dany_cta Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 46 minutes ago, Faust2018 said: Bielete anitiruliu, flanșe amortizoare. Daca ma interesa problema imi era foarte usor sa ma uit si chiar sa o rezolv, cel mai probabil sunt bucsile de la bara stabilizatoare, dar am zis ca nu m-a interesat deloc, nu vorbim de masina mea, vorbim de masina unui prieten pe care il duc acasa cand se imbata, el e mai pasionat de bautura decat de reparat masina, in nici un caz nu o sa imi bat eu capul pentru masina lui. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) F bine, asa zic si eu, ce plm imi tre mie sa mesteresc la cazane sau sa liepsc fire. Nu e mai simplu sa dai banii pe bautura? Prietenul tau e un om fericit! Mai bine betiv decat cazanagiu. Editat Aprilie 3, 2019 de Sharky Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) Asa pare la prima vedere, si apoi ii vine nota de plata de 800lei pentru un schimb de ulei "adus la comanda din ungaria" ... si il inteleg de ce se apuca iar de baut. Editat Aprilie 3, 2019 de dany_cta Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 5, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2019 La 03.04.2019 la 15:10, Sharky a spus: Flansele au un cloncanit mai infundat. La fel si bucsele fiind cauciuc. E un fel de zbarnaiala oscilanta pe langa bufnitura. Daca e pivot sau alta articulatie tare atunci suna a clonc clonc de zici ca te-a lovit o piatra sub masina. Evident nu e o regula, dar in majoritatea cazurilor asa e. Am fost ieri la atelierul de reparat/diagnosticat casete de directie. In urma verificarilor mecanicul a spus ca: -jocul este foarte mic/nesemnificativ si nu caseta este motivul. -i-am spus si de planetara de pe dreapta, (unde aud bataia) care are un joc intre cutie si roata de cca 0.5-1cm in plan orizontal. A afirmat ca toate planetarele au un joc, si ca la service-ul la care mi-a spus ca poate fi planetara sau prinderea ei in cutia de viteze lucreaza un idiot... -m-a sfatuit sa schimb bucsele de la bara stabilizatoare, daca nu se rezolva sa verific/demontez pivotul de la brat, asa montat acesta nu are joc vizibil, insa poate se vede ceva daca e demontat - daca in continuare am problema sa verific/schimb amortizorul/flansa/rulment amortizor Am fost si in test cu el, nu i-a venit sa creada ca suna avand in vedere ca toate articulatiile sunt bine inchegate. A auzit zromotul, dupa descrierea lui este unul infundat, nu de fier-fier Avand in vedere ce a scris @Sharky despre sunetele provocate de anumite articulatii am de gand sa verific si flansele chiar daca le-am schimbat anul trecut. Cautand pe net, am dat de urmatoarele filmulete. Am observat ca zgomotul se aude si la urcare pe bordura mica 3-5 cm inaltime, mers foarte incet, o sa demontez capacul flanselor si sa urc pe bordura, poate se vede ceva ca in filmuletele de mai jos. Important e ca m-am mai usurat de griji, credeam ca e un defect costisitor dupa cum m-au speriat "mecanicii" cutie viteze sau caseta directie. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Sa desfaci bieletele de la bara stabilizatoare nu e mare lucru. apoi dai o tura de test cu ele desprinse cat sa vezi daca mai cloncane. De le desfaci se vede la mana daca-s duse sau nu. In opinia mea daca s-au uitat deja mai multi mecanici masini nu e vreun pericol asadar te poti folosi de ea, zgomotul il rezolvi tu intr-un final. Test de flanse la mine, doi oameni, capota ridicata, unul se ruca pe bara masinii sau pe ceva tare care nu se indoie si incepe sa balanseze masina cu toata puterea. Practic faci niste genoflexiuni in ritm f alert. Altul se uita la flanse cum se compoarta, stanga comparativ cu dreapta. Evident, atentie mare unde calci sa nu indoi ceva, trebui sa cunosti masina! Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 21, 2019 Autor Partajează Postat Mai 21, 2019 Am schimbat bieleta de pe partea dreapta de unde se aude zgomotul - in continuare cloncane la drum de piatra. Am ferificat toate articulatiile de pe partea dreapta, montate si demontate de pe masina, am gasit un joc pe verticala la capatul de bara, cca 2 mm, estimez, am inlocuit capatul de bara - n continuare cloncane la drum de piatra - speram sa fie de acolo. Am verificat si pivotul de pe brat - demontat/montat - nu are joc. Totusi tind sa cred ca e caseta. Mai jos pun 2 videouri, in unul din ele misc pe orizontala planetara, aceasta are un joc - nu stiu cat este de normal. In filmul celalalt se vede ca atunci cand misc scurt de volan se aude un cloncanit, parca seamana cu zgomotul care apare pe drum de piatra, doar ca pe loc este mai estompat. https://www.youtube.com/watch?v=JnGQWHQqqHQ&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=wzBtj6dnE38&feature=youtu.be Ceva idei? Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 21, 2019 Partajează Postat Mai 21, 2019 (editat) Verifica axul cardanic care leaga volanul de caseta de directie. Jos la baza podelei, axul volanului se imbina cu caseta de directie printr-o cruce cardanica. La acea cruce cardanica se uzeaza bucsele si transmite in volan un fel de cloncanit , bataie. Cum verifici crucea cardanica?....misti de volan stanga dreapta si te uiti la cruce, jos la podea....daca are joc stanga dreapta si rotile stau pe loc atunci schimba acel ax cardanic....vei scapa de cloncanit. Nu de la planetara vine bataia. http://www.nissanforum.ro/index.php?/topic/2750-cloncanit-enervant-in-volan/page-3 Editat Mai 21, 2019 de mac01 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 21, 2019 Autor Partajează Postat Mai 21, 2019 O sa verific, dar lucrurile stau cam așa: chiar daca mișc cat de puțin din volan rotile se mișcă. Deci nu exista nici o mișcare în gol, daca pot spune așa. Când am montat capătul de bara am imprimat acestuia cu forța o mișcare pe orizontala, am împins/tras înspre caseta de direcție- nu s-a simțit joc. Am repetat mișcarea în plan vertical - se simte un mic joc, insa pare prea mic in raport cu zgomotul ce se aude din mașina în mers. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum