Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensator deparazitare identic sau un pic diferit??

Vizitator MrDocSenior

Postări Recomandate

Vizitator MrDocSenior

Buna ziua ! Ma pricep la mici reparații dar de obicei gasesc piesa identică o înlocuiesc si gata (doar la mine acasa nu fac pe meseriasul de ocazie contra cost) am la o masina de spalat vase cam batranica dar buna si folosită f putin condensatorul de deparazitare explodat (a iesit toata hârtia din el, au sărit sigurantele de la tablou) carcasa e ok sa pot citi cod producator date, schema ...etc problemă este că nu se mai gasesc originale la 0.15uF ci pentru mașinile mai noi la 0,1uf celelalte date aproape la fel atasez o poza cu condensat vechi.

Problema mea este daca pun altul nou cu valori un pic diferite ce se intampla ? Sar iar sigurantele? topesc instalația electrică a casei ? prajesc tot ce e in masina ?? 

Problema 2 de ce a pocnit cel vechi ? Ceva scurt pe undeva ? Poate ca o folosim doar la zile mari ( onomastica, revelioane, ...etc  cand sunt multe vase de spalat) 

Va rog ajutor nu s un om înstărit si sa iau alta nu imi permit 

20190326_114913.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

2

• doru3160

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tăiați firele care intrau în el și legați-le direct la cablul de rețea. Nu se va întâmpla absolut nimic rău, vă garantez....iar dacă totuși vreți să puneți un filtru EMI, folosiți metoda asta. Se recuperează toruri ca în imagine din surse defecte de PC și se trec câteva spire chiar cu cablul de rețea, sau unul de secțiune egală, ca în imagine.

images?q=tbn:ANd9GcTCuMcyI1bw0XuevgHSmGj

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator MrDocSenior

Va mulțumesc frumos pentru informatii ! Utile ambele ! Intrebarea care ramane este de ce a pocnit cel vechi? Prea bătrân? Folosit prea mult nu prea a fost, o am de noua si repet masina e folosită doar la volume mari de vase de 7 sau 8 ori pe an problemă cu curentul electric ? Am tv.uri led f ieftine ,,SelecLine,, si nu s afectate, instalația electrică e noua toata, casa nu are inpamantare ca este mai veche ...poate asta sa fie cauza ? 

Link spre comentariu

Unele mai pica.... Nu-i obligatoriu sa fie din cauza retelei. Nu trebuie neapărat sa-ți faci probleme din cauza asta. 

Schimba-l și eventual pune și un filtru cu spune colegul mai sus. 

Link spre comentariu
Acum 36 minute, MrDocSenior a spus:

instalația electrică e noua toata, casa nu are inpamantare ca este mai veche ...poate asta sa fie cauza ?

Casa o fi avand sau nu impamantare, dar instalatia noua cu siguranta are, altfel e cam riscant sa folosesti consumatori care reclama obligatoriu impamantare, pe o instalatie cu doua fire la prize. Nu ma refer la filtru, ala s-a dus si asta e, nu are rost sa mai despici firul in 14, dar ar fi bine sa fii convins ca ai instalatia cum trebuie, pt securitatea celor care folosesc masina aia fie si odata pe an.Ca fapt divers, un aparat electrocasnic se strica mai repede daca sta nefolosit decat daca il folosesti permanent...exemplu pocnitorile alea de tv de care vorbeai.Sunt sigur ca alea merg zilnic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări