amudsen Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Buna ziua. M-am apucat de facut urmatorul programator pentru masina de spalat cu motor avand perii colectoare de pe urmatorul site https://www.silicium628.fr/article_i.php?id=11#13 Toate bune si frumoase, cablaj facut, montat piese, dar la programarea atmega cu openprog, imi da pe afisaj doar doua linii (ca si cum nu ar fi programat). Ce gresesc? Multumesc. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Se pare ca nu s-a initializat display-ul. Verifica toate conexiunile catre LCD (continuitate, lipsa de scurt intre pini, suduri reci ...). Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 26, 2019 Autor Partajează Postat Martie 26, 2019 Ok, refac toate lipiturile, revin. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 26, 2019 Autor Partajează Postat Martie 26, 2019 Refacut lipituri, pus/scos de pe soclu.......... aceasi imagine cu patratele....... Mai incerc maine..... poate insist prea mult Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 Tu ai pus afisorul pe partea cu traseele? Daca da, atunci nu cred ca este bine. Monteaza-l pe fata cu piesele si reverifica montajul. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 26, 2019 Autor Partajează Postat Martie 26, 2019 Cam asa l-am desenat... dupa schema. Maine verific schema si traseele, dar asa a fost conceput..... Link spre comentariu
informer Postat Martie 26, 2019 Partajează Postat Martie 26, 2019 (editat) Semireglabilul ala R10 ce efect are? Chiar daca s-ar afisa ceva dar ala-i reglat incorect, intr-o extrema nu se vede nimic in cealalta ii totu` asa de luminos ca iar nu se vede nimic... Nu zic ca-i sigur asta doar ca ar putea fi. L.E. Retractez: acu` am vazut ca-s doar 2 linii din 4... daca era treaba cu contrastu`, era pe toate liniile. Editat Martie 26, 2019 de informer Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 27, 2019 Autor Partajează Postat Martie 27, 2019 Atasez imaginea pcb-ului, unde se vede ca display-ul a fost pus pe partea cealalta.... Ceea ce ma intriga este ca la scrierea atmega imi cere (dupa ce scrie hexul) fisierul eeprom...... dar nu-i. Plus ca nu am configurarea fusebitilor. Link spre comentariu
bentanioan Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 Fuse gasiti aici : http://www.engbedded.com/fusecalc Av vazut in schema cuart 16 Mhz deci cred ca asa ar fi (in PDF). Low=FF High=99 Atentie mare la fuse mai ales daca nu aveti ,,doctor'' pt. atmega. Atmega 32 nou are fuse setati pe osc. intern la 1 Mhz , deci poate fi asta motivul. Engbedded AVR Fuse Calculator.pdf Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 (editat) @bentanioan: Fuse_bits pe care i-ai postat sunt gresiti. Corect este ca mai jos, cu dezactivarea JTAG, altfel vor fi surprize: @amudsen: Firmware-ul nu are nicaieri vreo referire la salvarea datelor in EEPROM. Ca urmare mi se pare ciudat sa-ti ceara asa ceva. Editat Martie 27, 2019 de nico_2010 Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 27, 2019 Autor Partajează Postat Martie 27, 2019 Multumesc, rescriu si revin.... Link spre comentariu
bentanioan Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 @nico_2010 multumesc , am incercat sa ajut. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 27, 2019 Autor Partajează Postat Martie 27, 2019 Scris cu open prog... Comunicazione @ 286 kbps CHIP ID:1E9502 Atmel 32KB FlashUnknown device Erasing ... completed Writing code ... completed, 0 errors Writing FUSE area ... completed, 0 errors End (6.03 s) 0 errors La citire Comunicazione @ 286 kbps CHIP ID:1E9502 Atmel 32KB FlashUnknown device LOCK bits: 0xFF FUSE bits: 0xCE FUSE HIGH bits: 0xD9 Calibration bits: 0x9F,0x9F,0x98,0x9B Reading code ... completed Reading EEPROM ... completed E ok asa? Multumesc. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Martie 27, 2019 Partajează Postat Martie 27, 2019 Da, asa ar trebui sa fie. Nu inteleg asta: " Atmel 32KB FlashUnknown device ". Asa se comporta Openprog? Intreb pentru ca eu nu folosesc asa ceva. Nu cumva ar trebui sa spuna tipul de uC? Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 27, 2019 Autor Partajează Postat Martie 27, 2019 Nu stiu, afiseaza doar "firma", eventual Chip ID. Dar programatorul e ok, am mai programat cu el atmega 8. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum