Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Neajlov - martie 2019

yo3fhm

Postări Recomandate

Azi am facut o iesire pe Neajlov, alaturi de familie si un prieten care a pus la bataie caiacul. 

O incursiune de 2 ore pe firul apei, a fost o vreme superba ! 

Apoi un popas , aer curat, soare, si bineinteles, un pic de pescuiala (la spinning). Gherla totala, dar placerea a fost maxima !

Poze mai jos:

Neajlov-mar2019-1.jpg

Neajlov-mar2019-2.jpg

Neajlov-mar2019-3.jpg

Neajlov-mar2019-4.jpg

Neajlov-mar2019-5.jpg

Neajlov-mar2019-6.jpg

Neajlov-mar2019-7.jpg

Neajlov-mar2019-8.jpg

Neajlov-mar2019-9.jpg

YO3-FHM-Neajlov2019x500.png

Link spre comentariu
11 hours ago, one said:

Foarte frumos peisajul si imaginez ca a fost o zi relaxanta si in acelasi timp productiva.

Salut !

Asa e, mai ales ca a fost prima iesire in natura de la finele lunii noiembrie 2018. Initial am vrut doar o tura de recunoastere, ca sa mai conduca si fiica-mea, proaspat posesoare de permis auto :) Dar lucrurile au evoluat si mai frumos, asa ca intr-adevar a fost o zi faina din toate punctele de vedere! Mai putin capturile la pescuit, dar asta face parte din viata oricarui pasionat de pescuit. Hi.

Ma bucur ca ti-au placut pozele, ramane sa ne mai intersectam pe-aici !

Cu bine,
Cezar

Link spre comentariu

Nu sunt pasionat de pescuit, dar fotografiile cu natura imi plac foarte mult. Mai ales ca despre Neajlov am auzit doar la scoala.

M-a atras titlul.

Cred ca e super sa mergi cu un caiac pe o apa ca asta. Cel putin asa imi imaginez eu, caci nu sunt expert si mi-ar placea ceva linistit. Sunt atatea locuri frumoase de vazut si atatea lucruri de facut, viata e scurta.

Acum m-am apucat sa urmaresc Neajlovul pe Google Earth.

Editat de one
Link spre comentariu
5 hours ago, one said:

Nu sunt pasionat de pescuit, dar fotografiile cu natura imi plac foarte mult. Mai ales ca despre Neajlov am auzit doar la scoala.

M-a atras titlul. Cred ca e super sa mergi cu un caiac pe o apa ca asta. Cel putin asa imi imaginez eu

Salut !

Ma bucur ca ti-au placut pozele si te asigur ca iti imaginezi bine! :)

Eu am devenit pasionat de pescuitul cu naluci artificiale (spinning) si de navigatie (cu vele in special).

Ma mai poti gasi pe forumurile CapCompas.ro (ID=bobinuta) si SpinningClub.ro (ID=yo3fhm). 

Pe spinningclub.ro poti gasi o sectiune cu peisaje, de unde iti ofer 3 postari cu niste poze care probabil ca iti vor placea la fel de mult.

Primele doua sunt ale mele, iar cea de a treia contine poze de pe Serpent River (Canada) realizate de un coleg care e plecat acolo.

Te asigur ca cele mai multe dintre pozele postate in aceasta sectiune a forumului, merita sa fie vazute si iti vor incanta privirea:

https://spinningclub.ro/threads/peisaje.272/page-32#post-58669  (toamna in Romania)

https://spinningclub.ro/threads/peisaje.272/page-34#post-60518  (iarna in Vrancea, Romania)

https://spinningclub.ro/threads/peisaje.272/page-26#post-51059 (vara pe Serpent River, Canada)

Neajlovul e un rau de poveste in anumite portiuni ale sale. In trecut ("Epoca de Aur") a fost poluat, dar dupa dec.1989, factorii de poluare au fost eliminati (fabricile respective au fost inchise). Apa s-a curatat iar viata a reintrat in normalitate. Pestii au revenit in Neajlov, dar din pacate, dupa o vreme, au aparut si braconierii. Se braconeaza in draci, in ciuda tuturor prevederilor legale. Pentru braconieri, legea in Romania nu exista. Sincer, daca as putea, as conduce un detasament special numai pentru arestarea acestor ticalosi, dar ... 

In fine, din fericire, pestii se reproduc in continuare, asa ca inca mai poti pescui cleni, bibani, stiuci, uneori chiar si cate un strapazan (pui de salau). Asta, din populatia de rapitori.

Exista pe Neajlov si pesti pasnici, cum ar fi carasul si foarte rar, crapul de mici dimensiuni. Exista si mreana si uneori mai poti gasi rosioara, platica si babusca (balos) - alti pesti din familia ciprinidelor (inruditi cu crapul). Se mai pot intalni scobari si chiar somn, dar de dimensiuni mici. Mai exista si alte specii mici, cum ar fi ghibortul si poti pescui cam tot timpul obleti si sabioare. 

Pe Neajlov se poate naviga atat cu caiacul cat si cu barca, dar numai pe anumite portiuni. Barca, de exemplu, fiind mai lata, merge pe zona de dupa podul de la Calugareni, pana la Delta Neajlovului (balta Comana) si poate si pe portiunea de dupa Comana pana la varsarea in Arges, unde exista o cascada (artificiala).  Caiacul se poate folosi cu succes cam pe toata zona de dupa padurea de la Iepuresti (trecand pe langa localitatea Stalpu) si pana la varsarea in Arges. Eu inca nu am ajuns pe acolo, dar intentionez s-o fac. 

In fine, daca iti place senzatia de a fi pe apa, te invit sa vezi si postarea de mai jos, in cadrul careia vei gasi link-uri catre mai multe videoclipuri pe care le-am facut anul trecut pe Marea Neagra, cand am facut cursul de manevra a navelor cu vele :

https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2750.msg47844.html#msg47844

Iar mai jos, poti viziona un colaj din ultima mea iesire pe Dunare, in compania unor amici si a proprietarului velierului Frieda :

In speranta ca cele de mai sus iti vor face ziua mai frumoasa, iti urez toate cele bune si sper sa ne mai intersectam !

Cu bine,

Cezar

Link spre comentariu

Domnule mi-ati dat o idee super !

Nu pentru mine caci eu am altele pe lista, dar pentru fiul meu... ma voi gandi serios sa ii fac un curs de barca cu vela. Eu locuiesc nu departe de lacul Garda si aici se organizeaza diverse cursuri si concursuri mai ales pentru copii. Atasez o fotografie oarecare de pe internet.

Voi vizita cu siguranta link-urile, de fapt am inceput deja.

Si cand te gandesti ca eu intram pe sectiunea de pescuit pentru ca se mai vorbea de barcute pt. nadit.... 

Editat de one
Link spre comentariu
42 minutes ago, one said:

Domnule mi-ati dat o idee super !

Nu pentru mine caci eu am altele pe lista, dar pentru fiul meu... ma voi gandi serios sa ii fac un curs de barca cu vela. Eu locuiesc nu departe de lacul Garda si aici se organizeaza diverse cursuri si concursuri mai ales pentru copii. Atasez o fotografie oarecare de pe internet.

Ziua buna,

Credeam ca din poze arat ceva mai tanar decat sunt, dar in fine, cum doriti. Mi-era mai simplu "Cezar" :)

Daca fiul dvs. are vreo inclinatie catre ambarcatiuni si navigatie, atunci merita fara nici un dubiu sa-l inscrieti la cursul respectiv! Il va responsabiliza si ii va oferi un hobby care mai tarziu s-ar putea sa se transforme in profesie; la bordul unui vas poate face multe. Am auzit de lacul Garda, va felicit pentru locatie! 

Barca Optimist se poate si construi, iata aici planuri :

https://www.instructables.com/id/Optimist-sailboat-build/

Si din seria pustilor care manevreaza astfel de ambarcatiuni, va arat mai jos unul care realizeaza o adevarata performanta: manevra "Om la apa" in mai putin de 1 minut !

Poate da lectii multora dintre noi (eu nu pot s-o execut atat de repede, dar e adevarat ca nici nu am navigat cu barci atat de mici precum Optimist sau iola folosita de pustiul din clip).

Si daca credeti ca o sa va placa, iata mai jos cateva poze din Sibiu, pe care l-am vizitat in noiembrie 2018:

https://spinningclub.ro/threads/bucuresti-sibiu-retur-nov2018.2026/

Toate cele bune,

Cezar

Link spre comentariu

Foarte frumos ! Imaginile postate sînt reușite.

Zona e minunată (și primăvara). Am fost pe acolo cu ceva timp în urmă, toamna. Recomand !

Numai de bine ! 73 de YO......

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Acum 41 minute, NEAGU GABRIEL a spus:

Frumoasa iesire, ar trebuie sa o reeditezi, nu de alta, viata este scurta....

Salut, hehe, la care iesire te referi? La cea de pe Neajlov, sau la cea de pe Dunare ? 

Oricum, le-am reeditat pe toate, Neajlovul in special. Hi. 

De navigat in schimb, deocamdata doar la mare, ca pe Dunare nu prea am mai iesit. 

La 04.04.2019 la 21:20, CIBY2 a spus:

Cumva, in filmul cu insula Gostinu, apare si Buciu? Bogdan Buciu?

Salutare, 

Nu stiu cum de mi-a scapat postarea, scuze ptr raspunsul atat de intarziat.

Da, in clipuletul respectiv sunt alaturi de Bogdan Buciu, care la data respectiva era inca proprietarul velierului Frieda. 

Banuiesc ca il cunosti, poate imi scrii pe PM sa detaliem !

Cu bine,

Cezar YO3FHM

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări