worker Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Ma poate ajuta cineva cu o schema de principiu a unui dezumidificator care sa includa temperaturile si caracteristicile condensatorului plus ale evaporatorului? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 (editat) Decit sa te complici,mai bine cumpara-ti un dezumudificator. Citeva sute de lei(sub 500) nu-i o avere. Eu am un dezumudificator care-si face ''datoria'' cu virf si indesat. Din decembrie si pina acum am scapat de cel putin 200 l de apa (din casa). Casa fiind noua (data in folosinta la sfirsitul verii trecute) nu m-am asteptat sa fie asa de multa umiditate in aer. Din decembrie si pina acum, a functionat aproape incontinuu(oprindu-l doar cind nu eram acasa). Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci, e sa golesti vasul colector si sa cureti saptaminal, filtrul de aer. La inceput,vasul colector se umplea cu apa in circa,doua-trei ore. Acum vasul colector, sa umple cu apa in circa o zi si jumatate sau chiar mai mult. Apa colectata o folosim la udatul florilor,ca doar e apa distilata. Editat Aprilie 2, 2019 de GEO 53 BN 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 (editat) Eu, dar nu îți iese din rațiuni practice. Dar dacă vrei îți explic. Spune-mi ce vrei sa știi... Ca să-l pui in funcțiune, pe lângă materiale, compresorul, materialele corespunzătoare execuției condensatorului, vaporizatorului, poate achiziția lor, conducte, scule și materiale de sudură, refrigerant, baterie de manometre, pompă de vacuum, etc., mai bine te lipsești. Plus, sunt niște secrete, se impune o anumită presiune in vaporizare, temperatura nu poate coborî sub o anumită valoare, că se face bocnă. E mult de povestit. Editat Aprilie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Dezumidifcatoatele ieftine folosesc elemente peltier, e mult mai simplu de realizat. Este adevărat că randamentul este mult mai mic fata de cel al schimbătorului de căldură cu compresor, adică consumi mult curent pentru mai puțin apa extrasa din aer. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Se poate și așa, dar, depinde de aplicație. Dacă are șantier... e game over. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 28, 2019 Partajează Postat Aprilie 28, 2019 Așa este. La clădire nouă (birouri) erau în subsol doua dezumidificatoare cu compresor mai mari ca frigiderele de minibar, scurgerea era direct la canalizare pentru că "trăgeau" foarte multa apa din aer. Link spre comentariu
florinellll Postat Ianuarie 13, 2020 Partajează Postat Ianuarie 13, 2020 (editat) Am modificat un AC mobil pentru a functiona ca dezumidificator De 4 ani face minuni,scoate pana la 2litri /ora ,desigur in functie de umiditate si temperatura. Stiu ce veti spune''paiii are functie de dezumidificare ''..............are dar nu este eficienta mai deloc Deci trebuie modificat ''ceva cumva'' Editat Ianuarie 13, 2020 de florinellll Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum