva si mi se pare normal ca daca nu cer sfaturi sa fie atunci contracost. Mersi. Ps. Posibil gasit colaborator la tm. Link spre comentariu
Postări Recomandate