victordascalescu54 Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 Salut, am un banal alimentator de 12V la o banda led. Necazul este ca iradiaza prin retea (probabil) un zgomot deranjant catre celelalte aparate vecine (televizor, sitem 3.1 CD, etc) . Ma poate ajuta cineva cu o solutie practica si eficienta (desigur alta decat sa-l arunc si sa cumpar altceva) MULTUMESC ANTICIPAT Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 Se vede ca nu are filtru la intrare. Se gasesc de cumparat, poti lua din alte surse partea de filtru sau cumpara un prelungitor cu filtru anti-interferente: https://www.google.ro/search?q=filtru+retea+250v&rlz=1C1GCEA_enRO809RO809&oq=filtru+retea+250v&aqs=chrome..69i57.5412j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) Cit loc mai ai disponibil in cutie? Pune o poza - doua cu placa in cutie ca sa-mi fac o ideie. Ai putea sa faci un filtru in genul la cel pe care l-am facut eu aici dar trebuie sa si loc unde sa-l pui. Editat Martie 28, 2019 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) Scoate dintr-o sursă de DVD player sau orice alt aparat mai de calitate filtrul de la intrare și lipește-l cu fire unde ai loc în cutie.Găsești filtre bune și-n orice sursă de imprimantă sau alte alimentatoare de calitate.https://www.google.com/search?q=emi+filter&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Mqtc02It-Wr0PM%3A%2CQUiQY5u-FBNfhM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQCQew2YrfuMYnxFkMLpYri1pAGWQ&sa=X&ved=2ahUKEwj4gIam16ThAhWSXRUIHWYDCJUQ9QEwAXoECAkQBg#imgrc=Mqtc02It-Wr0PM: Editat Martie 28, 2019 de validae Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 28, 2019 Autor Partajează Postat Martie 28, 2019 Acum 32 minute, sesebe a spus: Cit loc mai ai disponibil in cutie? Pune o poza - doua cu placa in cutie ca sa-mi fac o ideie. Ai putea sa faci un filtru in genul la cel pe care l-am facut eu aici dar trebuie sa si loc unde sa-l pui. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) Ultimul reper de la anuntul de la link-ul de mai jos e fix ce-ti trebui: https://www.elforum.info/topic/137161-memorii-ram-procesoare-si-butoane-vintage/ E si incapsulat si usor de folosit, pur si simplu il inseriezi cu alimentarea acelui adaptor/alimentator. La cat de ieftin este chiar nu merita sa-ti bati capul cu altceva. Editat Martie 28, 2019 de Marian Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 28, 2019 Autor Partajează Postat Martie 28, 2019 Acum 18 minute, validae a spus: Scoate dintr-o sursă de DVD player sau orice alt aparat mai de calitate filtrul de la intrare și lipește-l cu fire unde ai loc în cutie.Găsești filtre bune și-n orice sursă de imprimantă sau alte alimentatoare de calitate.https://www.google.com/search?q=emi+filter&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=Mqtc02It-Wr0PM%3A%2CQUiQY5u-FBNfhM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kQCQew2YrfuMYnxFkMLpYri1pAGWQ&sa=X&ved=2ahUKEwj4gIam16ThAhWSXRUIHWYDCJUQ9QEwAXoECAkQBg#imgrc=Mqtc02It-Wr0PM: Da, multumesc frumos, poate gasesc solutia sa-l si inghesui in carcasa existenta. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) Ai loc berechet sa instalezi ceva filtrare inauntru dar nu cred ca-ti incape si reperul la care face referire Marian. Daca incape atunci aia e o solutie foarte buna. Apropo, vezi ca s-ar putea sa trebuisca o filtrare cu bobine serie si condesator si la iesire. O bobina de 10-33µH/2-3A (sau si mai bine o bobina de mod comun) serie cu plusul de iesire si apoi un condesator de 100n in paralel pe firele de iesire ar putea fi suficient. Editat Martie 28, 2019 de sesebe Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 28, 2019 Autor Partajează Postat Martie 28, 2019 Acum 1 oră, sesebe a spus: Ai loc berechet sa instalezi ceva filtrare inauntru dar nu cred ca-ti incape si reperul la care face referire Marian. Daca incape atunci aia e o solutie foarte buna. Apropo, vezi ca s-ar putea sa trebuisca o filtrare cu bobine serie si condesator si la iesire. O bobina de 10-33µH/2-3A (sau si mai bine o bobina de mod comun) serie cu plusul de iesire si apoi un condesator de 100n in paralel pe firele de iesire ar putea fi suficient. Si daca tot se complica treaba pentru o panglica de leduri, n-ar fi mai bine sa iau un alimentator de calculator cu 24 lei si sa termin ? Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 Era vorba doar de îmbunătățirea alimentatorului existent....dacă vrei calitate, cumperi lucru serios.Chinezul vinde orice, dacă dai 5 Lei, de 5 Lei ai calitate.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) Nu te carpi cand vine vorba de electrica, alimentatorul ala de culcalator, la 24 de lei, are un amarat de traf cu un condensator electrolitic de 470/1000/2200uF si o punte de diode anemica. Cumpara asa ceva (poate fi si un upgrade de viitor pentru o panglica mai mare de led-uri): https://www.dedeman.ro/targoviste/sursa-de-tensiune-in-comutatie-12v-3-4a-pni-st3-4a/p/1045762 Merita banii pentru ce-ti trebuie tie si e si usor supradimensionat la amperaj (un avantaj in plus), iar daca te saturi de banda de led-uri, folosesti SMPS-ul ala la alte aplicatii prin casa etc. Toata lumea se complica cu tampenii ieftine cand poate sa mai dea oleaca de bani sa ia ce trebuie . P.S. - "Chinezul vinde orice, dacă dai 5 Lei, de 5 Lei ai calitate...." Editat Martie 28, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 48 minutes ago, victordascalescu54 said: Si daca tot se complica treaba pentru o panglica de leduri In caz ca totusi citesti ce scriu si eu atunci nu se complica nimic, sugestia mea era al naibii de simplu de implementat. Filtrul sugerat e atat de ieftin incat chiar nu are sens sa-ti bati capul cu altceva. Este incapsulat deci nu curenteste si nici n-are treaba cu umezeala, asa ca n-are nici un sens sa-l inghesoi inauntrul alimentatorului, il poti inseria extern pe firul de alimentare. Ce mare dificultate sa tai firul de alimentare si sa inseriezi filtrul ala cu alimentatorul? N-ai nevoie de filtru pe iesire, ledurile nu protesteaza la riplu si nici zgomot, si fiind iesire cc nici emisivitatea EMI n-ar trebui sa fie semnificativa. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 29, 2019 Autor Partajează Postat Martie 29, 2019 La 28.03.2019 la 17:51, Marian a spus: In caz ca totusi citesti ce scriu si eu atunci nu se complica nimic, sugestia mea era al naibii de simplu de implementat. Filtrul sugerat e atat de ieftin incat chiar nu are sens sa-ti bati capul cu altceva. Este incapsulat deci nu curenteste si nici n-are treaba cu umezeala, asa ca n-are nici un sens sa-l inghesoi inauntrul alimentatorului, il poti inseria extern pe firul de alimentare. Ce mare dificultate sa tai firul de alimentare si sa inseriezi filtrul ala cu alimentatorul? N-ai nevoie de filtru pe iesire, ledurile nu protesteaza la riplu si nici zgomot, si fiind iesire cc nici emisivitatea EMI n-ar trebui sa fie semnificativa. ok, ok, doar ca nu sunt tot mereu pe calculator.......da e varianta cea mai buna dar cred ca nu suntem din aceeasi localitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum