Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masa rotativa romaneasca

Vizitator nionix

Postări Recomandate

Vizitator nionix

Buna ziua,

Răsfoind forumul am constata că există o mulțime de meșteri pricepuți și m-am gândit că poate unul dintre ei m-ar putea ajuta in rezolvarea problemei mele.

Căutările nu au dat rezultate!

Problema este legată de demontarea unei mese rotative românești cu diametrul de 380. Am desfăcut tot ce se putea desface dar m-am blocat la extragerea piesei excentrice care conține axul melcat. Am atașat o poza, daca e nevoie mai pot pune și altele.

Întrebarea este dacă cunoaște cineva metoda prin care se poate extrage excentricul cu axul melcat.

Mulțumesc anticipat!

image%3A11637

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

1

• laur 26

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Salut. Ai rezolvat problema? Eu am facut revizie la una cu "fi" 315 acum 4 ani,nu mai stiu amanunte,dar nu am avut probleme deosebite.Daca ai desfacut tot,trebuie sa iasa,probabil este intepenit.Putin wd 40 si ajutat putin trebuie sa iasa.

Numai bine!

Link spre comentariu
Vizitator nionix

Am sa arat mai jos cum am reușit să desfac complet masa, poate va fi de ajutor pt. altcineva.

Am atașat 4 poze care arată unde a fost cheia rezolvări. Șurubul din poza 1 este evident și se scoate din prima. Ce a fost mai greu este faptul că în spatele lui se afla un alt șurub, fara cap, care se reglează într-un canal al piesei excentrice care conține axul melcat. Acest șurub nu permite extragerea piesei excentrice. Șurubul cu cap fixează în poziție acest setscrew. După extragerea celor 2 șuruburi, vezi poza 3 și 4, se scoate fără probleme piesa excentrica cu axul melcat.

Axul melcat se deșurubează din piesa excentrica, tot prin înșurubare/deșurubare se reglează și jocul.

Axul melcat este f. dur (aprox 60 rockwell), f. greu de prelucrat fara decalire.

Sper sa ajute pe cineva!

Restul de poze in postarea urmatoare.

N1.jpg

N2-3072x2304-1228x921.jpg

Link spre comentariu
Vizitator nionix

Am sa arat mai jos cum am reușit să desfac complet masa, poate va fi de ajutor pt. altcineva.

Am atașat 4 poze care arată unde a fost cheia rezolvări. Șurubul din poza 1 este evident și se scoate din prima. Ce a fost mai greu este faptul că în spatele lui se afla un alt șurub, fara cap, care se reglează într-un canal al piesei excentrice care conține axul melcat. Acest șurub nu permite extragerea piesei excentrice. Șurubul cu cap fixează în poziție acest setscrew. După extragerea celor 2 șuruburi, vezi poza 3 și 4, se scoate fără probleme piesa excentrica cu axul melcat.

Axul melcat se deșurubează din piesa excentrica, tot prin înșurubare/deșurubare se reglează și jocul.

Axul melcat este f. dur (aprox 60 rockwell), f. greu de prelucrat fara decalire.

Sper sa ajute pe cineva!

Restul de poze in postarea urmatoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări