Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare Boxa activa Stage Line PAK-112/SW

Vizitator Laurentziu

Postări Recomandate

Vizitator Laurentziu

Buna ziua,

Am intrat in posesia aceastei boxe care avea arsa siguranta termica din primarul transformatorului. Am desfacut toate infasurarile secundare... am vazut siguranta, insa mai trebuie sapat pe acolo pentru a avea acces la ea... si apoi e cam multa bataie de cap cu rebobinatul. Pentru a pune altul, la specificatiile astea nu am gasit si cred ca ajunge si cam scump... prin urmare sunt in cautare de alte solutii...

Detalii boxa: frecventa 49Hz - > 19.5Kz

difuzor joase -> 150W RMS - > 200W muzicali

difuzor inalte ->   30W RMS -> 50W muzicali

Caracteristicile trafului 46V - - 25V - - 0 - - 18V - - 25V - - 46V -> 3A -> 276VA 

M-am gandit sa fac o sursa separata, din 2 transformatoare destul de mari, provenite din dezmembrarea unor amplificatoare mai vechi...

Un traf scoate 2 x 43V , 2 x 35V si 2 x 17V  iar celalalt : 2 x 24V , 2 x 12V si 5V.

Prima varianta ar fi sa folosesc ambele traf-uri si sa iau din ele tensiunile de care am nevoie ( 2 x 43V, 17V din primul, respectiv 2 x 24V din al 2-lea traf ) dar nu mi se pare o idee prea practica, plus ca necesita si o carcasa, creste si greutatea...

M-am gandit sa folosesc doar traful care scoate 2 x 43V , 2 x 35V si 2 x 17V si sa incerc sa ii scad tensiunea de 35V la 25V cumva ( printr-un convertor DC - DC coborator de tensiune, insa dupa redresarea tensiunii de 35V o sa am in jur de 49-50V si nu am idee ce convertor as putea folosi )

Amplificarea pentru difuzorul de 150W este realizata cu tranzistoare 2 x 2SC5198 si 2 x 2SA1941, iar pentru tweeter este utilizat LM3886. Prin urmare, dupa redresare tranzistoarele ar trebui sa se alimenteaze pe la maxim +/-80V, iar LM3886 la +/-35V ( desi pe cablaj scrie +/-30V ). Cei 17V sunt folositi pentru partea de control de ton, protectie si alte minunatii...

M-am mai gandit la o varianta, sa folosesc boxa ca una pasiva si sa o leg la un kit de amplificare de 100W cu corector de ton... Mentionez ca difuzoarele sunt separate de partea de alimentare si amplificare...

Astept ceva idei, sfaturi, pareri, pentru a putea folosi boxa, si sa ies si la un pret cat de cat rezonabil..

Va multumesc anticipat !!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator Laurentziu

As fi pus chiar alta siguranta termica daca aveam acces mai usor la ea... Chestia e ca nu se putea umbla in niciun fel caci era foarte strans bobinat iar siguranta era pusa intre primar si secundar, pe la mijlocul miezului iar pentru a ajunge la ea trebuia neaparat desfacut secundarul... Inainte de a-l desface am fost la cineva care se ocupa cu bobinaje si a zis ca nu se baga... apoi am hotarat sa-i vin eu de hac in speranta ca ii gasesc siguranta termica...

Link spre comentariu

Toate trafurile cu siguranta termica pe care le-am vazut eu aveau siguranta conectata intre doi pini de la traf aflati pe partea de primar.

La unele trafuri acesti pini erau taiati la marginea carcasei dar tot erau accesibil pe a face un scurt intre ei si a recupera in felul acesta transformatorul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări