Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VW Passat b7 diesel-ce motorizare?

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, anul acesta doresc sa schimb masina, momentan dețin o Honda Civic sedan 1.8l automata, 70.000km. Fac naveta zilnic 50km, m-am uitat la un Passat tot automata, doresc un consum mic, deci doresc sa fie diesel. Momentan la Honda am mixtul undeva  la 8l/100km, consumul creste mult în oraș , undeva la 12l. Am și o bătaie la denivelări  pe partea dreapta, am fost in 3 serveceuri și nu au găsit nimic, m-am cam saturat....Nu am nici o idee despre motoarele diesel de la VW, mă puteți îndruma către unul fiabil cu consum mic? Pe mașina am de gând să plătesc max 11000euro.

Link spre comentariu

Eu zic sa ramai pe japoneze. Ai cumva impresia ca masinile nemtesti sunt mai bune? Vw-ul e la pamant cu fiabilitatea!

Cauta un mecanic bun sI  pune-l sa schimbe amortizorul de pe partea unde se aude bataia.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Mai economice cu siguranță sunt, nici Honda nu-i cine știe ce fiabila, chiar daca motorul nu are nici o problema, cedează alte componente. Inițial așa am crezut și eu că sunt mai fiabile, .... dezamăgire.

Link spre comentariu

Am o bătaie pe dreapta, se aude mai ales pe drum de piatra. Din cate am citit toate au probleme la caseta de direcție. Așa că m-am dus în service pt căutarea sursei zgomotului. In 3 service am primit același răspuns: jocul de la caseta de direcție e foarte mic și nu ar trebui sa genereze zgomot. La un service mi-au găsit un joc al planetarei de cca 0.5-0.8 cm  pe dreapta, în plan orizontal. Nimeni nu știe daca de acolo vine zgomotul sa nu. Și nici dacă planetara ar trebui sa aibă acel joc. La verificare jocuri roti nu iasă nimic, la ITP la fel.

Link spre comentariu

Parerea mea strict influentata de mecanicii cu care am contact este ca la un Passat B7 (pe care-l detin - cutie manuala) cu cutie automata nu motoru` ii problema ci cutia... si am inteles ca nu doar la VW ci si la "familie".... 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, turcu_dan a spus:

Am o bătaie pe dreapta, se aude mai ales pe drum de piatra. Din cate am citit toate au probleme la caseta de direcție. Așa că m-am dus în service pt căutarea sursei zgomotului. In 3 service am primit același răspuns: jocul de la caseta de direcție e foarte mic și nu ar trebui sa genereze zgomot. La un service mi-au găsit un joc al planetarei de cca 0.5-0.8 cm  pe dreapta, în plan orizontal. Nimeni nu știe daca de acolo vine zgomotul sa nu. Și nici dacă planetara ar trebui sa aibă acel joc. La verificare jocuri roti nu iasă nimic, la ITP la fel.

Ti-am mai spus odata...cloncaneala ( bataia) vine din amortizor. Cauta un mecanic bun care stie cum se verifica un amortizor. 

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 3 ore, turcu_dan a spus:

Nu am nici o idee despre motoarele diesel de la VW, mă puteți îndruma către unul fiabil cu consum mic? Pe mașina am de gând să plătesc max 11000euro.

Nu exista motor fiabil la vw...doar cel de 3000cmc....in rest toate au probleme..in general cu distributiile.

Editat de mac01
Link spre comentariu
11 hours ago, mac01 said:

Nu exista motor fiabil la vw...doar cel de 3000cmc....in rest toate au probleme..in general cu distributiile.

Interesant... eu am avut doar VW in ultimii 25 ani cu motoare de la 1.1l la 2.0l, diesel/benzina/GPL si pana la +300.000km cand le-am vandut (in general) n-am avut probleme cu nici un motor.

Probabil sunt eu norocos... :) 

Link spre comentariu

Parerea mea e ca daca vrei automata, consumul va fi in mare masura influentat de cum e mapata cutia.

Apoi, la o masina relativ mare si grea, nu poti avea mai ales in oras in oras consumul foarte mic. Consum mic ai cu masini mici cand nu te grabesti. Mai depinde si de stilul de conducere.

Cu maxim 11.000 euro cred ca vei gasi un Passat dar cu mai multi km.

Fii atent ca primele generatii DGS de la VW nu erau dintre cele mai fiabile. Nici un motor nu e perfect, regula in general e ca cele mai mari tin mai mult dar depinde mult de cum au fost intretinute, etc.

12 hours ago, mac01 said:

Mai ales ca mecanicii care schimba curelele merg cu semne cu vopsea si strans suruburile cu mainile dinamometrice in loc sa utilizeze procedura corecta.

Am 2 VW si urmatoarea masina va fi foarte probabil de aceeasi marca. Dar pana la urmatoarea cred ca va fi mult timp caci astea inca merg bine. Cu operatiile de service facute corect si la timp motorul dureaza mai mult decat restul masinii.

Editat de one
Link spre comentariu

Bataia pe care o auziti, e foarte posibil sa fie de la amortizor, dupa cum s-a metionat si mai sus.

La apasarea pe aripa masinii de catre o singura persoana, nu se pot reproduce zgomotele din mers. Treabuia sa apese cu simt de raspundere doua persoane, iar a treia persoana (mecanic care se pricepe) sa tina mana pe amortizor.

Sau se schimba amortizoarele de pe fata intre ele (diferit, e de obicei e o ureche care e imaginea in oglinda a celeilalte). Daca zgomotul se schimba pe partea cealalta, atunci e clar ca e amortizorul.

O masina cu 70.000 Km reali ar trebui sa fie super. Iar consumul pe care il aveti acum e mai mult decat rezonabil.

Link spre comentariu

Interesant, am mișcat cu mana 2 persoane mașina fără să se audă zgomote. La fel, am fost sa fac testul amortizoarelor, am stat in mașina crezând că o să aud zgomotul, nu am auzit nimic cat s-au făcut testele amortizoarelor.

Link spre comentariu

Bieletele antiruliu le-ai verificat cu atentie? Si alea mai produc aceeasi cloncaneala daca au un mic joc. De obicei ele sunt primele elemente dintr-o articulatie care cedeaza. Si pivotul de jos de la bascula trebuie verificat. N-ai nimerit niste mecanici buni sau cu chef de munca...mai cauta, imposibil sa nu gasesti pe cineva priceput...ca doar nu-i nava spatiala....

Testul de amortizoare este frectie la picior de lemn...bani aruncati pe fereastra...verificarea amortizorului se face exact cum a spus colegul @norad mai sus...mecanicosul tine cu mana de amortizor si alte trei persoane fac balans puternic la masina. Mecanicosul destept trebuie sa simta bataia la mana daca amortizorul este defect.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 9 ore, informer a spus:

Interesant... eu am avut doar VW in ultimii 25 ani cu motoare de la 1.1l la 2.0l, diesel/benzina/GPL si pana la +300.000km cand le-am vandut (in general) n-am avut probleme cu nici un motor.

Probabil sunt eu norocos... :) 

Intra pe forumul vw...te iei cu mainile de cap ce-i acolo...si vorbim de masini noi!

Am cont acolo, deoarece intr-un timp cochetam si eu cu achizitia un vw...dar mi-a trecut repede dupa ce am citit vreo saptamana forumul! Vroiam un Tiguan...dar mi-am luat un X-trail...si bine am facut. Masina nu trebuie sa fie frumoasa, trebuie sa fie fiabila, sa nu bagi bani continuu in ea....ca n-ajungi nicaieri, decat la sapa de lemn.

Editat de mac01
Link spre comentariu
25 minutes ago, mac01 said:

Intra pe forumul vw...te iei cu mainile de cap ce-i acolo...si vorbim de masini noi!

Iti multumesc pt. sfat, am si eu cont acolo de multa vreme.

Insa prefer sa ma bazez pe experienta mea personala castigata in cei 25 ani de folosire VW despre care vorbeam mai devreme decat sa-mi fac o parere dupa ce zice unu` sau altu` care habar n-am cat se pricep sau ce masini VW au avut la viata lor.

Fiind vorba de B7, in ultimii 3 ani mi s-a stricat termostatu` (nu mai inchidea corespunzator)  si s-au ars 2 becuri... atat si nimic mai mult, in afara de consumabile.

Iar apropo de defecte, chiar azi imi povestea un prieten de un Mercedes S, nou, cumparat cu 90.000EU ramas in intersectie c-o iesit fum din computer... nu se mai fac dom`le lucruri ca pe vremuri... :rade:

Editat de informer
Link spre comentariu

Nu trebuie sa se priceapa nimeni la defecte pe un forum...e suficient sa te plangi de problemele aparute!

Si intr-adevar...masinile nu se mai fac ca altadata,...de aceea trebuie deschis bine ochii cand cumperi o masina, mai ales ca nu-i o pereche de sosete care o arunci la gunoi daca s-a uzat. Banii se aduna greu...si repede iti bati joc de ei....dar exista un proverb...'fiecare se distreaza pe banii lui cum doreste'.

Va doresc spor la vw-uri!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări