radue Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Inainte de cine stie ce solutii aplicatiile pe care le rulezi sunt ca si generatie recente sau versiunea de atunci cand ai luat calculatorul ?Daca sunt de generatie noua ( recente si foarte recente ) ai in vedere si faptul ca datorita lor este nevoie de cresterea performantei sistemului. Deci pt aplicatiile acutale ai nevoie si de sisteme actuale.Ca si fapt divers si eu scriu acum de pe ultima generatie de AMD care in denumire avea frecventa reala ( 1400 MHz , numele incepea cu T, dar nu il mai stiu ) si la unele aplicatii se misca bine, dar ce-i drept nu la cele contemporane. Ca si exemplu pot sa-ti dau powerdvd, care il am in 2 versiuni: ultima( care aprca este 6 sau 7 ) si versiunea 4, aparuta printre primele. Versiunea 4 se misca excelent, dar ultima versiune stau minim 15 secunde pana se incarca, si asta pe 1 GB Ram.Ca si solutie iti recomand un upgrade de ram, minim 512 pt XP, 1 GB excelent; sau un sistem nou. :smt003 Link spre comentariu
Yo4You Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Problema e ca procesoarele astea de la AMD ca zice ca au 3800+ 4000+ si 5000+ Mhz.Va explic putin pe scurt.Acese procesoare au frecventa pana in 3000Mhz cel mult , dar la frecventa de tact s-a insistat destul si este suficient ptr a rula orice aplicatie incepand de la 1,7Ghz.Problema vine de la setul de instructiuni ce le stie procesorul.Procesoarele tot mai actuale le baga si zice ca au 3800+ sau asa ceva ca sa creada omu ca are atatia Mhz insa daca ar lasa Mhz reali omu nu ar sti pe ce da banii ca are set de instructiuni mai multe sau mai putine nu stie pe ce se rezuma aceasta chestie.Mai apare ceva calculul aritmetic , creste proportional insa cu toate ca are o frecventa de tact redusa bate pe deplin un procesor de o generatie mai veche cu aceasi frecventa de tact. Link spre comentariu
radue Postat August 9, 2007 Partajează Postat August 9, 2007 Si ce legatura are asta cu aceasta discutie ?In caz ca ai incercat mie sa-mi explici care e figura cu valorile alea la procesaore, nu trebuia sa te obosesti pt ca stiu care e faza; intr-o vreme stiam si cum se calculeaza, dar am uitat :smt005 . Am amintit acelasi lucru pt ca nu mai retineam cum se numea nucleul procesorului, si dand acele date poate stia cineva despre ce vorbesc, acel lucru fiind necesar pt a afla varsta procesorului. :smt006 Link spre comentariu
zal Postat August 10, 2007 Partajează Postat August 10, 2007 ''Thunderbird'' era numele procului? Link spre comentariu
radue Postat August 10, 2007 Partajează Postat August 10, 2007 Dap :yawinkle: Oricum, initiatorul topicului sper ca a inteles ideea :yawinkle: Link spre comentariu
one Postat August 12, 2007 Partajează Postat August 12, 2007 Sa nu cumva sa fie activat "indexing service", care in mod normal ar trebui sa fucntioneze in perioadele in care discul nu este solicitat, dar in realitate functioneaza cand are chef. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 12, 2007 Partajează Postat August 12, 2007 one,de unde poti verifica daca e activat si eventual sa-l dezactivezi? Link spre comentariu
Bala Postat August 12, 2007 Autor Partajează Postat August 12, 2007 indexing serice se poate dezactiva asa: start => run si scrie msconfig => OK. Se deschide un utilitar si in tab-ul de services cauti indexing service si il debifezi. Un restart si gata. Este dezactivat. In cazul meu de fiecare data cand am instalat windowsul am dezactivat toate functiile suplimentare. Asa cum am mai spus si pe alte siteme de operare (linux) am aceiasi problema la scriere si citire a hardului deci nu este o problema a sistemului de operare. O sa merg (ca inca nu am ajuns ... of timpul asta liber :toimonster: ) cu hardul la un prieten si eventual si cu panglica de la hard sa vad daca exista diferente. Am mai constatat ca daca de ex ii dau sa simuleze cu Orcad-ul ceva si intra procul in sarcina imi scade turatia la coolere. Fapt care indica clar ca variaza tensiunea in sistem. Sa fie oare si asta o explicatie? Erori nu imi da iar sistemul este stabil, nu am reseturi si nu am alte comportamente suspecte. Poate fi si o tensiune mai mica in unele puncte ale sistemului cauza incetinelii? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat August 13, 2007 Partajează Postat August 13, 2007 eu cred ca sursa e devina sau cablul ata , .... i-a programelul din attachment si vezi ce voltaje ai . daca apar cu rosu poti linistit sa schimbi sursa :weedman: ... P.S eu am un PC care merge non stop de cand e el din 2002 si nu am probleme cu nimic la el merge ca nou (xp1800+,256ram, 2 bucati la fel maxtor ata133 40gb , gf4mx440 ) Link spre comentariu
zal Postat August 13, 2007 Partajează Postat August 13, 2007 P.S eu am un PC care merge non stop de cand e el din 2002 si nu am probleme cu nimic la el merge ca nou (xp1800+,256ram, 2 bucati la fel maxtor ata133 40gb , gf4mx440 )Bun procesor si astazi, iar GF4MX440 era o placa medie la vremea ei (costa vreo 4 milioane).Oricum erau mai clare delimitarile intre clasele de placi video la NVidia pe vremea aia. Link spre comentariu
ph3e4r Postat August 13, 2007 Partajează Postat August 13, 2007 Am pe laptop hard fabricat prin 2000 si pe calculator am un hard de 30 de giga la 5400 rpm si merge amandoua perfect, ori e hardu dus ca urmare a unui accident de care nu ai pomenit sau iti trebuie mai mult ram. Link spre comentariu
Stefan Postat August 13, 2007 Partajează Postat August 13, 2007 P.S eu am un PC care merge non stop de cand e el din 2002 si nu am probleme cu nimic la el merge ca nou (xp1800+,256ram, 2 bucati la fel maxtor ata133 40gb , gf4mx440 )am avut si eu unu, bun calculator ,eu am un Amd athlon la 2200 merge pe la 1960Mhz,doua maxtor (unu de 40 si altu 80 ),placa de baza Asus A7V600-X, 1GB de ram si video nVIDIA GeForce FX 5900 XTmege non stop ca am niste hub-uri .sursa a mai facu ceva probleme(Star Tronic de 450W) Link spre comentariu
ALEKS Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 Despre defragmentare nu a amintit nimeni. Cantitatea mare de fragmente ale fisierelor stocate pe discul magnetic face actuatorul sa topaie de nebun pe suprafata discului astfel marind timpul de acces.Utilizati ceva programe de defragmentare (e.g.: O&O Defragmenter) poate discurile dvs. isi vor reveni.De asemenea ce zicea cineva mai sus in legatura cu contactele imperfecte, etc. este foarte posibil sa fie adevarat si in cazul de fata. Eu am patit prin 1994 cu un disc Seagate ST-157A de 40Mo sa se desprinda fludorul de la mufa pe bara de 12V daca nu ma insel (au trecut ani buni de atunci).ALEKS Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 .... i-a programelul din attachment si vezi ce voltaje ai . daca apar cu rosu poti linistit sa schimbi sursa :weedman: ...De curiozitate, am rulat si eu programelul. Imi piuie calculatorul de zici ca ia foc :rolleyes: . Imi spune urmatoarele:FAN3 speed low (care o fi ala, ca n-am decat 2 ventilatoare)VBAT voltage exceed limits (zice ca limitele sunt intre 2,8 si 3,2V iar eu am 3,52V)-5V exceed limits (adica ar fi 7,70V :axe: ).Morala: imi trebuie sursa noua?A, cam frige HDD-ul. Sa zic vreo 50 grd. Link spre comentariu
Dr.L Postat August 26, 2007 Partajează Postat August 26, 2007 daca e o sursa noname direct din china,poate sa dea cam asa:testat cu multimetrul,ca senzorii de pe mb au alta parere12v: ~13,55v: ~4,45v sb: ~4,33,3: ~3,1-3,2-5v: ~4v-12v: ~7-8vsi am tinut cam 8-10 luni sistemul pe asa cevamai nasol decat tensiunile astea erau alte 2 probleme: sursa era zgomotoasa si f caldacand conectam un cond de 3300uF la 12v,mi se restarta calculatorul :smt005 :smt005 sursa de "350-400w"cu una de 200w,de firma nu mai am problemele asteahdd-ul e normal sa stea cald,asa merge eldaca vrei sa-l racesti,pune-i ventilator( de 80mm,sub el,nu d-alea specializate de 4-6mm,eventual subturat) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum