okean Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) S-o schimbe dreaqului cat mai repede si s-o lase asa ! La mine dureaza 2 saptamani adaptarea, ...auzi ne mai f*te pana in 2021, pana atunci le vin alte idei . Ora de vara evident... si asa vara trece repede ! Editat Martie 28, 2019 de okean Link spre comentariu
validae Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 (editat) Păi dacă trimitem mereu tot panarame ca europarlamentari, de genul coanei Grapini, ce pretenții să avem de la ei ? Eu personal aș opta ca ora să rămână definitiv aceeași, fie că e de iarnă, fie că e de vară..... Editat Martie 28, 2019 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 https://ec.europa.eu/transport/themes/summertime/news/2018-08-31-consultation-outcome_en Link spre comentariu
one Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 Pe mine personal ma afecteaza destul de putin schimbarea orei, dar cred ca orarul multor servicii, de exemplu transporturile, sunt afectate in momentul tranzitiei. Ar mai fi si diferentele de fus orar intre tarile care adopta schimbarea si cele care nu adopta. Logic ar fi ca ora de iarna sa fie adoptata, dar daca majoritatea vrea ora de vara, asa sa fie. Tarile care nu fac schimbarea orei folosesc ora de iarna deci e normal sa utilizam aceeasi referinta. Noi ca tara nu avem greutatea necesara sa impunem ceva in Europa asa ca clar o sa facem cum fac ei. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 Vin si eu cu o intrebare pentru cei care se pricep: Timisoara si Belgrad sunt cam pe acelasi meridian si soarele rasare si apune aproape simultan in ambele orase. De cind s-au inventat fusurile orare de cite ori la Timisoara e ora 12:00 la Belgrad e ora 11:00, fie vara - fie iarna. Pina la urma, cum e corect? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 28, 2019 Partajează Postat Martie 28, 2019 La ei este UTC/GMT +1 hour, la noi este +2!, depinde de cum e GMT în fiecare țară? Link spre comentariu
franzm Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 13 hours ago, d2134 said: De cind s-au inventat fusurile orare de cite ori la Timisoara e ora 12:00 la Belgrad e ora 11:00, fie vara - fie iarna. Pina la urma, cum e corect? Este o decizie politica. De ex. Debrecen este mai la rasarit decât Timisoara dar ora oficiala este a Europei centrale. 13 hours ago, maresaldeflota said: La ei este UTC/GMT +1 hour, la noi este +2!, depinde de cum e GMT în fiecare țară? GMT este unic, nu difera de la o tara la alta ;-) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 (editat) Acum 5 minute, franzm a spus: Este o decizie politica. De ex. Debrecen este mai la rasarit decât Timisoara dar ora oficiala este a Europei centrale. GMT este unic, nu difera de la o tara la alta ;-) Serios!? Diferenta dintre ora exacta a Romaniei si alte tari de pe glob,se face Intr-adevar in functie de GMT (Greenwich Mean Time).Doar ca se mai adaugă sau se scade, la noi e plus 2,unde am zis ceva deferit!? Editat Martie 29, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gauss Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Cred ca e o discutie de palmares ... Se va hotari cum vine pe fax ... , daca nu se darama sandramaua pana atunci . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Odată și odată tot se va întâmpla inevitabilul Link spre comentariu
gauss Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 (editat) Pai acesta e unul din avantajele inevitabilului ... , o data si - o data tot se va intampla . Asa functioneaza lumea in care traim ... desi unii mai uita , si altii cred ca pot influenta etc . Rezultatul ? ... dauna totala , dupa expresia inventata de niste concetateni de - ai mei . Afectati si ei de inevitabil , desi n - au crezut niciodata . Se pare ca nu cred nici acum ... , desi asa e - n tenis . ... , mai si primesti , o alta forma de inevitabil ! Editat Martie 29, 2019 de gauss Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Orice schimbare inseamna un stres. Schimbarile dese privind adaptarea organsimului credeti ca au un efect benefic langa toate celelalte? https://adevarul.ro/sanatate/medicina/sindromul-burnout-oameni-stresul-emotional-arde-interior-1_5197492e053c7dd83fab1667/index.html Excesul de stimuli/stres ne vor face inoperanti (este parca si un termen "flooding"), lipsiti de posibilitatea de a evolua. Unde este impulsul EM sa taie tot? Sa ne trezim dupa soare, sa avem fiecare ritmul planetei........ vise. Link spre comentariu
one Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Ce stres domnule o ora ? Cei care lucreaza in schimburi isi modifica ceasul biologic in fiecare sapatamana si va vaicariti pentru o ora? Daca erau 8 ore de fus orar inteleg ca se recuperau in cateva zile, dar o ora nici nu se cunoaste. Multi dorm in weekend pana mai tarziu si nu li se strica ceasul biologic. Sau daca unul se trezeste sambata dimineata devreme sa plece la pescuit inseamna ca ii trebuie toata saptamana sa isi revina ? O mare parte din stres o generam singuri cu probleme care nasc doar in capul nostru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Atunci când ești forțat sa te scoli la o ora fixa și ora aia devine 5 în loc de 6.... Depinde de fiecare, unii într-adevăr se vaita prea mult, la mine cu o luna înainte de schimbare corpul se trezește mai devreme singur, acum depinde unii muncesc mai mult se acumulează stres... L Link spre comentariu
Postări Recomandate