Vizitator Postat Martie 30, 2019 Partajează Postat Martie 30, 2019 (editat) Buna, Am un motor recuperat dintr-un ventilator de skoda octavia 2. Stiu ca sunt doua ventilatoare, eu il am pe cel mare. Are 6 fire. M-am jucat odata cu el si a mers intr-un sens doar(invers fata de sageata desenata), la o combinatie de 2 fire. Nu mai stiu care ca i-am taiat conectorul. Va las niste poze, poate stie cineva ce face fiecare pereche de fire. 1) Banuiala mea e ca cele mai groase sunt o treapta de putere, cele mijlocii ar fi alta treapta de putere si cele subtiri un senzor de temperatura sau turatie. 2) Nu stiu daca cele mijlocii nu se duc in ventilatorul cel mic sa aiba un mers in tandem mai slab turat. (Asta in cazul in care punctul 1 nu e corect) Nu am nici cum sa il alimentez acum, nici cum sa il masor. Din ce am vazut, e cu magneti permanenti, 2 perechi de poli. A fost dat jos ca nefunctional, pe masina nu facea ce trebuie. O avea doar o parte din bobinaj dusa. Daca stie cineva despre el ceva, recunoscator multumesc in avans! https://postimg.cc/gallery/2nqdwp4gg/ Editat Martie 30, 2019 de Vizitator Adaugare detaliu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2019 Partajează Postat Martie 30, 2019 Nu incearca nimeni? Nici macar cei cu preocupari auto? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2019 Partajează Postat Martie 30, 2019 Merge numai intr-un sens. Pus scurt pe baterie. Rosu pe minus, maro pe plus. Invers nu merge. Identic si pt perechea scurta si pt cea lunga. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Buna Poi masina _Europa Maro pe + apoi variante. Spor Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 2, 2019 Partajează Postat Aprilie 2, 2019 Da. Face acelasi lucru cand alimentez pe cele groase sau pe cele subtiri, ma refer la perechile maro-rosu. Cred ca alimentarea principala e prin firele groase si celelalte duceau in celalalt ventilator. Trage acelasicurent pe ambele variante de alimentare. Plus pe maro, minus pe rosu. Invers nu merge. O avea vreo dioda interna inseriata. Am o alta intrebare acum, voi cum v-ati lega pe axul acela? Pare cam de 8-10 mm lungime, fi 5-6 mm asa din ochi. As face o scula din el. Un polizor, un slefuitor cu disc, etc. Link spre comentariu
ghitab Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Motorul are un +12v de activare si un semnal PWM de 25hz, factorul de umplere determina turatia motorului. Celelate 2 fire sunt pt motorul 2 . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 14, 2019 Partajează Postat Aprilie 14, 2019 Mai multe detalii? Intre care si care e pwm si care e +12, referinta e carcasa? Link spre comentariu
ghitab Postat Aprilie 17, 2019 Partajează Postat Aprilie 17, 2019 Maro 6mm masa, rosu 6mm este 12v permanent, negru 0.75mm este +12v activare, verde 0.75mm este semnalul PWM. Celelate 2 rosu si maro de 4mm sunt iesirile pt al doi-lea motor. Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum