amudsen Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Acum 26 minute, one a spus: Ce stres domnule o ora ? Cei care lucreaza in schimburi isi modifica ceasul biologic in fiecare sapatamana si va vaicariti pentru o ora? Daca erau 8 ore de fus orar inteleg ca se recuperau in cateva zile, dar o ora nici nu se cunoaste. Multi dorm in weekend pana mai tarziu si nu li se strica ceasul biologic. Sau daca unul se trezeste sambata dimineata devreme sa plece la pescuit inseamna ca ii trebuie toata saptamana sa isi revina ? O mare parte din stres o generam singuri cu probleme care nasc doar in capul nostru. Asa este, dar acolo este doar o perioada "accidentala", dupa care corpul isi revine, deci nu e relevant ca o data iti strici somnul. Este vorba de acumularea de stres pe termen indelungat. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 (editat) De niste zeci de ani , se tot acumuleaza . Pana la urma , oricare se va alege ( ca si ora ) , important este sa nu se mai schimbe de doua ori pe an . Nu - mi face nici o placere sa ma trezesc luni cu o ora mai devreme , nu ma ajuta cu nimic la ce am de facut . Ca nu merg cu opaitzu' pe ulitza , sau cu lanterna ca pe vremea odiosului si a sinistrei ... , santem in sec . XXI . Ma rog , parere personala . Editat Martie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
one Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Stresul nu este direct legat de cantitatea de munca ci de conditiile generale exterioare dar si interioare individului. La un loc de munca oarecare nu sunt toti indivizii stresati sau cel putin la fel de stresati. Cei mai slabi vor suferi mai mult, dar a fi slab sau puternic este si o chestiune de educatie. Stresati vor fi toti cand vor sti ca firma e in faliment si vor fi toti concediati. Atunci toate problemele pentrucare se stresau inainte devin usor suportabile. Daca unul e stresat poti sa ii schimbi si pixul ca l-ai stresat si mai tare ca era obisnuit cu cel de dinainte. Rutina este o comoditate pentru multe persoane dar ca orice comoditate, atunci cand lipseste, creaza disconfort. Adaptarea la schimbare necesita energie dar in general reduce stresul, deci se castiga alta energie. Este un fenomen psihologic. Am facut cateva deplasari in interes de serviciu si dupa 7 ore diferenta de fus orar, a doua zi dupa ce ai ajuns trebuie sa iti faci treaba normal si ceilalti nu se asteapta sa dormi o saptamana ca sa recuperezi, dupa cateva zile te intorci inapoi ai alte 7-8 ore diferenta de fus orar. Pe langa asta o schimbare de 1 ora nu se simte macar. S-a intamplat sa plec si diferenta sa fie 7 ore, intre timp s-a trecut la ora de iarna si diferenta a devenit 8 ore. Credeti ca s-a simtit? Daca priviti statistic la persoanele care au avut o viata lunga puteti observa ca nu au avut o viata fara sacrificii si suferinte, cu tot confortul la dispozitie. Tocmai capacitatea de adaptare i-a facut mai puternici fizic dar si psihic. Mens sana in corpore sano. Nu ca eu nu m-as stresa deloc dar nu pentru banalitati de-astea. Cine lucreaza in schimburi si mai face si noapte, trebuie sa isi schimbe orele de somn mereu, fara sa mai punem la socoteala ca trebuie sa doarma ziua, cand toti fac zgomot. Pe langa asta, iarasi o schimbare de 1 ora e nesemnificativa. Pragul de sensibilitate la majoritatea stimulilor este educabil. Este o problema de atitudine. Puteti observa ca anumite persoane se plang mereu. Ba ca e soare, ba ca nu e soare, ca ploua sau ca nu mai ploua. Cand eram la liceu s-a defectat odata incalzirea si la ora de biologie stateam toti cu gecile pe noi si tremuram. Profesoara de biologie ne-a spus: "nu va mai ganditi ca e frig si nu va va mai fi frig". Ma gandeam "cum naiba, daca mi-e frig, mi-e frig". Dar acum dupa multi ani ii dau perfect dreptate. Nu ma plang ca e frig sau cald , ca e soare sau ca ploua, ca e vant sau furtuna. Ma bucur de fiecare zi din viata. Cand voi ajunge sa traiesc ultima mea zi voi mai dori probabil inca una, oricum ar fi, calda sau rece, ploioasa sau insorita, cu ora de vara sau ora de iarna. Link spre comentariu
gauss Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 (editat) Cel mai mishto ar fi sa se schimbe zilnic ora ... , am deveni mai puternici , dupa cum inteleg din ce citesc ! ... Ma rog , nu toti . Inteleg ca doar cei alesi . Editat Martie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
one Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 (editat) Interpretarea corecta ar fi: persoanele mai puternice nu se streseaza din orice si nu: persoanele stresate devin mai puternice. <-- asta e fals. Puterea se afla in cap. Editat Martie 29, 2019 de one Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Stresul poate avea multIple efecte, contrar celor benefice> In aria cognitiva: pot aparea dificultati de concentrare a atentiei, scadera capacitatii de memorare, gandirea ilogica. In aria emotiva : imposibilitatea relaxarii fizice si mentale, aparitia unor boli, scaderea dorintei de viata sau aparitia unor sentimente de inferioritate. In aria comportamentala: efectele stresului pot genera scaderea cursivitatii vorbirii, consumul excesiv de alcool, tutun, droguri, insomnii, suspiciune, aparitia unor ganduri sinucigase, ajungandu-se uneori pana la punerea lor in practica. Ma rog, stresul poate fi "benefic" privit dintr-un anumita situatie (factor generator de stres sau subiect de stres). Sau mai pe romaneste spus........ cine tine parul si cine este batut. Pe vremuri asa alegeam fasolea, o puneam intr-un sac si il "stresam", boabele (beneficiile) le pastram, tecile golite de continut (intelege fiecare ce vrea) erau aruncate. Nu vi se pare un scenariu cunoscut? Link spre comentariu
gauss Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 (editat) La alesi e intotdeauna asa . Ei au totul perfect , si calitati pe care le descopera cand au nevoie . Bineinteles la superlativ , si nu stiu in mod curent de ele , sa nu - i streseze ... Stresul apare doar cand iau cate - o scatoalca peste ochi de la cei imperfecti . La propriu si la figurat . Si ceilalti imperfecti , si scatoalcele . Avantajul e ca dor amandoua categoriile , si niveleaza calitatile prea evidente ale alesilor . Asa e - n viata ... mijlociul e cel mai de succes ! Editat Martie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
one Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Da, stresul are efecte distructive, dar daca se remarca o diferenta evidenta intre un individ si grup, atunci stresul are mai degraba origini interioare. Asa cum am exemplificat mai devreme, daca tot grupul e stresat atunci foarte probabil exista o cauza reala si externa. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Pe mine ma streseaza ziua de luni. In primul rind, ii aud pe multi zicind:"facem luni la prima ora". E cea mai mare prostie. E cea mai mare schimbare de ritm biologic! In al doilea rind, luni e aglomerat peste tot. Nici bilete la metrou nu poti cumpara, luni dimineata, fara sa stai la coada. Eu as propune eliminarea zilei de luni din calendar. Asta da eliminare de stres. Ce ziceti de ideea asta? Facem o propunere la PE? Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Acum 23 minute, d2134 a spus: Eu as propune eliminarea zilei de luni din calendar. Asta da eliminare de stres. Ce ziceti de ideea asta? Facem o propunere la PE? Asa ,ziua de marti ar fi cea mai mare generatoare de stres!...in urma unei propuneri s-ar elimina si aceasta zi...apoi...!...s.a.m.d. ....dar,salariul sa fie intreg,neaparat! Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 (editat) 30 minutes ago, flomar60 said: Asa ,ziua de marti ar fi cea mai mare generatoare de stres!... Da! De cite ori deraiaza o garnitura de tren cel mai mult are de suferit ultimul vagon. Ala sare de pe sine cel mai rau. Au fost unii care au propus sa nu se mai ataseze ultimul vagon... Cam asa propun si eu, ca sa se scoata ziua de duminica nu ar fi nimeni deacord. Editat Martie 31, 2019 de d2134 Link spre comentariu
okean Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 ...tot ce se scrie astazi, aici, e sub efectul schimbarii orei...efectele incep sa se vada Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Desființarea ceasului Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 (editat) Acum 51 minute, d2134 a spus: sa se scoata ziua de duminica nu ar fi nimeni deacord. Sa se lase ,, uichendul '' si ziua de salariu !! Editat Martie 31, 2019 de dan-a2 Link spre comentariu
gauss Postat Martie 31, 2019 Partajează Postat Martie 31, 2019 Cu voia dvs . , ma alatur oricarei propuneri de bun simt si avantajoasa ( pentru beneficiari ) ! P.S. - mi - am pregatit deja injuraturile pentru maine dimineata ... Interesant , au aceiasi destinatari ( de la un timp ) ... , o fi si ceva legat de varsta ! Link spre comentariu
Postări Recomandate