Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ora de vară sau de iarnă, cum preferați!?

Vizitator

Postări Recomandate

In urma schimbării orei cel mai mult au de suferit pensionarii.

Dacă se mai deschide vreun supermarket sa vezi necaz la raionul de tigai.

Vin votarile,cand merg ăștia la vot ?

Cozile preferate la impozite,etc...

La asta nu va gânditi? Numai la ale voastre ?

Link spre comentariu

Egoismul a fost , este si va fi unul din principalele " impulsuri " ale omului ca fiinta sociala . Are conexiuni cu multe simtul de proprietate , instinctul de supravietuire etc . Nu vreau sa intru mai adanc ... deschid alte cutii ale Pandorei . Am vazut ca sant colegi cu pretentii in domeniul psihologiei , sociologiei etc . Comenteaza notiunea de stres etc . dar niciunul nu aduce vorba de vreo lucrare a izvoditorului conceptului , maestrul Hans Selye . Macar coperta de la vreuna ... daca ar fi cunoscuta inainte de cautarea cu Google , anterior topicului , ar fi fost si mai bine . Nu spun ca nu s - a intamplat ... , cu siguranta ca da ... , numai ca sant tare secretosi . Colegii , de ei vorbesc . Asta apropo de egoism , de ce sa nu ne luminam si noi , profanii ? ... Sau macar sa incercam ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Sau daca unul se trezeste sambata dimineata devreme sa plece la pescuit inseamna ca ii trebuie toata saptamana sa isi revina ?

Problema pusa superficial! Nu te trezesti o data cu o ora mai devreme, ci citeva luni bune. Si nu e tot aia!! Apoi, taman cind te-ai obisnuit, fîț inapoi la ora de iarna!

Ca nu merg cu opaitzu' pe ulitza ,

Corect, dar nu-i tot una!! Pe mine ma streseaza sa ma trezec diminiata si, inca citeva ore bune, sa fie intuneric. Seara, nu ma deranjeaza deloc ca la oara 16:30 se face intuneric! Acivitatea intensa o depui dimineata, nu dupamaiaza. Apoi, cei de pe la corporatii, care incep munca pe la 9 - 10, nu baga de seama ca, dupa trezire, inca trei ore e intuneric afara! Unul care se scoala la 6, ca la 7 sa fie la munca, altfel simte problema!

Stresul nu este direct legat de cantitatea de munca

Gresit!

Stresul, de orice natura, este unul din factorii cei mai agarvanti asupra starii de sanatate. Defapt m-am exprimat putin gresit, de la stres sa trage totul. Oranisml resimte orice lucru care face presiune asupra sa.

Link spre comentariu

Da ... niste nene zic ca " varful activitatii " ( cel putin cel cerebral , cand este solicitat ) are doua maxime , la orele 10 si 15 . In rest , total de acord cu influenta stresului . Ma rog , in acceptiunea corecta ( medicala ) , nu fitze de muieri nemuncite ... , este principalul factor declansator al cancerului si altor chestii radicale ... , AVC si altele . Ma rog , asa zice pe la carti . Pot posta copertile , si sa discut cu userii care au explicat ce si cum ... ,  despre continut . Cat am inteles eu din ele , adica aproape ( sau chiar ) nimic . Deci discutia  va fi scurta . 

P.S. - au fost ( si sant ) si la noi cazuri de deces explicit ... , din cauza de stres . Are contributie semnificativa si la procentul sinuciderilor , si la unele suferinte psihice majore ... Numai ca la noi nu e recunoscut , pe certificat se trece doar forma consacrata : AVC , infarct etc . Aparute la oameni care nu erau cunoscuti cu suferinte si simptome anterioare generatoare de ... , unii sanatosi tun , dupa cum se spune in popor . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 10 minute, gauss a spus:

este principalul factor declansator al cancerului si altor chestii radicale ...  . 

Fals(scuze)! 

Ci alta este cauza principala, răutatea în forma pura, cu cât este mai multa cu atat mai rau pentru unii! 

Link spre comentariu

Nashpa ! Altfel , ce sa zic ... am avut ( si am ) atatia " prieteni " binevoitori si plini de bunatate , ca trebuia sa am de mult neoplasm . Ma rog , poate se mai intampla si exceptii . Unii dintre " prieteni " au patit - o ei ... , ghinion de nesansa !

Editat de gauss
Link spre comentariu

:)

Cu răutatea e în felul următor unii împrăștie (si se pot îmbolnăvi) alții pot fi țintele lor, am vazut, apropo, unii oameni care se uita cu o răutate la alții, chiar nu vreau sa ii înțeleg, sa acumulezi atâtea emoții d-astea, se pomenesc ca ii doare capul (asta în forma cea mai simpla)! 

Sunt situații în care poate suntem îndreptățiti sa fim supărați, eu unu uit forțat repede anumite situații, mi se pare risipă de energie sa țin minte toate răutățile, mai greu cu cei care se țin de capul cuiva, greu scapi de ei! 

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
19 hours ago, NICA said:

In urma schimbării orei cel mai mult au de suferit pensionarii.

Dacă se mai deschide vreun supermarket sa vezi necaz la raionul de tigai.

Vin votarile,cand merg ăștia la vot ?

Cozile preferate la impozite,etc...

La asta nu va gânditi? Numai la ale voastre ?

Tigăi sau bormaşinuri nu mai sunt de actualitate, acum în trend sunt drujbele la promoţie, vezi reclama la acel sortiment de coniac...:da

Link spre comentariu

Oricum pensionarii n-au somn! V-o spun din proprie experienta. Chiar daca ma culc aproape de miezul noptii, sau si mai tirziu, dimineata pe la 6-7 ,sint treaz. Veti ajunge si voi pensionari si o sa-mi dati dreptate. Cind eram mai tinar ,dormeam ca ursu' iarna!

Cit despre pensionarii, care dau navala la magazinele unde se vind la promotie, tigai,bormasini,drujbe,ce sa zic! N-au ce face cu banii!:95

Link spre comentariu
41 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Eu recuperez anii de interventii cu somnul scurt si intrerupt!

:d

N`am treaba cu somnul, dorm de rup dar ma trezesc la primul semnal sau daca trebuie sa plec dimineata

in general ma trezesc fara ceas.

Sper sa termine o data cu pendularea asta vara-iarna a orei!

Si eu ... , am scris mai sus . Probabil se va opta , intr - un fel sau altul . Ma rog , nu cred ca decizia ( care ora ramane definitiva ) e la noi . Mai tragic va fi cand ( ma astept ... ) se va lua hotararea ( din ratiuni solide ... ) sa se revina la alternanta ... 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Eu m-am obisnuit, ca , seara, la ore la ore tirzii, cind ma pun in pat, sa adorm in citeva minute, bustean. Dimineata ,cind ma trezesc, mai ''putoresc'' citeva minute ,dupa care ma ridic din pat. Am incercat de citeva ori sa  adorm iar,dar fara nici un rezultat.

De vina e obisnuinta. Cred!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări