Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema motor (unde merg cele 6 fire?)

Vizitator

Postări Recomandate

Buna,

Am un motor recuperat dintr-un ventilator de skoda octavia 2. Stiu ca sunt doua ventilatoare, eu il am pe cel mare. Are 6 fire. M-am jucat odata cu el si a mers intr-un sens doar(invers fata de sageata desenata), la o combinatie de 2 fire. Nu mai stiu care ca i-am taiat conectorul. Va las niste poze, poate stie cineva ce face fiecare pereche de fire. 

1) Banuiala mea e ca cele mai groase sunt o treapta de putere, cele mijlocii ar fi alta treapta de putere si cele subtiri un senzor de temperatura sau turatie. 

2) Nu stiu daca cele mijlocii nu se duc in ventilatorul cel mic sa aiba un mers in tandem mai slab turat. (Asta in cazul in care punctul 1 nu e corect)

Nu am nici cum sa il alimentez acum, nici cum sa il masor. Din ce am vazut, e cu magneti permanenti, 2 perechi de poli. A fost dat jos ca nefunctional, pe masina nu facea ce trebuie. O avea doar o parte din bobinaj dusa.

Daca stie cineva despre el ceva,

recunoscator multumesc in avans!

https://postimg.cc/gallery/2nqdwp4gg/

Editat de Vizitator
Adaugare detaliu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghitab

2

• -Atlas-

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da. Face acelasi lucru cand alimentez pe cele groase sau pe cele subtiri, ma refer la perechile maro-rosu. Cred ca alimentarea principala e prin firele groase si celelalte duceau in celalalt ventilator. Trage acelasicurent pe ambele variante de alimentare. Plus pe maro, minus pe rosu. Invers nu merge. O avea vreo dioda interna inseriata. 

Am o alta intrebare acum, voi cum v-ati lega pe axul acela? Pare cam de 8-10 mm lungime, fi 5-6 mm asa din ochi. As face o scula din el. Un polizor, un slefuitor cu disc, etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Maro 6mm masa, rosu 6mm este 12v permanent, negru 0.75mm este +12v activare, verde 0.75mm este semnalul PWM. Celelate 2 rosu si maro de 4mm sunt iesirile pt al doi-lea motor. Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări