Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

operationale la tens. mica

Vizitator domnu_doctor

Postări Recomandate

Vizitator domnu_doctor

Am cautat pe net, vreo cateva, zile niste operationale, care sa mearga la tensiuni foarte mici. 1- 2 V !!!Am dat cautari cu: ultra low power supply, ultra low voltage, ultra ... de toate si nu am gasit ceva care sa ma aranjeze.Stie careva, ceva in domeniu ?Astept un raspuns. Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicu_stef

3

• cirip

3

• niq_ro

1

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

:partyman: si ce legatura are cu softul? fii mai explicit, poate nu realizez eu ce vrei...

PS: pune ti tu nume clare la topice

niq_ro a modificat titlul si a mutat discutia la Componente..

Link spre comentariu
Vizitator domnu_doctor

Sigur ! Nu-i secret.Tre' sa analizez ce sa intampla pe o baterie si sa iau niste decizii in functie de asta. Si bateria are 2 celule alcaline, adica 3,1-3,2 V cand e full !Stima,PS: Sa nu mai zic de cazul cand vreau sa folosesc doua celule de acumulatori ... :rolleyes:

Link spre comentariu
Vizitator domnu_doctor

Multzam fain !Sper sa-mi fie de folos !Ma bazez pe faptul ca daca in datasheet, dau 1,4 V minim, e posibil ca in realitatea fizica sa fie 1,3V sau chiar 1,2V, ceea ce ar fi super. Am nevoie la niste amplificari si comparatii in cc, asa ca nu ma interseaza banda, frecvente, etc.Inca ceva !Eu sunt din Petrosani. Cum gasesc Comet-u' ?? Unde-i ?Stima,PS: Daca tot ai gasit amplif-urile ale, inseamna ca te preocupa sau te-a preocupat lucru' la ternsiuni mici. Sau poate gresesc ... Sper sa ... nu ! In cazul afirmativ, te mai intreb ceva: ce ai folosi (sau ce ai folosit), daca ai avea nevoie de o referinta de tensiune mica, miiiica de tot, cu oarece stabilitate, la o variatie a sursei ca in cazul de mai sus, cu doua celule alcaline sau doua celule de accu, care coboara la limita de jos a tensiunii si mai vrei sa mai si ... cante ?

Link spre comentariu

pare amuzant dar as folosi o alta baterie, gen ceas electronic AG3 (sau mai mici), pentru o tensiune mai decenta chiar una gen BIOS -litiu 3V.sa bricolezi o referinta tip bandgap din doi tranzistori (eventual germaniu -dar poate spun prostii) si un AO ar fi varianta pentru ingineri.succese

Link spre comentariu
Vizitator domnu_doctor

Treaba e ca nu-i o baterie din aia mica, de ceas.E mica la volti, da' la curent trece de 100 A in regim de scurt si din cauza asta am nevoie de niste protectii, mai ales va tre' s-o folosesc si in medii speciale.

Link spre comentariu

nu te-ai prins, bateria mica era pe post de referinta sau de alimentat partea cu AO, e mult mai safe dacat sa alimentezi partea cu decizia direct din celula cu tensie mica si pe deasupra si expusa la scurt-circuite.ar trebui sa te tina lejer un an-doi.este putin scarpinare dupa ureche, daca ai o sursa de energie de ce sa nu te alimentezi direct din ea, dar e o varianta.tu hotarasti pentru ca stii mai bine la ce folosesti,o chestie bricolata pentru uz propriusau o treaba serioasasuccese

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator domnu_doctor

Gata !Am gatat treaba !Am elaborat si testat experimental o micutza schema, care poate sa genereze referinte de tensiuni mici incepand de pe la 0,15 V in sus. Cu o stabilitate arhi-super-suficienta !Am fisierul in OrCAD 9.21.Pentru cine e interesat, sa-l ceara !Stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări