Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat cumparare tv:lcd sau plasma

Postări Recomandate

buna ziua tuturor.as dori sa achizitionez si eu un tv nou eventual hd ready de diagonala maxim 80 cm si nu prea stiu ce sa aleg:lcd sau plasma. as dori sa ma lamureasca si pe mine lumea de aici care sunt avantajele si dezavantajele fiecarei tehnologii. mentionez ca eu am acum un tv de 54 cm samsung de prin 92 si nu am avut nicio o problema cu el....acum cativa ani(2 cam asa) se tot auzea un tziut din ele in stand by dar am rezolvat schimband un condensator de la sursa chopper.multumesc anticipat, adrian.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

7

• dulamaa9

5

• zal

5

• hugo

1

Top autori în acest subiect

La dimensiunea aia a ecranului (82cm adica 32'') o plasma are rezolutie mica (tipic 852x480), pe cind un lcd are tipic 1366x768 si poate fi folosit si ptr semnale HD, desigur pina la 720p si 1080i. Sa nu uitam si consumul care e mare la plasma, peste 350W, pe cind lcd-ul are cam 150W, tot cit un tv obisnuit. Oricum nu cred sa fi vazut plasma la 32'', cea mai mica pe care am vazut-o e de 37'' (92cm).

Link spre comentariu

Daca te indrepti spre LCD(ceea ce iti recomand si eu) as zice sa pui in balanta si firma Tatung. Firma este destul de veche(1918) iar prin divizia Chunghwa Picture Tubes - CPT(1971) este unul din cei mai mari alimentatori de display-uri pentru producatorii IT(Fujitsu-Siemens, Dell...). Insa parerea mea e sa te gandesti bine inainte sa cumperi un TV asa de mare. Daca ai o sursa HD e ok. Insa o sursa normala de semnal o sa te dezamageasca. Iar daca TV-ul va fi destul de aproape de ochii tai o sa fii si mai dezamagit de calitatea imaginii. Cum nu vei arunca o galeata de bani o sa optezi pentru un LCD de 81 cm cu rezolutia de 1366x768. Daca te gandesti ca la un 66 de cm ai tot rezolutia de 1366x768... oare la care e mai placuta imaginea(in cazul in care nu ai o sursa HD si televiorul e amplasat intr-o sufragerie normala)?

Link spre comentariu

pina acum ne-am uitat la tv radioactive de acum ne uitam la tv toxice :rolleyes: . ca idee lcd privind rezistenta in timp si consumul de energie,ca dimensiune peste 80 cm.

Link spre comentariu

Daca e sa intram in amanunte privind imaginea unui ecran lcd, cea mai recomandata utilizare, in afara de monitor ptr calculator, un dvd cu scanare progresiva si semnal pe componente. Bate de departe imaginea obtinuta cu intrarea simpla video. De asemenea poti regla intensitatea lampilor si nivelele de culoare, dupa gust. Si nu trebuie sa fie un lcd scump, au ajuns la 16-17 milioane astea de 82 cm, care mi se par a fi minimul ca diagonala intr-o sufragerie normala. Nu trebuie uitat nici avantajul de a fi usor de montat pe perete, in general greutatea se invirte in jurul a 15 Kg la marimea asta.Bafta si sa ne arati ce ai cumparat.

Link spre comentariu
Tavi, ca sa-si ia o plasma cu aceleasi caracteristici in pixeli ca un lcd trebuie sa dea multe zeci de milioane pe una de peste 1 metru si care va consuma cit o aeroterma.
Link spre comentariu

Tinind cont ca au inceput sa apara programe tv si dvd-playere HD, e cazul sa se gindeasca si la viitorul apropiat ca banuiesc ca nu-l cumpara ptr. 1 an ca sa-l schimbe apoi.

Link spre comentariu

Plasma este net superioara unui tft atat ca rata de contrast,unghi de vizionare,calitate a imaginii ,dar in acelasi timp este superioara si ca pret si asa cum a mai spus cineva o sa fie total dezamagit de calitatea imaginii asigurata de firmele de cablu :axe:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări