Vizitator tudora gheorghe Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 A incercat cineva sa inlocuiasca difuzoarele din aceste boxe cu difuri moderne? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Din ce știu eu s-au făcut citeva modificări de genul acesta. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 (editat) Da, dar nu stiu daca merita. La difuri noi (diferite) merita sa faci cutii noi, exact pe parametrii lor. Altfel, sa cauti un set de difuri care sa se potriveasca si intre ele si macar cat de cat in volumele alea, e treaba grea - adica e de cautat pe net multe ore. Plus ca vor trebui modificate si filtrele - cele originale sunt extrem de simplificate pt a iesi la pret mic. Si s-ar putea sa nu iti placa timbrul noilor difuzoare. Editat Martie 31, 2019 de Shambala Link spre comentariu
deneinvins Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Mă refer strict la boxele mele Unitra 70W. Acestea au fost văzute la întîlnirea lămparilor de la Bicaz. Au fost cumpărate în anul 1988 și utilizate pînă în anul 2006 în apartament. În anul 2006 am observat degradarea suspensiilor din burete, la difuzoarele de joase și medii.. Am înlocuit difuzoarele (joase și medii) cu unele identice ca parametri și dimensiuni (marca SAL). Rezultatul a fost nesatisfăcător. Din această cauză, în anul 2012 am dat difuzoarele originale spre reparație. La cele de joase au fost montate suspensii cauciucate, iar la cele de medii dintr-un material plastic foarte flexibil. Nu știu dacă aceasta este metoda ideală, dar se aud bine. Alte difuzoare, indiferent de marcă sau fabricant, nu sînt compatibile cu filtrele și cutiile. Încercați să reparați difuzoarele originale. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Se gasesc la Cluj difuzoare Tonsil. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 Difuzoarele SAL numai identice la parametri cu Tonsil nu sint, in rest....seamana dar atit. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 (editat) Ne referim la parametrii TS ai difuzoarelor, nu doar la putere, impedanta, banda de frecventa, sensibilitate si dimensiuni. Fara a ii verifica pe aceia nu poate fi vorba despre vreo potrivire intr-un volum si la un acordaj date. Este ferm interzisa inlocuirea unei suspensii din spuma cu una din cauciuc, pt ca are cu totul alti parametri mecanici. Rezulta un difuzor cu totul diferit de cel original si nu mai ai idee ce parametri Q si X mai are. @ - tudora gheorghe, difuzoarele din boxele tale nu sunt diferite de cele "moderne", au doar suspensiile imbatranite /distruse. Se fac si acum difuzoare cu suspensii din spuma. Editat Aprilie 1, 2019 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator tudora gheorghe Postat Aprilie 1, 2019 Partajează Postat Aprilie 1, 2019 O sa vad ce hotarare iau,ca sa fie bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum