Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plati care nu cer PIN-ul de pe carduri cu PIN

Vizitator

Postări Recomandate

la ora asta sunt cam obosit de multe beri dar,acolo nu e trecut pin-ul in clar e criptat dupa un anumit algoritm,cine stie,dar el se afla acolo.nu vreau sa aberez dar la o cartela sim crezi ca pin-ul e stocat in retea sau pe propria cartela sim,si asta e mai complexa decat o banda magnetica

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucicop

6

• Gerula

4

• edy_wheazel

4

• gabiz_ro

3

Top autori în acest subiect

Cateva chestiuni: --PIN-ul se afla cu certitudine pe card, daca nu bagi pinul corect (asta in cazul in care ti-l cere) aparatul te avertizeaza. Abia daca PIN-ul corespunde POS-ul face legatura cu banca pt. a face tranzactia. --Daca un vanzator face mai multe tranzactii decat este "necesar" pot sa-ti dai seama foarte usor cu un telefon sau vizita la banca. Pot sa-ti dea un desfasurator si vezi ca au fost facute doua plati succesive.--Tipii de la banca nu sunt prosti, nu accepta mai mult de doua tranzactii succesive, nici prin POS nici telefonic!!!!--Degeba ai cip pe card (ca si cartela SIM) ca la unele POS-uri e destul sa folosesti banda magnetica. Credeti-ma, lucrez cu card-uri, si am incredere in ele, trebuie sa fii bun la crack-uit carduri sau sa sochezi prin prostie ca sa incerci sa faci mismasuri si nu merita pt. banii nu intra in buzunarul tau ci al firmei. Mai periculos este la bancomate decat la comercianti...

Link spre comentariu

.. pt. ca banii nu intra in buzunarul tau ci al firmei..

Foarte simplu, dai peste cardul lui nea' JiJi si te duci si cumperi laptop-uri pt. tot forumul si le vinzi la o zecime de pret :smt005
Link spre comentariu

Salut, ce mi-a povestit o colega anul trecut, e vorba de cardul pe care ia salariul, de la BCR. A cumparat ceva din Carrefour, cca 160 ron, dupa 2 ore a scos niste bani din bancomat, a cerut soldul si a constatat ca era f mic. Expliocatia de la banca: la Carrefour se facuse o tranzactie "dubla" din greseala. A durat cam 1 luna pana s-a rezolvat la banca, nu a pierdut banii.

Link spre comentariu
Vizitator n0r1s

exact asta am mai auzit pe la restaurante. vai am crezut ca nu s-a efectuat prima data si am dat iar. am un prieten care a patit asa in brasov si mai stiu pe cineva in bucuresti. si-au recuperat banii in final, dar tot asa la 3-4 saptamini.

Link spre comentariu

Expliocatia de la banca: la Carrefour se facuse o tranzactie "dubla" din greseala. A durat cam 1 luna pana s-a rezolvat la banca, nu a pierdut banii.

Situatia se poate intalni doar daca POS-ul este defect. Practic la fiecare tranzactie POS-ul scoate doua chitante, una pt. comerciant si una pt. client, daca facea doua tranzactii consecutive scotea 4 chitante, comerciantul poate sa anuleze de la POS una dintre ele fara nici o problema.
Link spre comentariu

Cateva chestiuni: --PIN-ul se afla cu certitudine pe card, daca nu bagi pinul corect (asta in cazul in care ti-l cere) aparatul te avertizeaza. Abia daca PIN-ul corespunde POS-ul face legatura cu banca pt. a face tranzactia.

Dar ce zici de un bancomat sau dispozitiv citire card conectat direct la banca, ce iti valideaza pinul introdus ? Nu cred ca pinul se afla pe card, pentru ca altfel s-ar fi crackuit si aflat foarte usor.
Link spre comentariu

edy_wheazel wrote: <-PIN-ul se afla cu certitudine pe card, daca nu bagi pinul corect (asta in cazul in care ti-l cere) aparatul te avertizeaza. Abia daca PIN-ul corespunde POS-ul face legatura cu banca pt. a face tranzactia. >Eu cred ca are dreptate. Timpul de raspuns e prea mic atunci cand bagi un PIN gresit, nu tine de vreo conexiune cu banca.De unde ati scos-o ca PIN-ul e scris criptat ?Puteti indica sursa ? Sau asa vreti sa fie ?

Link spre comentariu

Bancomatul se afla in conexiune directa cu banca. Cat timp crezi ca e necesar cu conexiunile actuale sa faca validarea ? Vai de capul nostru daca s-ar afla direct pe card, si mai nasol daca nu e criptat. Cred ca pana si numarul contului e criptat, nu mai vorbesc de PIN daca ar fi.

Link spre comentariu

edy_wheazel wrote: <-PIN-ul se afla cu certitudine pe card, daca nu bagi pinul corect (asta in cazul in care ti-l cere) aparatul te avertizeaza. Abia daca PIN-ul corespunde POS-ul face legatura cu banca pt. a face tranzactia. >Eu cred ca are dreptate. Timpul de raspuns e prea mic atunci cand bagi un PIN gresit, nu tine de vreo conexiune cu banca.De unde ati scos-o ca PIN-ul e scris criptat ?Puteti indica sursa ? Sau asa vreti sa fie ?

http://www.gae.ucm.es/~padilla/extrawork/visapvv.htmlsi asta e cam veche.
Link spre comentariu

PIN-ul se afla incriptat pe card. Daca pe linia telefonica care face legatura cu banca mai este un aparat (telefon, etc...) intai cere PIN-ul, il accepta sau nu si dupa aceea incearca sa se conecteze, daca linia este ocupata si nu reuseste asta este, dar pinul il recuneaste inainte sa se conecteze.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări