one Postat Martie 29, 2019 Partajează Postat Martie 29, 2019 Sistemul cu centura nu stiu cat de corect este, mai ales daca pacientul se misca. Eu m-as fi gandit la urmatoarele solutii pentru senzor: O canula nazala cu senzor de presiune un stetoscop cu microfon si filtru un senzor de temperatura la nas, care detecteaza diferenta de temperatura intre inspiratie si expiratie Un senzor optic cu o banda codificata si un senzor optic ar fi o solutie asemanatoare cu ce ai propus tu. Link spre comentariu
vlad228 Postat Aprilie 3, 2019 Partajează Postat Aprilie 3, 2019 (editat) Vedeti ca unele (majoritatea) monitoarelor pentru functiile vitale ale pacientilor determina tiparul respirator si/ frecventa respiratiei prin intermediul bioimpedantei, iar semnalul util este cules prin intermediul electrozilor deja plasati pe pacient pentru monitorizarea electrocardiogramei. Poate va este utila / sau mai simplu de implementat aceasta idee. Spor! Editat Aprilie 3, 2019 de vlad228 Link spre comentariu
rony2006 Postat Aprilie 3, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2019 Alte pareri va rog? Ma interseaza sa gasesc un traductor care deja exista pe piata nu sa construiesc eu unul pentru ca duc lipsa de timp. Problema devine tot mai urgenta. Ideea este ca trebuie sa fac un dispozitiv cat mai comod care sa monitorizeze respiratia pacientului iar daca aceasta nu respecta un anumit tipar (de ex 2 secunde inspiratie, 3 secunde mentinere si 4 sec expiratie) sa vibreze sau sa scoata un sunet. Dispozitivul trebuie purtat si folosit minim 3-4 ore pe zi. Link spre comentariu
vlad228 Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 (editat) Ideea sugerata de mine nu presupune decat construirea montajului electronic, a softului si ceva documentare. Ca traductori te folosesti de doi electrozi pentru electrocardiograma, care sunt de unica folosinta si costa aproximativ un leu bucata. Practic, traductorul (senzorul), in acest caz, este deja construit de natura. Tu, doar ii atasezi doi electrozi pentru a citi informatiile oferite de el. Iti ofera toate datele de care ai nevoie...pe scurt, impedanta cutiei toracice este diferita in cei doi timpi respiratori (inspir si expir) deoarece compozitia acesteia este diferita...in expir contine mai mult aer decat in expir. Facand aceasta masuratoare se poate determina care este inspirul, care este expirul, durata acestora precum si diverse pattern-uri respiratorii (ex perioade de apnee, etc) precum cele descrise de tine in postul anterior. In plus este o metoda fiabila si verificata pe milioa e de pacienti care au avut nevoie, la un moment dat in viata lor, de monitorizare a functiilor vitale. P.s. un link gasit la repezeala: https://www.analog.com/en/technical-articles/transthoracic-impedance-measurements-in-patient-monitoring.html Editat Aprilie 4, 2019 de vlad228 Link spre comentariu
rony2006 Postat Aprilie 4, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2019 1 hour ago, vlad228 said: Ideea sugerata de mine nu presupune decat construirea montajului electronic, a softului si ceva documentare. Ca traductori te folosesti de doi electrozi pentru electrocardiograma, care sunt de unica folosinta si costa aproximativ un leu bucata. Practic, traductorul (senzorul), in acest caz, este deja construit de natura. Tu, doar ii atasezi doi electrozi pentru a citi informatiile oferite de el. Iti ofera toate datele de care ai nevoie...pe scurt, impedanta cutiei toracice este diferita in cei doi timpi respiratori (inspir si expir) deoarece compozitia acesteia este diferita...in expir contine mai mult aer decat in expir. Facand aceasta masuratoare se poate determina care este inspirul, care este expirul, durata acestora precum si diverse pattern-uri respiratorii (ex perioade de apnee, etc) precum cele descrise de tine in postul anterior. In plus este o metoda fiabila si verificata pe milioa e de pacienti care au avut nevoie, la un moment dat in viata lor, de monitorizare a functiilor vitale. P.s. un link gasit la repezeala: https://www.analog.com/en/technical-articles/transthoracic-impedance-measurements-in-patient-monitoring.html Mersi de raspuns. Ai idee unde pot sa gasesc acesti electrozi de vanzare? Link spre comentariu
vlad228 Postat Aprilie 4, 2019 Partajează Postat Aprilie 4, 2019 Un exemplu gasit la intamplare pe google (ca sa iti faci o idee cum arata si ce sa cauti): https://www.quirumed.com/ro/electrozi-circulari-ecg-cu-anclaj-clip.html?sid=75237 Teoretic, toate magazinele de tehnica medicala ar trebui sa aiba la vanzare. Link spre comentariu
rony2006 Postat Mai 17, 2019 Autor Partajează Postat Mai 17, 2019 Salutare, Am cautat pe internet si am vazut ca si altii au facut ce vreau eu sa fac si au folosit pentru senzor o curea crosetata din fir normal impreuna cu un fir conductiv. Aici gasiti mai multe exemple despre ce au facut altii: http://www.kobakant.at/DIY/?p=1762 http://www.kobakant.at/DIY/?p=2108 https://itp.nyu.edu/~ek1669/blog/?p=769 Treaba este ca nu inteleg cum este posibil ca rezistenta curelei sa fie influentata de cat de tare este tensionata. In mod normal daca este cusuta si cu fir conductiv atunci rezistenta ei este undeva spre 0 ohmi tot timpul. Ma poate ajuta cineva sa inteleg principiul? Daca inteleg cum functioneaza, atunci am sanse mari sa realizez traductorul. Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 Când țesătura e ,,relaxată,, firele nu fac un contact ferm, ci au o rezistență de contact destul de mare.Când se întinde țesătura, firele metalice din compoziție sunt alipite și contactul se realizează mai ferm, eu așa îmi explic fenomenul... Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 Pentru intelegerea fenomenului este bine de vazut cum fct. puntea whetstone cu marcile tensometrice... Link spre comentariu
alf Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 Se comporta exact invers ca o marca tensometrica! Marca tensometrica este construita prin dispunerea unui singur fir conductor intre doi suporti izolanti - atunci cand este supusa unui efort de tractiune, firul se intinde (rezistivitatea firului creste si totodata scade si sectiunea), ceea ce duce la cresterea rezistentei marcii tensometrice. In cazul de fata, se croseteaza doua conductoare izolate la care este accesibil cate unul din capete. In stare libera, intre cele doua fire se poate masura rezistenta de izolatie impartita la n puncte de contact. In momentul intinderii matricei tricotate, suprafata de contact dintre fire va creste, ceea ce va duce la scaderea rezistentei masurate cu ohmmetrul. Atunci cand am construi asemenea traductoare, am incercat si masurarea capacitatii dintre fire, dar instrumentele de masura lucrau cu curenti de inalta frecventa si din cauza zgomotului suprapus peste semnalul util nu am reusit sa pun in evidenta fenomenul. Link spre comentariu
gsabac Postat Mai 17, 2019 Partajează Postat Mai 17, 2019 In al treilea link se dau unele sfaturi, pentru a utiliza cauciuc conductiv. Dupa google: "a sugerat în schimb benzile de cauciuc de tip stretch-sensing și Lycra conductivă" Am cautat "stretch sensor rubber" apar multe oferte, de ex. Conductive Rubber Cord Stretch Sensor + extras! circa 10$ @gsabac Link spre comentariu
rony2006 Postat Mai 17, 2019 Autor Partajează Postat Mai 17, 2019 1 hour ago, gsabac said: In al treilea link se dau unele sfaturi, pentru a utiliza cauciuc conductiv. Dupa google: "a sugerat în schimb benzile de cauciuc de tip stretch-sensing și Lycra conductivă" Am cautat "stretch sensor rubber" apar multe oferte, de ex. Conductive Rubber Cord Stretch Sensor + extras! circa 10$ @gsabac Salut, Am gasit si eu asta si pare solutia ideala doar ca pe site se mentioneaza: "Once the force is released, the rubber will shrink back, although its not very 'fast' and it takes a minute or two to revert to its original length. It's not a true linear sensor, and the resistance may vary from batch to batch, so we consider it a way to measure stretching motion but isn't really precise." Link spre comentariu
rony2006 Postat Mai 19, 2019 Autor Partajează Postat Mai 19, 2019 On 5/17/2019 at 4:49 PM, alf said: Se comporta exact invers ca o marca tensometrica! Marca tensometrica este construita prin dispunerea unui singur fir conductor intre doi suporti izolanti - atunci cand este supusa unui efort de tractiune, firul se intinde (rezistivitatea firului creste si totodata scade si sectiunea), ceea ce duce la cresterea rezistentei marcii tensometrice. In cazul de fata, se croseteaza doua conductoare izolate la care este accesibil cate unul din capete. In stare libera, intre cele doua fire se poate masura rezistenta de izolatie impartita la n puncte de contact. In momentul intinderii matricei tricotate, suprafata de contact dintre fire va creste, ceea ce va duce la scaderea rezistentei masurate cu ohmmetrul. Atunci cand am construi asemenea traductoare, am incercat si masurarea capacitatii dintre fire, dar instrumentele de masura lucrau cu curenti de inalta frecventa si din cauza zgomotului suprapus peste semnalul util nu am reusit sa pun in evidenta fenomenul. Imi poti da mai multe detalii despre cum ai construit asemenea traductor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum