Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Facebook imi cere buletinul.

Vizitator

Postări Recomandate

In principiu nu. Pe ebay am un nume generic dar datele fiscale sunt corecte.

Dupa separarea de Paypal, ebay nu avea toate aceste date si le-a cerut din nou dar copia de pe cartea de identitate si mi se parea prea mult.

Eram deja deranjat de ebay care la fiecare 6-8 saptamani imi bloca contul si imi spunea sa imi schimb parola, apoi cand am incercat sa vand ceva imi spunea ca nu e bun codul postal, asta cu cartea de identitate a fost picatura care a umplut paharul, dar oricum am reinceput sa cumpar si nu m-au mai stresat.

Cred totusi ca aceste solicitari sunt si consecinta unor reglementari ale statului in care opereaza, unele legi pur si simplu nu se pot aplica.

Ebay accepta niste metode de plata pentru care este constrans sa deschida o societate in tara respectiva,de exemplu virament bancar, in timp ce Amazon cred ca vinde numai cu cartea de credit, deci e achizitie din strainatate.

Facebook vinde datele utilizatorilor si deci credibilitatea acestora ii aduce mai multi bani.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, one a spus:

In principiu nu. Pe ebay am un nume generic dar datele fiscale sunt corecte.

Dupa separarea de Paypal, ebay nu avea toate aceste date si le-a cerut din nou dar copia de pe cartea de identitate si mi se parea prea mult.

Eram deja deranjat de ebay care la fiecare 6-8 saptamani imi bloca contul si imi spunea sa imi schimb parola, apoi cand am incercat sa vand ceva imi spunea ca nu e bun codul postal, asta cu cartea de identitate a fost picatura care a umplut paharul, dar oricum am reinceput sa cumpar si nu m-au mai stresat.

Cred totusi ca aceste solicitari sunt si consecinta unor reglementari ale statului in care opereaza, unele legi pur si simplu nu se pot aplica.

Ebay accepta niste metode de plata pentru care este constrans sa deschida o societate in tara respectiva,de exemplu virament bancar, in timp ce Amazon cred ca vinde numai cu cartea de credit, deci e achizitie din strainatate.

Facebook vinde datele utilizatorilor si deci credibilitatea acestora ii aduce mai multi bani.

dv. ati cumparat de la ebay ceva??? la ebay platiti doar anumite comisioane daca sinteti vinzator, tot prin metodele clasice, nu are societati in fiecare tara de unde are clienti! 

Acum 4 ore, Dan85 a spus:

La un moment dat am vrut sa vand niste chestii prin Ebay, am facut contul cu tot ce trebuie dar mi-am dat seama ca e cam nasol sa ai un magazin acolo dupa ce am citit intreaga documentatie.

Pentru cele mai nefondate sau prostesti dispute deschise de un cumparataor ciudat, ca vanzator iti iei toate castanele, sau ai toate sansele.

Cum nu-s chinez sa vand tot felul de prostii a caror valoare nu poate insemna pierdere prea mare, am ales alte modalitati conforme cu legislatia europeana, ca doar in zona asta doream piata.

Pe scurt, cumparatorului trebuia sa-i sufli si-n c..r  daca avea el chef. 

pai cind sintem cumparatori nu asta pretindem toti? sau e valabil doar in cazul in care nu sintem implicati?

Acum 3 ore, one a spus:

Cu noile reguli multi vanzatori au inchis magazinele pe ebay.

Nici inainte nu era cine stie ce, cu 5%  comision Paypal era destul de piperat.

care sint noile reguli ce au dus la inchiderea multor magazine? de unde ati aflat asta?

Link spre comentariu

Exact mesajul asta l-am primit si eu anul trecut. Le-am raspuns daca nu cumva au nevoie si de certificatul de nastere, ampretele digitale si, eventual, o mostra ADN. Si se mai plingea lumea ca securitatea lui Ceausescu ne urmarea! Ha, ha, ha! Sau he, he, daca preferati!

Link spre comentariu

Eu de exemplu nu am telefon cu amprenta. Am un aiurit de mobil, allview antic cu 1Gb ram(nu imi trebuie mai mult). :57 Chiar ma gandeam sa il schimb dar pentru ca nu prea folosesc telefonul, am zis pas.

La partea cu datele de pe C.I.  sunt obsedat sa nu le dau pe internet.( cu unele exceptii) Pe facebook nici nu am poze cu mine iar in schimb postez rar (filme/muzica)  altceva nu.

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări