Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plati care nu cer PIN-ul de pe carduri cu PIN

Vizitator

Postări Recomandate

Am un card bancar VISA Silver deschis pe un cont de firma. Cardul are PIN si pana acum am facut cateva zeci de plati, peste tot a trebuit sa bag PIN-ul, pana saptamana trecuta, cand am fost la agentia CFR de langa Gara de Nord. Acolo am avut surpriza sa constat ca nu e nevoie de PIN ca sa-mi traga bani de pe card.

Doamna de la ghiseu mi-a spus ca la ei nu e nevoie de PIN, numai foooarte rar intalneste carduri la care trebuie bagat PIN-ul.

Eu vroiam sa nu pot plati NICAIERI fara PIN.

Am fost la banca si mi-au spus ca nu au ce face, ca asta se intampla la orice tip de card, si indiferent ce banca l-ar emite. Mi-au mai spus ca la ei cardul a fost setat sa ceara PIN-ul, dar daca cel care incaseaza banii are aparatul setat sa NU ceara PIN, atunci nu au cum sa intervina si ca asta se intampla de obicei la farmacii sau la posta. In concluzie, setarea din aparatul celui care incaseaza banii este "mai puternica" decat setarile bancii.

Intrebarea mea este:

Stie cineva vreo banca unde, indiferent de setarile celui care vrea sa incaseze bani de pe card, PIN-ul sa ramana obligatoriu?

Nu-mi place deloc ideea ca cineva ar putea ajunge in posesia cardului si si-ar putea cumpara ce vrea, fara PIN.

Daca e cineva care a lucrat in sistemul bancar sau stie sigur cum stau lucrurile, pls. help!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucicop

6

• Gerula

4

• edy_wheazel

4

• gabiz_ro

3

Top autori în acest subiect

ciudata treaba . nu ar trebui sa fie permis asa ceva .si bancile si cei care fac aparate pt CC ar trebui acuzati de "violarea CC" :smt005 si nu inteleg de ce se mai numeste PIN cand nu e chiar asa "personal"

Link spre comentariu

Salut ! Am patit si eu la o benzinarie Lukoil in Ploiesti acelasi lucru , trag banii din card fara sa iti ceara sa introduci PIN-ul . Tu trebuie sa le spui ca vrei cu introducerea PIN si ei seteaza POS-ul in acest mod, inainte sa efectuezi plata. Bineinteles cum spunea cineva mai sus , trebuie sa ai grija sa nu pierzi cardul :) Toate cele bune ! Daniel , Ploiesti

Link spre comentariu

In tarile mai dezvoltate sunt carduri mai destepte , exemplu o persoana anume din Franta are card VISA ELECTRON are banda magnetica pe ea , si mai are un cip cum sunt la cartelele telefonice publice.In acel cip is date despre persoana caruia i-a fost emis acel card , pinul este cerut ptr a face orice incasare sau ridicare de bani din bancomat asta va spun sigur 100%

Link spre comentariu

Se introduc ultimele 4 cifre din seria cardului. Cred ca sunt aparate speciale cele care accepta asa ceva, si este o evidenta exacta pe unde sunt instalate. Deci nu oricine poate avea acces la ele. In principiu ar trebui sa-ti confirme identitatea de pe card, si apoi nu ar fi nici o problema...

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In principiu ar trebui sa-ti confirme identitatea de pe card, si apoi nu ar fi nici o problema...

Total de acord cu asta, ar trebui completate si niste formulare de vro 5 pagini si declaratie pe propria raspundere ca al tau e cardul si esti sigur ca vrei sau nu sa cumperi :falismilie:
Link spre comentariu

Eu nu am dat cardul nimanui. In cazul ala, introduce pin-ul persoana respectiva si gata. Dar scrie clar pe card ca nu poate fi utilizat decat de persoana autorizata...

Link spre comentariu

Si totusi cardul il poti da si alcuiva sa iti faca o plata .... sau sa iti faca plinulIn cazul ala ce faci? Ii dai si buletinul? :toimonster:

Cel putin teoretic , nu ar trebui sa se accepte la plata daca altcineva decat proprietarul utilizeaza cardul , mai ales ca pe bonul de la EPOS se solicita semnatura detinatorului tocmai pentru a se minimiza eventualele fraude. Dar ....asta e doar teorie ....tot ce i se poate intampla unui comerciant daca nu face asta e sa i se retraga EPOS-ul in caz de descoperire a unei fraude, iar el poate face contract cu una din celelalte X banci de pe piatza :))
Link spre comentariu

In concluzie .. daca constati ca ti-a disparut cardul .. trebuie sunat si blocat in cel mai scurt timp cu putinta ...... chiar: noaptea, sau in afara orelor de program a bancii .. sau in weekend, sau de sarbatori, se poate bloca un card?

Link spre comentariu

E clar, trebuie sa am grija de card mai tare decat de portofel, ca in portofel nu tin prea multi bani, dar pe card pot fi si de 10 ori mai multi.O alta ipoteza pe care o fac, din moment ce POS-ul poate fi setat cu pin sau fara: am impresia ca la o tranzactie cu pin, cel care valideaza daca pinul este sau nu corect, este POS-ul si nu BANCA. Adica, am impresia ca pe card se afla atat informatii despre nr. cont.. etc. CAT SI PIN-ul! Daca e asa, e grav rau!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări