Vizitator Postat Iulie 19, 2019 Partajează Postat Iulie 19, 2019 (editat) Din ultima oscilogramă curent prezentată de domnul Marian se poate aproxima ușor timpul de conducție. Un ciclu se desfășoară în timp pe durata a cinci diviziuni orizontale, durata de curent este aproximativ 1,3 diviziuni orizontale (cinci diviziuni orizontale au durata 10ms, o diviziune orizontală 2ms). Editat Iulie 19, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2019 Partajează Postat Iulie 21, 2019 (editat) Pe vremea cand invatam ca prostii dupa carti. Daca stiam ca intro zi vor apare forumurile nu mai stateam la scoala pe spatele bietilor parinti. Noroc cu cei nenascuti atunci ca nu au fost intoxicati cu asemenea aberatii. Iar in practica cu o retea deformata este normal ca formele de unda sa fie diferite. Cu sincronizare externa cu reteaua se vede clar momentul diferit al inceperii aparitiei curentului prin condensator. Si curentul prin mediana traf: https://youtu.be/g00Uf6NfaYk Editat Iulie 21, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Barbaro Postat Iulie 26, 2019 Partajează Postat Iulie 26, 2019 Buna ziua la toata lumea de pe aici. Referitor la problema domnului Niculian ,eu ca incepator in audio ,as lega mufele rca cu cate un cablu cu doua fire in asa fel ,cat sa nu folosesc ecranajul ca traseu de masa pentru semnal ,care ecranaj sa fie conectat la masa doar la un capat. La mine a functionat ... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Oare ce osciloscop foloseau? Link spre comentariu
Shambala Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 (editat) Unul destul de primitiv, fireste. Acolo este un montaj foto, caci nu erau osciloscoape cu 3 spoturi in 1923-24 (dual spot au aparut la sfarsitul anilor '30) Nu cred ca acele imagini sunt relevante, pt ca in acei ani redresarea se facea cu dispozitive de curent relativ mic iar fenomenele disputate aici nu cred ca erau in atentia putinilor electronisti ale acelor vremuri. Editat August 5, 2019 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Da, erau ori redresoare cu tub ori seleniu (nici nu stiu daca erau aparute) dar ambele au impedanta interna foarte mare ceea ce duce la rezultate complet diferite fata de discutia actuala. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2019 Partajează Postat August 4, 2019 Opriti-va ca nu am pus poza sa sustin subiectul, e o pagina de istorie si aici i-am gasit rapid un loc. Link spre comentariu
relu Postat August 19, 2019 Partajează Postat August 19, 2019 Salut,Niculian, Intentionez sa realizez acest amplificator si vreau sa-mi spui daca esti multumit de el. Eu am realizat un amplificator dupa schema lui Palouda (75W/8 ohmi) cu corector si amplificator pentru pick-up (scheme Rod Elliott) si sunt multumit de el, insa vreau sa incerc si un amplificator clasa A. Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
relu Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Buna seara Pana la urma am hotarat sa-mi raspund singur la intrebare. Răspunsul l-am aflat azi:,,se merita" Sunetul acestui amplificator nu are nicio legătură cu ce am ascultat până acum. Sunt entuziasmat realmente: fără preamplificator, aud sunete pe care nu le auzeam înainte,la aceeași muzica ascultată, evident. Recomand ! În seara aceasta am sa ma bucur de ceea ce ascult. Mâine, dacă este timp,am sa vad ce ,,poate"si cu generatorul si osciloscopul. Va salut prieteni! O seara liniștită! Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 Ati ascultat pe difuzoarele alea din poza de sub lampa IKEA? Va asigur ca veti fi surprins, din nou, ascultand pe niste incinte finalizate. Spor la treaba! Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 23, 2020 Partajează Postat Martie 23, 2020 (editat) @ Relu - Am deschis un subiect la Boxe si Difuzoare si am mutat posturile despre incinte acolo. https://www.elforum.info/topic/142135-boxe-pt-amplificator-clasa-a-hiraga/ Editat Martie 23, 2020 de Shambala Link spre comentariu
alexy Postat Octombrie 24, 2022 Partajează Postat Octombrie 24, 2022 Amplificator Hiraga 30w Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum