Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampli clasa A Hiraga

niculian

Postări Recomandate

Din ultima oscilogramă curent prezentată de domnul Marian se poate aproxima ușor timpul de conducție. Un ciclu se desfășoară în timp pe durata a cinci diviziuni orizontale, durata de curent este aproximativ 1,3 diviziuni orizontale (cinci diviziuni orizontale au durata 10ms, o diviziune orizontală 2ms).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pe vremea cand invatam ca prostii dupa carti. Daca stiam ca intro zi vor apare forumurile nu mai stateam la scoala pe spatele bietilor parinti. Noroc cu cei nenascuti atunci ca nu au fost intoxicati cu asemenea aberatii.

IMG-9078-8.jpg

IMG-9082-8.jpg

IMG-9080-8.jpg

Iar in practica cu o retea deformata este normal ca formele de unda sa fie diferite. Cu sincronizare externa cu reteaua se vede clar momentul diferit al inceperii aparitiei curentului prin condensator.

IMG-9075p-72-r.jpg

Si curentul prin mediana traf:

https://youtu.be/g00Uf6NfaYk

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Buna ziua la toata lumea de pe aici. Referitor la problema domnului Niculian ,eu ca incepator in audio ,as lega mufele rca cu cate un cablu cu doua fire in asa fel ,cat sa nu folosesc ecranajul ca traseu de masa pentru semnal ,care ecranaj sa fie conectat la masa doar la un capat. La mine a functionat ...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Unul destul de primitiv, fireste. Acolo este un montaj foto,  caci nu erau osciloscoape cu 3 spoturi in 1923-24  (dual spot au aparut la sfarsitul anilor '30)

Nu cred ca acele imagini sunt relevante, pt ca in acei ani redresarea se facea cu dispozitive de curent relativ mic iar fenomenele disputate aici nu cred ca erau in atentia putinilor electronisti ale acelor vremuri.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Da, erau ori redresoare cu tub ori seleniu (nici nu stiu daca erau aparute) dar ambele au impedanta interna foarte mare ceea ce duce la rezultate complet diferite fata de discutia actuala.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,Niculian,

Intentionez sa realizez acest amplificator si vreau sa-mi spui daca esti multumit de el.

Eu am realizat un amplificator dupa schema lui Palouda (75W/8 ohmi) cu corector si amplificator pentru

pick-up  (scheme Rod Elliott) si sunt multumit de el, insa vreau sa incerc si un amplificator clasa A.

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Buna seara

Pana la urma am hotarat sa-mi raspund singur la intrebare.

Răspunsul l-am aflat azi:,,se merita"

Sunetul acestui amplificator nu are nicio legătură cu ce am ascultat până acum.

Sunt entuziasmat realmente: fără preamplificator, aud sunete pe care nu le auzeam înainte,la aceeași muzica ascultată, evident.

Recomand !

În seara aceasta am sa ma bucur de ceea ce ascult.

Mâine, dacă este timp,am sa vad ce ,,poate"si cu generatorul si osciloscopul.

Va salut prieteni!

O seara liniștită!

20200323_212005.jpg

Link spre comentariu

Ati ascultat pe difuzoarele alea din poza de sub lampa IKEA? 

Va asigur ca veti fi surprins, din nou, ascultand pe niste incinte finalizate. 

Spor la treaba! 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări