Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampli clasa A Hiraga

niculian

Postări Recomandate

Iarta-l Doamne ca a ratacit.

ssb, ca sa se implineasca iertarea, de imperecheat 20 tranzistori la asfintit. apoi cu Tatal Nostru, de facut cruci cu aceeasi mana folosita la imperecheat.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu

Sesebe, eu nu am negat eficienta solutiei tale dar totusi schema ar trebui sa fct. perfect si fara ea.

Daca ajungi sa o folosesti inseamna mai degraba ca ai compensat o problema nedepistata.

Link spre comentariu
1 hour ago, maxente said:

@niculian, de curiozitate, fara sa bagi niciun cablu de semnal in el, iei o bucata de fir si unesti masa de intrare a canalului stang cu masa de intrare a canalului drept, ai brumu ala ciudat ?

A spus deja ca nu.

Link spre comentariu

Nu neaparat.

Se poate concepe o sursa in comutatie care sa poata functiona fara ventilatie fortata, doar radiatoare foarte mari si traf supradimensionat.

Oricum e pacat sa strici audiofilia folosind o sursa in comutatie.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

In cazul de fata cu radiatoarele pe laterale nu e necesara ventilatie fortata.

Cand proiectezi ceva trebuie sa ai o viziune de ansamblu.

Pun si eu un exemplu de sursa care face servici intr-un sub inchis.

mm5r1y.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Mircea Crisan a spus:

In cazul de fata cu radiatoarele pe laterale nu e necesara ventilatie fortata.

Cand proiectezi ceva trebuie sa ai o viziune de ansamblu.

Pun si eu un exemplu de sursa care face servici intr-un sub inchis.

mm5r1y.jpg

Nu este nevoie de nici o viziune, ai dat un exemplu gresit, este un amplificator in clasa D la care disiparea termica este nesemnificativa

Link spre comentariu
1 hour ago, popa marius said:

Nu este nevoie de nici o viziune, ai dat un exemplu gresit, este un amplificator in clasa D la care disiparea termica este nesemnificativa

A amplificatorul de langa sursa (in poza de mai sus) nu e clasa D. E facut cu driver LME49810 

Link spre comentariu

in final am eliminat brumul (cum zicea un coleg mai sus, efectul dar nu si cauza)

dupa sugestia lui sesebe, am realizat doua inductante de mod comun, 2x25sp cu o inductanta de 3mH pe fiecare infasurare, pe care le-am introdus in circuitul de intrare.

surprinzator (pt mine), au eliminat tot brumul.

oricum, nu m-am oprit aici si am inceput sa desfac toata alimentarea si am refacut-o diferit. Pe rand am eliminat o punte, droserele, 4 condensatori...totul a fost inlocuit sau modificat in afara de transformator care se pare ca induce in intrare un semna perturbator (teoretic o ocilatie de inalta frecventa ?) care a fost eliminat de filtrul trece jos ? atasat la intrare.

cum sunt in curs de a demara un alt proiect de amplificator SE si nu vreau sa patesc acelasi lucru, inca fac incercari practice pt a depista cu certitudine ce provoaca acest brum cand intrarile celor doua amplificatoare sunt puse in paralel. Pot spune ca o ameliorare de circa 40% a fost realizata prin asezarea apropiata a mufelor RCA la care sa realizat o masa comuna.

Total am reusit doar cu solutia propusa de sesebe. Va tin la curent daca descopar cauza. Multumesc tuturor pt ideile impartasite

PS daca aveti nevoie de inele/toruri de ferita va stau la dispozitie, am o mare varietate. Nu vand, va ofer prieteneste si cu mare placere daca am ce cautati.

Link spre comentariu

Ma bucur ca te-am putut ajuta cu o ideie utila.

Daca nu-i prea mare deranjul te-as ruga sa pui si 1-2 poze cu solutia pt a ramine documentat si cu poze pe forum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări